Su_Anny
Su_Anny

Heb jij op het einde van je werkweek nog wat energie over? Of wil je nét iets meer sparen op het einde van de maand? Dan is een flexi-job waarschijnlijk iets voor jou! Su-Anny Clarinda (29) vertelt er alles over.

Werken als flexi-jobber? Su-Anny vertelt er alles over!

Jij hebt een voltijdse job én werkt als flexi-jobber. Heb jij het energieniveau van Superwoman?

Su-Anny: “Natuurlijk niet (lacht). Ik ben gewoon graag bezig! Ik ging ook al jong aan de slag. Tijdens mijn studie kreeg ik een vast contract aangeboden in de customer service. Dat voorstel kon ik niet laten liggen. Ik deed ervaring op en klom omhoog. Bij mijn overstap naar Tempo-Team mocht ik beginnen als Business Development Partner. Dat is een heel fijne job, ik recruteer allerlei profielen. Maar naast mijn kantoorwerk heb ik altijd bijgeklust in de horeca. Ik wil geen hele week op een stoel zitten. Ik moet mijn energie kwijt!

Schiet je sociale leven erbij in als je zoveel werkt?

Su-Anny: “Ik vind van niet. Ik klop ’s avonds en in het weekend wel extra uren, maar 70% van mijn vrienden werken dan ook. Het is heel gezellig om voor of na onze shift wat te babbelen en te hangen. Iedereen is jong – dit is het moment om het te doen. Ik werk als flexi-jobber op een eventlocatie. Ik sta achter de bar of beman de vestiaire tijdens trouw- en personeelsfeesten of clubnights. De sfeer is heel bruisend en sociaal.”

Kan iedereen als flexi-jobber aan de slag?

Su-Anny: “Wettelijk gezien moet je minimum 4/5e werken bij een ander bedrijf dan waar je wordt ingezet als flexi-kracht. Ook gepensioneerden mogen een flexi-job doen. Ik klus bij in de horeca, maar het kan ook in de retail, zorg, sport- en cultuursector. Verder is het systeem heel flexibel – zoals het woord ‘flexi-job’ al zegt (lacht). Zo heb ik vorige week 20u gewerkt op events, maar hou ik het komend weekend bij één late shift op zaterdagavond. Ik schakel week om week en kijk wat haalbaar is.”

Doe je dit om rijk te worden?

Su-Anny: “Ik wil in mijn eentje een appartement kopen en dat is niet goedkoop (lacht). Het is mooi meegenomen dat mijn uren als flexi-jobber niet worden belast: bruto is netto. Zo kan ik wel wat opzijzetten. Maar ik vind het ook belangrijk dat alles legaal en veilig gebeurt. Zo is mijn verzekering perfect geregeld en bouw ik pensioen- en vakantierechten op.”

Welke van je jobs doe je het liefst? 

Su-Anny: “Ik vind het juist zalig dat ik niet moet kiezen! Ik werk graag op de dienst Search & Selection van Tempo-Team en ga binnenkort zelfs bijstuderen, een intracompany HR-traject in samenwerking met de Vives-hogeschool. Daarnaast haal ik veel voldoening uit mijn flexi-job. Ik ontmoet uiteenlopende mensen in een toffe sfeer, kom in contact met verschillende milieus en meningen. Ik werkte ooit in een Mexicaans restaurant – sindsdien maak ik de lekkerste guacamole (lacht). Je weet nooit op voorhand wat je meeneemt uit een nieuwe ervaring. En toch groei je elke keer. Dat vind ik fantastisch.” 

Waarom zou je het iemand aanraden om een flexijob te doen? 

Naast de ervaring op zich heb je ook heel veel verschillende jobs die je kan proberen. Als je interesse hebt in een flexi-job, neem zeker contact op met Tempo-Team want we hebben een heel ruim aanbod.