Ergonomisch materiaal: veilig en efficiënt

We denken er misschien niet meteen aan, maar ook in de schoonmaak is ergonomie belangrijk. Met materiaal van goede kwaliteit bereikt u niet alleen een beter resultaat, uw huishoudhulp werkt er ook in alle veiligheid mee. Het is dus de moeite om erin te investeren. Maar wat hebt u dan precies nodig?

  • Verstelbare telescopische stelen voor bezems en borstels: de persoon die ze gebruikt, kan de hoogte van de steel aanpassen aan zijn lengte. Hij of zij heeft bovendien een goede houding tijdens het poetsen en kan zo rugpijn vermijden. Omdat de stelen heel licht zijn, belasten ze de spieren niet onnodig. 
  • Gebruikt u gewone stelen, bijvoorbeeld voor aftrekkers (wissers)? Kies dan voor aluminium. Dat weegt minder dan hout. 
  • Opteer voor emmers met een pers om dweilen uit te wringen. Zo vermijdt u dat uw huishoudhulp spierblessures in de onderarm oploopt. 
  • Zorg ervoor dat u een kruk of een klaptafeltje hebt om emmers op te zetten. Uw huishoudhulp moet dan minder vaak bukken en de rug belasten. 
  • Kies voor moppen met een plooibaar kader eerder dan voor traditionele dweilen of ‘franje-moppen’. Die werken makkelijker en maken het werk minder zwaar. 
  • Ten slotte: opteer voor een lichte stofzuiger, liefst zonder draad. Denk eraan dat uw huishoudhulp hem doorheen heel het huis moet transporteren en ook op de trap moet gebruiken zonder het risico op vallen. 

Nu bent u er klaar voor. En uw huishoudhulp? Die zal efficiënter werken, in alle veiligheid!