Je interim contract

Je arbeidsovereenkomst met Tempo-Team

 • Voor je als uitzendkracht aan de slag gaat, sluit je een tijdelijk contract af met Tempo-Team. Zo’n arbeidscontract is erg belangrijk. Het garandeert je rechten als werknemer. Wij raden je dan ook aan om er de nodige aandacht aan te besteden. 
 • Wat is er bijzonder aan het interimcontract? Er zijn 3 betrokken partijen: jij, het bedrijf waar je werkt en het uitzendkantoor. 
 • Tempo-Team stelt je contract op en wij nemen de administratie voor onze rekening. Deze dienstverlening is gratis. Ze kost jou dus niets. 

Wie is je werkgever? Dat is Tempo-Team

Let op: Tempo-Team is je werkgever, niet het bedrijf waar je terechtkomt. Je contract is dus een overeenkomst tussen jezelf en Tempo-Team. Het bedrijf waar je als uitzendkracht werkt, is je opdrachtgever. Hij staat in voor de organisatie, controle en beoordeling van je werk

Waar vind je je contract terug?

Je contract en het arbeidsreglement vind je terug in je My Job Space account. In het arbeidsreglement staan alle regels die je als uitzendkracht moet naleven.

Wat staat er in je uitzendkracht contract?

 • Je arbeidscontract beantwoordt aan alle wettelijke normen. Er staat informatie in over: 
 • de aard van je job 
 • de looptijd van je contract 
 • de arbeidstijden 
 • je loon 
 • eventuele extra vergoedingen, enz. 


Hoe zo’n contract eruitziet? Hier vind je een voorbeeld.

Wat doe je concreet met je contract?


Lees en controleer je contract en het bijgevoegde arbeidsreglement aandachtig. Opmerkingen? Bespreek ze zeker met je Tempo Team consultant. Je kan je contract makkelijk online ondertekenen, zelfs met je smartphone.


Duur en verlenging van je contract

Je contract voorziet meestal in een proefperiode van 3 dagen. Is de proefperiode voorbij? Dan werk je bij je opdrachtgever voor de afgesproken periode. Een interimcontract geldt doorgaans voor een week. Vele jobs lopen natuurlijk over een langere periode. Is dat het geval? Dan krijg je elke week een nieuw contract met de aanduiding van de duurtijd.

Dezelfde rechten en plichten als vaste medewerkers

Als interimkracht ben je een werknemer zoals alle anderen. Met dezelfde rechten en plichten. Je verdient dus evenveel als je collega’s in vast dienstverband. Hebben die recht op maaltijdcheques, dan krijg jij die ook.

Identiteitskaart en prestatiestaat


Twee praktische tips:

 • Zorg ervoor dat je je identiteitskaart altijd op zak hebt. Je hebt die nodig bij een eventuele controle door de arbeidsinspectie. 
 • Check grondig de prestatiestaat die je wekelijks van je opdrachtgever krijgt. Die vormt de basis voor de loonberekening die Tempo-Team maakt. 

 

Wat na je interim?


Er zijn verschillende mogelijkheden:

 • Het bedrijf waar je werkt, biedt je een vaste job aan Dat gebeurt meer dan je denkt: 45% van de uitzendkrachten is na 5 maanden vast in dienst, zegt Federgon. Een tijdelijke baan vormt dus voor vele uitzendkrachten een springplank naar een vaste job. Als je zo'n aanbod krijgt, zal Tempo-Team de eerste zijn om je te feliciteren. 
 • Je hebt nog geen uitzicht op een nieuwe baan. In dat geval vertelt je Tempo-Team consultant je graag of je recht hebt op een werkloosheidsuitkering en hoe je die reglementair aanvraagt. 
 • Je lopend contract wordt opgeschort. Ook dan geniet je dezelfde rechten als een vast personeelslid. Breng ons meteen op de hoogte – ook als je ziek bent of slachtoffer werd van een ongeval. Je Tempo-Team consultant helpt je graag verder. 
 • Tempo-Team heeft een nieuwe interim job voor jou. Is die job iets voor jou? Daar beslis je in alle vrijheid zelf over. Bij een positief antwoord brengen we alle formaliteiten in orde en kan je meteen aan de slag. 


Hoe je loopbaan ook verloopt, hou ons op de hoogte. We kennen je vaardigheden en je kwaliteiten en bieden je graag een job aan die bij je past. Elke keer opnieuw.

Blog Teamwork

Tips & tricks, Werksfeer

Eindelijk, je hebt ‘m gevonden. Je ultieme droomjob! De plek op de werkvloer met daarboven in neonletters jouw naam. Vol enthousiasme verschijn je aan de start... maar dat valt tegen. De realiteit ...

Tips & tricks, Werksfeer

Eindelijk, je hebt ‘m gevonden. Je ultieme droomjob! De plek op de werkvloer met daarboven in neonletters jouw naam. Vol enthousiasme verschijn je aan de start... maar dat valt tegen. De realiteit ...
meer

Corona, Werksfeer

Thuiswerken is in België niet langer overal verplicht. Sinds 1 oktober mogen in Vlaanderen zelfs de mondmaskers af op het werk. Sta jij te popelen om weer naar kantoor te gaan? Of mis je die lunchb...

Corona, Werksfeer

Thuiswerken is in België niet langer overal verplicht. Sinds 1 oktober mogen in Vlaanderen zelfs de mondmaskers af op het werk. Sta jij te popelen om weer naar kantoor te gaan? Of mis je die lunchb...
meer

Beroepen, Tips & tricks

Geen zin om maanden te solliciteren? Vacatures te over voor deze 10 jobs. Check welke jou aanspreekt en grijp je kans!
meer