Corona-virus: maatregelen voor particulieren

Update 25 maart 2021

Op 24 maart 2021 zijn er strengere nationale Corona maatregelen aangekondigd. Uw huishoudhulp kan, net zoals de voorgaande maanden, haar werkzaamheden bij u verder zetten. Zo houdt u tijd voor andere zaken en kan uw huishoudhulp aan het werk blijven.

Bij Tempo-Team @home zijn alle maatregelen immers getroffen om de dienstverlening in alle veiligheid te kunnen voortzetten.

De bubbel van 1 knuffelcontact is niet op onze dienstverlening van toepassing. Uw huishoudhulp is een professioneel contact en maakt geen deel uit van uw sociale bubbel. Vermijd de aanwezigheid van personen (buiten uw bubbel) wanneer onze huishoudhulp aanwezig is. Neem wel steeds de veiligheidsregels in acht zodat we het samen veilig houden! Denk hierbij vooral aan het tijdig verluchten van de woning, het afstand houden en dat u zichzelf bij voorkeur in een andere ruimte bevindt dan de huishoudhulp. Aarzel niet om, voor ieders veiligheid, in het bijzijn van uw huishoudhulp een mondmasker te dragen. In Vlaanderen is het trouwens door de overheid verplicht dat u beiden een mondmasker draagt wanneer u zich in dezelfde ruimte bevindt.

 

De situatie in België :

Covid-19 is in ons land nog steeds zeer aanwezig, wij nodigen u uit om de nationale aanbevelingen nauwgezet op te volgen. U vindt ze via deze link : https://www.info-coronavirus.be/nl/.

Ook is het belangrijk dat u de specifieke aanbevelingen voor uw regio volgt.

 

Komt u terug uit een “rode” of “oranje” zone?

Ga naar de website van de Federale Overheidsdienst Buitenlandse Zaken (https://diplomatie.belgium.be/nl) en informeer ons zo snel mogelijk!

In Vlaanderen en Brussel  mag een huishoudhulp geen prestaties verrichten in de woonst van een persoon die terugkeert uit een rode of oranje zone en dit gedurende 10 dagen volgend op de terugkeer.

In Wallonië mag een huishoudhulp geen prestaties verrichten in de woonst van een persoon die terugkeert uit een rode zone en dit gedurende 10 dagen volgend op de terugkeer. Indien u terugkeert uit een oranje zone mag uw huishoudhulp bij u prestaties verrichten tenzij u zichzelf in quarantaine plaatst.

 

Bent u of is één van uw huisgenoten besmet met corona of in quarantaine?

Een huishoudhulp mag niet werken in een woonst waar iemand Covid-19 heeft dan wel waar iemand in quarantaine is. Informeer ons zo snel mogelijk.

Het blijft, in deze bijzondere tijden, essentieel onderstaande veiligheidsregels na te leven.

  • Vermijd contact met uw huishoudhulp. Als de woning het toelaat, bevindt u zich steevast in een andere ruimte. Kan dit niet? Dan dient ten allen tijde een afstand van minstens 1,5 meter gerespecteerd. Elkaar kruisen in een gang kan evenmin. Is de afstand in een ruimte kleiner dan 1,5 meter? Dan mag uw huishoudhulp er niet werken.
  • Verlucht uw woning zo goed mogelijk, en dit al één uur vóór uw huishoudhulp arriveert.
  • Uw huishoudhulp heeft een plek om de handen te wassen, voldoende zeep (en eventueel een desinfecterend middel) en propere handdoeken.                                                                                                                                                                   
  • Uw huishoudhulp zal een mondmasker dragen, aarzel niet om hetzelfde te doen tijdens haar werk. In Vlaanderen is het trouwens door de overheid verplicht dat u beiden een mondmasker draagt wanneer u zich in dezelfde ruimte bevindt. 

Indien u nog beroep doet op papieren dienstencheques dringen we erop aan onmiddellijk over te stappen naar elektronische cheques!

Dit is veiliger voor elkeen! Zo beperkt u in belangrijke mate het risico op verspreiding van het virus en is uw huishoudhulp niet gehouden de papieren cheques bij zich te houden! De keuze voor elektronische dienstencheques is eenvoudig via de website van Sodexo:

Heeft u uitzonderlijk nog een voorraad papieren dienstencheques? Dan vult u ze ruim vooraf in en legt u ze klaar, zodat er geen persoonlijk contact nodig is voor de overhandiging.

Daar de norm vanuit de overheid nog steeds thuiswerken is zijn we slechts beperkt  aanwezig in de vestigingen. Uw Tempo-Team @Home consulenten zijn van maandag t/m vrijdag bereikbaar van 8.30-12.30 en van 13.30-17.30 via e-mail of 0800-30 130.

Zij helpen u graag verder.