Net student af? Je eerste werk ligt aan je voeten!

Zo, je hebt je diploma op zak en bruist van het enthousiasme om met je eerste job te starten. Spannend! Want, die baan word je natuurlijk niet in de schoot geworpen. Tempo-Team begeleidt studenten bij hun eerste werk-stappen. Zet je schrap voor een pak concrete tips! En maak een vliegende start op de arbeidsmarkt.

Eerste baan: van tijdelijk naar vast

Uitzendbureaus hebben een breed aanbod van banen. Wist je dat bij Tempo-Team meer dan 50% de mogelijkheid van een vast contract biedt? Dit betekent dat je een goede kans hebt om na een tijdelijke periode je eerste vaste baan te krijgen. In feite is deze tijdelijke periode vergelijkbaar met een proefperiode. Tijdelijk werk is dus de ideale opstap naar een vaste baan. En maakt u zich geen zorgen: zolang u als uitzendkracht werkt, hebt u precies dezelfde rechten als de vaste werknemers van het bedrijf.

Ervaring opdoen met een eerste baan

Een tijdelijke baan dompelt je snel onder in de wereld van het werk. U krijgt de kans om op een eenvoudige en efficiënte manier uw eerste beroepservaring op te doen. Bovendien helpen uitzendbanen je om de baan van je dromen te vinden. Misschien weet je nog niet in welke sector je wilt werken, welk soort werk bij je past, etc. Met tijdelijk werk kun je daar achter komen. Uitzenden geeft je de kans om dat te ontdekken.

Tempo-Team helpt je bij het vinden van je eerste baan

Je bent niet de enige die aan een uitzendbaan begint. Uw adviseur zal u begeleiden en de volgende vragen beantwoorden:

  • Wat doet het bedrijf? 
  • Wat is de bedrijfscultuur? 
  • Wat zijn de waarden van het bedrijf? 
  • Welke mogelijkheden heb je binnen het bedrijf? 
  • Moet je een sober pak dragen of maakt dat niet uit?