Corona-virus: maatregelen voor huishoudhulpen

Update 25/03/2021

Op 24 maart 2021 zijn er strengere nationale Corona maatregelen aangekondigd. We mogen gelukkig doorwerken en onze klanten blijven verder helpen! Voor veel van onze klanten ben je immers onmisbaar en essentieel.

De bubbel van 1 knuffelcontact is niet op onze dienstverlening van toepassing. Het contact met de particulier is immers een professioneel contact en dus geen sociaal contact. Werken blijft voor iedereen toegestaan.

Let op!  Het dragen van een mondmasker tijdens je werk is nog steeds verplicht. Wanneer jouw klant, in Vlaanderen, zich in dezelfde ruimte bevindt dient hij/zij ook een mondmasker te dragen.

Samen kunnen we ervoor zorgen dat onze dienstverlening wordt voortgezet, we allemaal aan het werk blijven en onze klanten worden verdergeholpen.

De situatie in België :

Covid-19 is  in ons land nog steeds zeer aanwezig, wij nodigen je uit om de nationale aanbevelingen nauwgezet op te volgen. Je vindt ze via deze link : https://www.info-coronavirus.be/nl/. Ook is het belangrijk de specifieke aanbevelingen voor jouw regio te volgen.

In onze sector en bij Tempo-Team @Home zijn alle maatregelen getroffen opdat je veilig aan de slag kan blijven. Zodra er additionele maatregelen door ons bedrijf worden getroffen, informeren we je daarvan persoonlijk

 

Ga je naar het buitenland?

Volg de richtlijnen van de overheid met betrekking tot vertrek of terugkeer uit het buitenland strikt op. Je kunt ze vinden op de website van Buitenlandse Zaken: https://diplomatie.belgium.be/nl

 

Wat indien een particulier  terugkeert uit een ORANJE of  RODE ZONE?

In Vlaanderen en Brussel mag je gedurende 10 dagen  niet werken bij een particulier die zelf, of een lid van zijn gezin, terugkomt uit een rode zone of oranje zone.

In Wallonië mag je gedurende 10 dagen niet werken bij een particulier die terugkomt uit een rode zone. Bij een particulier die terugkeert uit een oranje zone mag je in Wallonië welwerken tenzij de particulier zich vrijwillig in quarantaine plaatst. Jouw particulieren zijn op de hoogte gebracht van deze maatregelen en dienen ons op de hoogte te brengen. Je consultant verwittigt jou zo snel mogelijk.

Indien je zou vaststellen dat dit niet gerespecteerd wordt, contacteer ons dan zo snel mogelijk!

 

Wat met de uren die je dan niet kan presteren ?

Meerdere opties zijn mogelijk, naargelang jouw situatie.

Een greep uit de mogelijkheden: uren verplaatsen naar een later tijdstip binnen eenzelfde kwartaal, extra uren bij je andere particulieren, een vervangingspost, of indien dit alles niet mogelijk blijkt tijdelijke werkloosheid corona.

 

Stimuleer, voor je eigen veiligheid, je particulieren om over te schakelen naar elektronische dienstencheques!

Als je nog steeds papieren dienstencheques ontvangt, vragen wij je om jouw particulieren aan te moedigen om nu over te stappen naar elektronische dienstencheques.  Dit beperkt het risico op besmetting!

 

Het is, in deze bijzondere tijden, nog steeds essentieel onderstaande veiligheidsregels na te leven.

Naar en van je werkplek :

 • Wanneer je het openbaar vervoer neemt hou je maximaal afstand (en minimaal 1,5 meter) van anderen
 • Tracht indien mogelijk te reizen buiten de spitsuren
 • Stap achteraan op tram of bus
 • Neem de trap of neem enkel de lift als je alleen bent
 • Op het openbaar vervoer is het dragen van een mondmasker verplicht

Tijdens het werk :

 • Je draagt een mondmasker (elke 4 uur wisselen)
 • Bij het begroeten van de particulier en tijdens de schoonmaak hou je maximaal afstand (minimaal 1,5 meter)
 • Indien de woning het toelaat bevindt de particulier zich in een afzonderlijke ruimte tijdens jouw aanwezigheid
 • Indien dit niet mogelijk is respecteer je een maximale afstand, ook hier geldt de minimaal 1,5 meter regel. Ook jouw klant dient, in Vlaanderen, in deze situatie een mondmasker te dragen.
 • Je draagt je huishoudhandschoenen tijdens het schoonmaken. Je wast je handen grondig met zeep minstens voor en na het werk. Je handen droog je af met een schone handdoek. We vragen aan je particulier om deze te voorzien
 • Je besteedt specifieke aandacht aan de belangrijke aanraakpunten: deurklinken, lichtschakelaars, afstandsbediening en oppervlakken zoals tafels, aanrecht,... maak deze schoon met je handschoenen aan.
 • In het sanitair maak je de spoelknop van het toilet, de kranen, eventuele handsteun grondig schoon ook met je handschoenen
 • Pauze neem je niet in dezelfde ruimte als de particulier, bij mooi weer pauzeer je indien mogelijk in de buitenlucht

Overige instructies :

 • Pas onverminderd de richtlijnen van de overheid toe: bij snuiten, niezen of hoesten gebruik je elke keer een nieuw papieren zakdoekje; gooi dat steeds weg in een afsluitbare vuilnisbak.
 • Was daarna ook steeds je handen
 • Wanneer je twijfelt of je je werk veilig kan uitvoeren neem dan onmiddellijk contact op met Tempo-Team @Home op nummer 0800 30 130.
 • Indien een particulier of één van zijn medebewoners in quarantaine is mag je er niet gaan werken.

Contacteer ons wanneer je vermoedt dat je besmet bent met het Coronavirus. Contacteer eveneens je huisarts en volg zijn/haar instructies.

In overeenstemming met de aanbevelingen van de overheid zijn we slechts beperkt aanwezig in de kantoren. Jouw Tempo-Team @Home consulenten zijn dagelijks bereikbaar van 8.30-12.30 en van 13.30-17.30 via e-mail of 0800-30 130.

Zij helpen je graag verder.