eindejaarsjob
eindejaarsjob

Op het einde van het jaar een laatste (werk)tandje bijsteken, om het nieuwe jaar met wat extra €€ te starten? Dat kan in deze typische eindejaarsjobs. Studenten en tijdelijke werknemers zijn in december most wanted. Welke van deze jobs halen jouw verlanglijst?

1. Kassamedewerker

Geven fonkelende winkelstraten jou een feestelijk gevoel en doen mooi versierde shopping centra je hart sneller kloppen? Zoek dan een eindejaarsjob in de retail. Extra kassamedewerkers en winkelbedienden zijn in trek tot na de solden. Van kortingen verrekenen tot rekken aanvullen: de ploeg van Winkel Wonderland zoekt steevast versterking.

2. Orderpicker

Het hele jaar door gonst het in magazijnen van bedrijvigheid, maar de echte piek is voor de pakjesperiode. Proef in december eens van een tijdelijke job als magazijnier, orderpicker of heftruckchauffeur en voor je het weet, pak je in het nieuwe jaar een vast contract. Een studentenjob loont immers niet alleen financieel... 

3. Stockteller

Producten tellen en verpakken, de stock controleren en eventuele afwijkingen aanpassen in het computersysteem… Ben jij een stipte geest met een passie voor getallen? Dan krijg je rond de jaarwisseling mooie kansen bij logistieke bedrijven. Wat zeggen we? Een toffe, logistieke job is van alle seizoenen! 

4. Pakjesbezorger 

Online shoppen is voor veel mensen de ultieme lifehack. ’s Avonds snel een feestjurk, last minute geschenk of wat fancy party decoratie bestellen en ’s anderendaags alles netjes op de stoep vinden? Voor die kerstmagie (en het bijhorende, logistieke gegoochel) zijn héél véél pakjesbezorgers nodig. Ook koeriers voor take-away maaltijden, postbodes en bijrijders in vrachtwagens zijn in december in trek.

5. Traiteurmedewerker 

Gourmetschotels schikken, kalkoenen vullen of kleine bereidingen maken op de afdeling beenhouwerij… Als dat klinkt als spek naar jouw bek, kun je in de kerstperiode aan de slag in grote supermarkten en traiteurzaken. Ook de afdeling bakkerij zoekt helpende handen voor het aanvullen en verpakken van feestgebak. Geen jobs voor snoepers die overal van willen proeven!

6. Productiemedewerker 

Naar sommige producten – zoals fotogeschenken of luxepralines – verdubbelt de vraag in december. Zegt het jou iets, een productielijn bemannen als medewerker of operator? Probeer het deze feestperiode dan eens uit, want in de job van machine operator zit toekomst!

7. Horeca personeel

Al die feestvierders op café en restaurant moeten bediend worden. Ben jij van mening dat feestvreugde aanstekelijk werkt en dat uitgelaten klanten plezant zijn? Dan zijn er plenty horecazaken die jou graag zien komen! Ook op kerstmarkten en ijspistes worden extra medewerkers gevraagd. Tenminste: als corona het toelaat...

PS: Bekijk alle vacatures nog eens rustig en ook in deze jobs kun je snel aan de slag.