droomjob
droomjob

Weet jij precies hoe je droomjob eruitziet? Of zoek jij in het werkleven nog een beetje je doel? Liggen de leuke jobs voor jou binnen handbereik of lijken ze juist mijlenver weg? Geen paniek: deze 5 wegwijzers sturen je in de juiste, professionele richting. Beloofd!

Chill! We zijn allemaal anders. Sommigen zoeken lang naar hun droomjob. Anderen hebben ze scherp in beeld, maar onderschatten de afstand. Laat je niet ontmoedigen als de ‘job van je leven’ vandaag nog wat wazig/onbereikbaar/onzeker lijkt. Hou deze 5 mantra’s in gedachten en je komt er wel!

De weg naar je droomjob...     

(1) ... is hoogstwaarschijnlijk geen rechte lijn  

Dus jij weet precies wat je kwaliteiten zijn en in welke job je kunt uitblinken? Dat is handig bij het uitstippelen van je carrièrepad! Hou je verwachtingen echter realistisch: je werktraject is géén lege snelweg, waarover je aan de maximumsnelheid rechtdoor sjeest. Het leven zit vol verrassende kronkels. Soms moet je pauzeren of wat geduld en doorzettingsvermogen tanken. Jaag jezelf niet op – een kleine omweg kan juist waardevol zijn!

(2) ... lijkt wat op morsecode 

In de ideale wereld rinkelt de wekker voor promotie op vaste tijden. Je begint in een functie, laat je positief opmerken en wordt na een jaar of twee beloond. Dat is de droom, maar de werkelijkheid volgt  haar eigen timing. Het is heel normaal dat je CV lijkt op morsecode: een afwisseling van korte(re) en lange(re) werkperiodes. Wordt het stilaan tijd voor een nieuwe job of een trapje hoger? Vertrouw bij die vraag vooral op je buikgevoel. Of praat er eens over met je baas.  

(3) ... staat op jóuw GPS

Ok, wacht. Wat betekent dat eigenlijk: droomjob? We hebben het hier over jóuw leven en jóuw werkplezier. Laat je dus niet te sterk beïnvloeden door je omgeving. Wil je vader kunnen uitpakken met een zoon met een vaste job? Wil je partner een lief met een hoger inkomen? Dat zijn allemaal wegwijzers maar ze zijn niet belangrijker dan je innerlijke kompas! Geniet jij enorm van je ontdekkingstocht langs verschillende interimjobs? Gewoon blijven doen, dan! 

(4) ... loopt door een landschap 

Bij een tocht zijn er altijd twee dingen: de bestemming en de route. Op werkvlak is het net zo. Aan de ene kant wil je in de toekomst die topjob scoren, aan de andere kant wil je vandaag met plezier naar je werk. De toffe collega’s, de korte woon-werkafstand, de heerlijke lunchpauze en jaarlijkse teambuilding? Ze fleuren je (werk)dag op. Staar je niet blind op wat je in je carrière wil bereiken. Kijk regelmatig goed rond en geniet van het zonnige uitzicht

(5) ... is een avontuur op zich

Je zag de quote wellicht al honderden keren op social media: The journey is more important than the destination. Dat is écht zo. Zet de maatschappij je onder druk om je talenten te benoemen en maximaal in te zetten? Herinner jezelf dan aan het belang van de reis. Je staat nog mijlenver van je pensioen, je hebt tijd genoeg om alles rustig te ontdekken. Dag per dag. Vacature per vacature. Enjoy the ride