Wat doet een verpleegster of een verpleger?

Als verpleegkundige in de zorg werk je bij een zorginstelling en ben je verantwoordelijk voor het verzorgen en begeleiden van patiënten. Jaaa, jij zorgt ervoor dat alle mensen de hulp en zorg krijgen die ze nodig hebben! Elke dag mensen blij maken, daar doe je het voor. Van begeleiding tot verzorging: jij bent van alle ziekenhuizen thuis. 🏨 Je fixt dus alles met een heel team van collega’s! Werken als verpleegster of verpleger is superdankbaar beroep. Je bent de hele dag bezig om het dagelijks leven van patiënten fijner én leuker te maken. Klinkt goed toch?

Check alle vacatures
1

De werkdag van een verpleegkundige

Als verpleegkundige is je dag superafwisselend. 👩🏽‍⚕️ Start de dag met een ochtendoverdracht, kijk daarna bij een patiënt op je eigen afdeling en sluit een infuus aan bij iemand op een andere afdeling waar je effe moet bijspringen. Eén ding is zeker: jij staat nooit stil! Er wordt natuurlijk ook gelachen tussendoor, want… lachen is gezond!

En je collega’s?! Of je nou werkt in een ziekenhuis, penitentiaire instelling of op een woonzorgcentrum bij jou in de buurt: er zijn altijd veel collega’s op je afdeling met wie je samenwerkt. Dit kan in ochtend-, middag-, avond of nachtdiensten. Want zorg voor patiënten loopt natuurlijk dag en nacht door!

Jouw takenpakket? Natuurlijk het geven van basiszorg, zoals:

 • Persoonlijke verzorging: opfrissen, omkleden, verschonen en een maaltijd serveren. Jij geeft persoonlijke aandacht! En dat is nodig in de zorg.
 • Persoonlijke begeleiding: natuurlijk help je jouw patiënten ook als ze een andere vraag hebben. Je begeleidt ze dus gewoon waar je kan. Dat doe jij van nature!
 • Wondverzorging: patiënten hebben soms een wond die schoon moet blijven. Als verpleegkundige zorg jij hiervoor. 
 • Verpleegkundige taken: een infuus hier, een sonde daar… Als verpleger is het jouw taak om infusen, sondes en katheters zorgvuldig in te brengen bij patiënten. Ook zorg je dat patiënten de juiste medicijnen en prikken krijgen. 
 • Observatie en rapportage: jahaaa, jij houdt een oogje in het zeil! Met jouw scherpe blik en interesse in de mensen op jouw afdeling, zorg je ervoor dat er altijd op tijd gehandeld en geschakeld wordt met een arts of familie wanneer nodig. 
 • Administratie: samen met je team  zorg je ervoor dat iedereen altijd weet hoe het met een patiënt gaat. Go team!
 • Zorgplannen schrijven: jij ziet patiënten op dagelijkse basis voorbijkomen. Daardoor weet je precies wat ze willen, en zorg je door middel van zorgplannen dat ze in de toekomst ook zo goed mogelijk geholpen worden. 
 • Contact met andere zorgverleners: belletje hier, belletje daar.. Jij zorgt dat jouw patiënten de beste zorg ontvangen, en onderhoudt hiervoor contact met de arts, fysiotherapeut of andere zorgverleners.

Als verpleegkundige zorg jij er dus voor dat de dag van alle patiënten op jouw afdeling net zo soepel loopt als jijzelf op die fleurige crocs! 👡

2

Wat schuift het? Gemiddelde salaris van een verpleegkundige 🤑

Als fulltime verpleegkundige verdien je gemiddeld ongeveer tussen de € 18 à € 25 bruto per uur afhankelijk van ervaring. Mooi salaris toch?! Daar kun je flink wat nieuwe schoenen van bestellen! 😉 Let op: dit kan natuurlijk per vacature verschillen en hangt ook af van jouw anciënniteit in de functie en sector, check het altijd voor de zekerheid even bij de vacature waar je op solliciteert. 

Weten wat bruto netto geeft? Check dan zeker deze online tool. Daarnaast kan je naast jouw salaris ook rekenen op extralegale voordelen. 

De arbeidsvoorwaarden verschillen natuurlijk per werkgever. Ga je via Tempo-Team aan de slag? Dan kan je altijd rekenen op:

 • Goed salaris, ka-ching! 💰
 • 20 of meer vakantiedagen 🏖️
 • Vakantiegeld
 • Voordelen met onze Teamdeals
 • De workout zit er al in tijdens werktijd! 🏋️
 • Keuze om parttime of fulltime te werken of als bijverdienste en student
 • Toegang tot honderden opleidingen en trainingen! Psst.. helemaal gratis 🎓
medica
medica
3

Wat voor verpleegkundigen zijn er?

Op de materniteit, op de oncologie, op de spoed… Er zijn tientallen verschillende verpleegkundigen! Naast verzorgenden in de zorg, heb je voor iedere vorm van zorg ook weer een speciale verpleegkundige. Hieronder zetten we er een paar op een rij:

4

Verpleegkundige worden? Deze opleidingen en certificaten heb je nodig

Om als verpleegster of verpleger aan de slag te gaan, heb je in ieder geval een opleiding nodig in het hoger onderwijs. Overweeg je om verpleegkundige te worden, maar heb je nog geen diploma?  Je kan alle informatie vinden op deze handige website. Wij staan natúúúrlijk voor je klaar bij Tempo-Team! 

Volg gratis trainingen voor je persoonlijke ontwikkeling

Als verpleegkundige is het een must om een sociale vlinder zijn. 🦋 Je moet namelijk begrijpen hoe je samenwerkt en communiceert met verschillende types mensen én collega’s.  Werken aan je vaardigheden en competenties? Zie je het zitten om alles uit jezelf te halen en door te groeien? Dan hebben we bij Tempo-Team speciaal voor jouw GoodHabitz

👉 Altijd met een glimlach naar werk, wie wil dat nu niet? Daarom investeren we bij Tempo-Team in jouw toekomst met relevante opleidingen: het grootste aanbod online trainingen! Je vindt ze in je My Jobspace account.

👉 Werk jij (nog) niet via Tempo-Team? Dan heb je met een account toegang tot alle gratis online trainingen. Da’s ook fijn! Schrijf je hier snel in.

5

Checklist: aan deze eigenschappen en competenties herken je een echte verpleegkundige 🤩

Als verpleegkundige heb je twee eigenschappen so-wie-so: zorgzaamheid en nauwkeurigheid. Tsja, iemand verzorgen blijft maatwerk! Waarom? Iedereen is anders en iedereen heeft andere wensen, medicatie en verzorging nodig. Dus ben jij pietje-precies. Check check! Ennee… herken jij je ook in deze competenties voor verpleegkundigen?

6

Flexibele of vaste job als verpleegkundige?

De meeste verpleegkundigen werken fulltime. Wil je graag parttime werken? Dat kan ook! Het is maar net wat je zelf wilt en aankan. Voor alle contracttypes kun je bij Tempo-Team terecht! Check er alles over hier

7

Waarom werken als verpleegkundige via Tempo-Team?

Wil je liever via een uitzendbureau aan de slag als verpleegkundige? Perfect! Daar zijn wij namelijk héél goed in. 😉 En dat heeft zo zijn voordelen:

 • Veel vacatures bij grote én bekende bedrijven.
 • Werk voor starters en ervaren medewerkers op ieder opleidingsniveau.
 • Jij maakt de keuze. Jij bepaalt waar en wanneer je werkt, wij regelen het!
 • Een flink aanbod aan opleidingen en trainingen. Voor ieder wat wils.
 • Persoonlijke begeleiding. Wij staan altijd voor je klaar.
 • Een vooruitzicht. Mensen die via Tempo-Team werken ontwikkelen zich door de jaren heen en klimmen steeds hogerop.
plezier_werkvloer
plezier_werkvloer
8

Sla jouw job als verpleegkundige aan de haak met onze sollicitatietips

Sollicitatiebrief, cv, op gesprek… Wat komt er allemaal kijken bij een sollicitatie en wat mag je écht niet vergeten? Via onze blog zetten we alle tips en kennis voor je op een rijtje. Zo wordt solliciteren supersimpel!

Check alle sollicitatietips
9

FAQs

Dit zijn de veelgestelde vragen over verpleegkundige.

thank you for subscribing to your personalised job alerts.