(Tijdelijk) zonder job door corona? Blijf niet bij de pakken zitten!

Geef je job een twist

(Even) jobloos? Omdat jouw sector niet meer actief is door de coronacrisis? Blijf niet bij de pakken zitten! Want er zijn sectoren die mensen zoals jij nu heel graag tijdelijk willen inzetten. In een moeilijke tijd toch het verschil maken – voor jezelf en voor anderen? Dat kan door als uitzendkracht te werken in een andere sector. Een voltijdse of deeltijdse interim job: je bent meer dan welkom!

 

Ja, ook zonder job zijn er kansen. We helpen je op weg!

Positief blijven terwijl je geen werk hebt omdat je sector stilligt door corona? Da’s niet zo makkelijk. Dan heb je een stevige dosis jobtimisme nodig. Want een job-optimist ziet niet alleen problemen, maar ook kansen. En die zijn er zeker!

Heel wat sectoren zijn zwaar getroffen, dat klopt. Denk maar aan toerisme, horeca, non-food retail, evenementen, cultuur en sport. Maar er zijn ook sectoren waarin het nu héél druk is. In supermarkten, de logistiek, de transportsector, productie en food schreeuwen ze om extra mensen. 

Heb je er al eens aan gedacht om als uitzendkracht in te springen in zo’n sector? Jij hebt zeker heel wat talenten en vaardigheden die daar nu supergoed van pas komen. Met zo’n interim job help je een bedrijf uit de nood en je verdient er nog wat aan ook. Win-win dus!

 

Geef je job een twist: concrete voorbeelden

Waarin ben je goed en waar zou je graag helpen? Denk daar eens over na. Wij geven je alvast enkele voorbeelden van een mogelijke job-twist.

Ben je sportief? Dan kan je als logistiek medewerker(m/v) de spieren laten rollen en de handen uit de mouwen steken. En wat dacht je van een iemand uit de eventsector die tijdelijk pakjesbezorger(m/v) wordt?

Sowieso is er veel vraag naar chauffeurs (m/v). Heb je praktisch en ruimtelijk inzicht? Ben je handig, flexibel en kan je fysiek zwaarder werk aan? Dan is deze job geknipt voor jou!

Help je graag mensen en geef je met plezier advies? Ben je ordelijk, sociaal en verbaal sterk? Al eens aan een job-twist als winkelmedewerker in een supermarkt gedacht? Je komt er in ieder geval als geroepen, want in supermarkten is het nu vaak superdruk.

Zit je na de sluiting van de cafés en restaurants jobloos thuis? Met al die mensen die aan het kokkerellen slaan, kunnen ze in de foodsector extra krachten zoals jij goed gebruiken. In de food of ergens anders: productiemedewerkers (m/v) vinden snel een job. Wat moet je kunnen? Nauwkeurig zijn. Goed zelfstandig maar ook in team kunnen werken. En geconcentreerd en lang taken herhalen. Check, check en check? Solliciteren dan!

Een echte carrièreswitch dankzij corona? Ook dat kan! Corona heeft heel wat mensen in getroffen sectoren aan het denken gezet over hun job. Ook stewardess Coline zag de noodzaak in om andere professionele mogelijkheden te verkennen. Ze drukte even de pauzeknop in en maakt nu via Tempo-Team een jobswitch naar een 9 to 5 als uitzendconsultant. Hier lees je meer over haar nieuwe avontuur.

 

Gewoon durven!

Ook zin in een nieuw (tijdelijk) avontuur? Inspringen in een sector waar je echt nodig bent? Dat kan op meerdere manieren. Voltijds of deeltijds als uitzendkracht of een paar dagen per week in een interim job.

Weet je niet zo goed welke job iets voor jou is? Wij helpen je natuurlijk heel graag om de juiste twist te vinden! Laat iets weten en wij gaan samen met jou op zoek.

Zo’n job-twist valt vast goed mee. En de dingen die je bijleert, zet je mooi op je cv!

 

Vacatures: in deze sectoren maak jij nu het verschil

In de de transportsector en de logistiek hebben ze extra handen en benen nodig. Om al die pakjes (zeker tegen de sinterklaasperiode en eindejaar!) bij de mensen te krijgen, bijvoorbeeld. Wat denk je ervan om als postbode (m/v) of pakjesbezorger (m/v) aan de slag te gaan? Of als magazijnier (m/v)?

De supermarkten draaien nu op volle toeren. Jouw klantvriendelijke instelling komt er goed van pas. Zit er een enthousiaste winkelmedewerker of een tijdelijke verkoper in jou? Check zeker deze vacatures. En geef je job de twist die van de coronacrisis een mooie kans maakt!

Samen voor meer jobtimisme!

Bij Tempo-Team zijn we er rotsvast van overtuigd dat er in elke job plezier te ontdekken valt, als je maar je gele, zonnige bril opzet en de dingen anders bekijkt. Daarom lanceren we #jobtimisme, een speelse samentrekking van job en optimisme. Want ook al verandert de wereld van werk constant en steekt het corona virus al eens stokken in de wielen…met de juiste spirit geraken we er samen door!

Plezier op het werk begint in de eerste plaats bij jezelf: weg met die mission impossible, hallo challenge van de dag! Of help eens een collega, zomaar omdat het kan.

En nu komt het goede nieuws: je staat er niet alleen voor. Bij Tempo-Team willen we je prikkelen, helpen en inspireren om de toekomst, hoe uitdagend ook, met een positieve attitude en veel goesting aan te pakken. Kortom, samen gaan we voor meer jobtimisme! 

Ook nood aan meer jobtimisme? Laat je hier inspireren

Jobtimisme, Tips & tricks, Werksfeer

Met de ideale job is het zoals met de ideale partner. Je kunt héél lang zoeken naar de perfecte match, of je kunt proberen om een goede match nog wat beter te kneden. Wil jij je eigen takenpakket m...

Jobtimisme, Tips & tricks, Werksfeer

Met de ideale job is het zoals met de ideale partner. Je kunt héél lang zoeken naar de perfecte match, of je kunt proberen om een goede match nog wat beter te kneden. Wil jij je eigen takenpakket m...
meer

Jobtimisme, Tips & tricks, Werksfeer

De wereld en onze jobs zijn meer dan ooit in beweging. Kijk er de krant of het tv-journaal maar op na. Sinds corona verandert alles, maar da’s geen reden tot paniek. Met voldoende veerkracht ben je...

Jobtimisme, Tips & tricks, Werksfeer

De wereld en onze jobs zijn meer dan ooit in beweging. Kijk er de krant of het tv-journaal maar op na. Sinds corona verandert alles, maar da’s geen reden tot paniek. Met voldoende veerkracht ben je...
meer

Jobtimisme, Tips & tricks, Work-life balance

Zeg eens eerlijk: krijg jij je verantwoordelijkheden thuis en op het werk vlot gecombineerd? Of lijk je vast te lopen in een hectische race zonder eindmeet? Met deze zelftest ontdek je in 2 minuten...
meer