Corona-virus: maatregelen voor particulieren

Update 22/11/2021

 

De situatie in België :

Covid-19 is helaas weer zeer  aanwezig, wij nodigen u uit om de nationale aanbevelingen nauwgezet op te blijven volgen. U vindt ze via deze link : https://www.info-coronavirus.be/nl/

Ook is het belangrijk dat u de specifieke aanbevelingen voor uw regio volgt.

Neem steeds de veiligheidsregels in acht zodat we het samen veilig houden!  

  • Denk hierbij vooral aan het tijdig verluchten van de woning. Ventileer de ruimte waar de huishoudhulp dient te werken (liefst vooraf of laat uw huishoudhulp toe dit te doen). Dit hoeft slechts kortstondig, gedurende 5 minuten/uur. Zo blijft het warmteverlies beperkt maar is de binnenruimte toch voldoende verlucht. 
  • Het afstand houden (>1.5m) en dat u zichzelf bij voorkeur in een andere ruimte bevindt dan de huishoudhulp. Draag steeds een mondmasker indien u zich in dezelfde ruimte bevindt ook als u gevaccineerd bent.

 

Bent u of is één van uw huisgenoten besmet met corona of in quarantaine?

Een huishoudhulp mag niet werken in een woonst waar iemand Covid-19 heeft dan wel waar iemand in quarantaine is. Informeer ons zo snel mogelijk.

 

Gaat u naar het buitenland? 

Volg de richtlijnen van de overheid met betrekking tot vertrek of terugkeer uit het buitenland strikt op. U kunt ze vinden op de website van Buitenlandse Zaken: https://diplomatie.belgium.be/nl

De quarantainerichtlijnen vindt u op https://www.info-coronavirus.be/nl/reizen/  

 

Komt u terug uit het buitenland??

Uw huishoudhulp mag niet werken indien u of één van uw huisgenoten in quarantaine bent/is na terugkeer. De quarantaine richtlijnen van de overheid zijn van toepassing. Informeer ons zo snel mogelijk indien u in quarantaine bent.

Indien u nog beroep doet op papieren dienstencheques dringen we erop aan onmiddellijk over te stappen naar elektronische cheques! 

Dit is veiliger voor elkeen! Zo beperkt u in belangrijke mate het risico op verspreiding van het virus en is uw huishoudhulp niet gehouden de papieren cheques bij zich te houden! De keuze voor elektronische dienstencheques is eenvoudig via de website van Sodexo:

Heeft u uitzonderlijk nog een voorraad papieren dienstencheques? Dan vult u ze ruim vooraf in en legt u ze klaar, zodat er geen persoonlijk contact nodig is voor de overhandiging.

We zijn beperkt  aanwezig in de vestigingen. Uw Tempo-Team @home consulenten zijn van maandag t/m vrijdag bereikbaar van 8.30-12.30 en van 13.30-17.30 via e-mail of 0800-30 130.

Zij helpen u graag verder.