scary_at_work
scary_at_work

Zoek dekking, het is bijna 31 oktober. De tijd van de grijnzende pompoenen en de rammelende skeletten! Geen beter moment dan Halloween om je af te vragen: ‘Wat vind ik de Ultieme Horror op het werk?’ 

1.Starende ogen 👀  

Krijg jij het Spaans benauwd als je moet spreken voor een groep? Vind jij het doodeng als je collega’s je aanstaren, ook al hebben ze géén uitpuilende oogballen met rode aders? Check dan deze presentatie-tips.

2.Halfverteerd eten 🤢  

De meeste collega’s zijn schatjes. Maar zelfs in het beste team zit soms een verdwaalde Frankenstein. Zo iemand die wekenlang hetzelfde zweterige shirt draagt. Of met wijdopen mond het hoogste woord voert bij de lunch. Niets zo gruwelijk als slechte manieren... 

3.Wijzende vingers 🫵 

Minder goede feedback gekregen van je baas? Stop maar met zweten, een slechte evaluatie hoeft geen nachtmerrie te zijn. Probeer het boos zwaaiende vingertje eens te bekijken als een helpende hand. 

4.IJzige comments 😰 

Een koud sfeertje op het werk, met veel roddels en pesterige commentaren? Voor wie graag met plezier gaat werken – iedereen toch? – is zo’n kerkhofvibe een afknapper!

5.Grijze dagen 😮‍💨 

Sleur op het werk is een trage killer. Hap je soms naar adem door het gebrek aan afwisseling in je job? Laat je dan niet langzaam verstikken. Denk eens aan een flexi-job of doe interimwerk voor extra zuurstof! 

6.Torenhoge druk 😞

De bore-out heeft een creepy tweelingzusje. Naast elk slachtoffer van de dagelijkse sleur staat iemand die kraakt onder de hoge werkdruk. Zit de burn-out je op de hielen? Ren dan gerust gillend weg richting je droomjob!

7.Zwartkijkers 😒

Maar het Ultieme Kwaad op de werkvloer? Dat is misschien wel zwartkijken... Waarom zou je Halloween aangrijpen om te zeuren over de schaduwkanten van je job, terwijl je 31 oktober ook kunt gebruiken als excuus voor een feestje. Wie bakt de spinnenkoekjes? Wie kookt de pompoensoep? Meer werkplezier maak je zelf!

PS: Je bent toch niet bang van deze nieuwe vacatures?!