Afscheid van thuiswerk

Thuiswerken is in België niet langer overal verplicht. Sinds 1 oktober mogen in Vlaanderen zelfs de mondmaskers af op het werk. Sta jij te popelen om weer naar kantoor te gaan? Of mis je die lunchbreak in je eigen keuken nu al? 8 tips voor een vlotte overgang.

DO - Maak het gezellig

Het kantoorplekje dat we het meest gemist hebben de afgelopen anderhalf jaar? De koffiehoek! Of je nu kickt op cafeïne of niet – de koffiemachine is de place to be bij De Grote Terugkeer Naar Kantoor. Hier gebeurt de small talk en weerklinken de lachsalvo’s. Je hebt die ontspannende babbels met collega’s zo lang moeten missen. Tot eind 2021 staat er geen grens op het aantal refills in jouw koffiemok! 

DON’T  - Vergeet niet te werken

Heerlijk toch, zo face-to-face bijpraten?! Zeker als je van nature een sociaal dier bent. Steek wel je voelsprieten uit en respecteer je meer introverte collega’s. Ga niet voortdurend aan hun bureau staan kletsen. Alles heeft z’n plaats en tijd. Maak ruimte voor gezelligheid in je werkdag, maar hou het binnen de perken. 

DO – Zorg voor lichtpuntjes in de file

Maak een Spotify playlist met ontspannende oerwoudgeluiden, leg een zacht schapenvelletje op de bestuurdersstoel of steek wat lekkere snacks in het handschoenenvak... ‘Pimp your ride’ is het motto,  nu je weer meer tijd in je auto zult doorbrengen. De terugkeer naar kantoor is ook de terugkeer naar de file. Maak er een zachte overgang van en fris je geheugen op: file omzeilen doe je zo!

DON’T – Denk niet zwart-wit 

Verwacht geen wonderen van de terugkeer naar kantoor. Ja, het zal leuk zijn om weer onder de mensen te komen. En de spontane gesprekjes met collega’s geven je creativiteit wellicht een boost. Tegelijk is er (misschien) meer lawaai om je heen en wordt het moeilijker om je te concentreren. Elke munt heeft 2 kanten – dus ook het afscheid van thuiswerk. Vertrek optimistisch maar met realistische verwachtingen naar kantoor.  Dan komt het goed!

DO -  Neem een valse start

Douchen, ontbijten, de hond of je kleuter eten geven en iedereen op tijd de deur uit krijgen? Hoe dééd je dat ook weer voor corona? Door lang van thuis te werken, zijn we het helse tempo van de morning rush verleerd. Met wat slimme voorbereiding verzacht je de bittere pil. Leg je kleren en spullen klaar en dek de ontbijttafel ’s avonds. Zo win je ’s ochtends tijd – en deze ‘valse’ start is 100% gepermitteerd!

DON’T – Verwacht geen tijdreis naar februari 2020

Kaboem! Deze zeepbel moeten we doorprikken. Je kantoor is geen sprookjeskasteel van Doornroosje, waar de tijd een pandemie lang heeft stilgestaan. De afgelopen maanden is er hard gewerkt vanop afstand (dat zul je wel weten), er zijn nieuwe collega’s gestart en allerlei dingen veranderd. Je keert terug naar kantoor, maar niet terug in de tijd. Verlies je dus niet in nostalgie naar vroeger.  

DO - Omarm het nieuwe mengen

Word jij per 1 oktober weer voltijds op kantoor verwacht? Dan hoor je bij de uitzonderingen. Voor de meeste werknemers wordt het ‘nieuwe normaal’ een mix van telewerk en kantoortijd. Aan jou om het beste van 2 werelden te combineren! Doe op een thuiswerkdag aan meal preppen, zodat je snel aan tafel kunt op dagen dat je later thuiskomt. En plan die uitstap met je bestie na een kantoordag – wanneer je toch al in de stad bent... 

DON’T – Verstop je vreugde niet

Joepie, het tijdperk van het videobellen is over z’n hoogtepunt! Yes – je hebt weer volop contact met die toffe collega! Hallelujah, je hoeft niet meer te ploeteren in je eentje, maar kunt terugvallen op het team om je heen. Word jij heel, maar echt héél superduperblij van de terugkeer naar kantoor? Stop je jobtimisme niet weg, maar leef je uit met die toeters en bellen! Werkplezier is aanstekelijk én belangrijk. Opzetten, die zonnige bril!


PS: Ook zin om je huis uit te komen, maar (nog) geen job? Check onze vacatures – en zeker deze tien!

 

Tips & tricks, Werksfeer

Eindelijk, je hebt ‘m gevonden. Je ultieme droomjob! De plek op de werkvloer met daarboven in neonletters jouw naam. Vol enthousiasme verschijn je aan de start... maar dat valt tegen. De realiteit ...

Tips & tricks, Werksfeer

Eindelijk, je hebt ‘m gevonden. Je ultieme droomjob! De plek op de werkvloer met daarboven in neonletters jouw naam. Vol enthousiasme verschijn je aan de start... maar dat valt tegen. De realiteit ...
meer

Corona, Werksfeer

Thuiswerken is in België niet langer overal verplicht. Sinds 1 oktober mogen in Vlaanderen zelfs de mondmaskers af op het werk. Sta jij te popelen om weer naar kantoor te gaan? Of mis je die lunchb...

Corona, Werksfeer

Thuiswerken is in België niet langer overal verplicht. Sinds 1 oktober mogen in Vlaanderen zelfs de mondmaskers af op het werk. Sta jij te popelen om weer naar kantoor te gaan? Of mis je die lunchb...
meer

Ervaring, Eerste job

Op zoek naar een leuke job? Kom eens langs bij Tempo-Team – wij helpen je graag aan een goede match. Werken als uitzendkracht heeft meer voordelen dan je denkt. Wat vind je van deze 7?
meer