Net student af? Je eerste werk ligt aan je voeten!

Zo, je hebt je diploma op zak en bruist van het enthousiasme om met je eerste job te starten. Spannend! Want, die baan word je natuurlijk niet in de schoot geworpen. Tempo-Team begeleidt studenten bij hun eerste werk-stappen. Zet je schrap voor een pak concrete tips!
En maak een vliegende start op de arbeidsmarkt.

Een vliegende start voor je eerste job

Solliciteren kun je leren. Het is een kwestie van vallen en opstaan, van trial en error. Maar met onze tips wordt je slaagkans alvast stukken groter. Wij zetten je op weg met je:

Je eerste werk via uitzendarbeid = een goed idee!

Vind je het té spannend om je meteen te binden aan een vaste job? Of grijp je telkens naast een job met vast contract van onbepaalde duur? Geen nood: ontdek hoe uitzendarbeid redding brengt.

Werken en studeren tegelijk

Ben je nog niet afgestudeerd, maar wil je toch al proeven van het werkleven? Dan kun je werken en studeren combineren. Af en toe kom je achter je studieboeken vandaan: je steekt de handen uit de mouwen én de centen in je zakken. Bovendien staat zo’n eerste werkervaring beeldig op je cv. 

Tempo-Team helpt je om werken en studeren te combineren. Onze consultant kent de arbeidsmarkt door en door en vindt een job die je op het lijf geschreven is. Jij hoeft je helemaal niets van de administratie aan te trekken. Je contract wordt geregeld, je loon tijdig en correct betaald.

Bekijk onze jobs.

Of stap binnen bij het Tempo Team-kantoor in jouw buurt.

Praktische tips voor starters

Afgestudeerd? Proficiat!

Nu begint de zoektocht naar je eerste job. Volg ons stappenplan en krijg praktische tips over:

  • je inschrijven als werkzoekende 
  • een killer cv opstellen 
  • de perfecte sollicitatiebrief schrijven 
  • je voorbereiden op het sollicitatiegesprek 
  • je recht op jeugdvakantie 

Kortom, alles wat je moet weten om een toffe, eerste job te scoren. Veel succes!