Uuhhh… wat doet een afwasser precies?!

Als afwasser werk je in de horeca. En dat is een geoliede machine. De gerechten moeten precies op tijd op tafel staan en dat betekent.. dat er áltijd schoon servies moet zijn! Want zeg nu zelf: hoe dient de chef-kok het eten op zonder schoon kookgerei, servies en bestek? Jaaaaa, daar komt jouw job om de hoek kijken. Jij wast alles af en bent dus on-mis-baar!

Of dat nou met een spoelmachine of met de hand is: alles spic en span houden in de keuken is voor jouw taak. 

Als afwasser werk je vaak in (bedrijfs)restaurants of hotels. En die zitten door heel België! Je kan dus overal aan de slag. Yes, jij bent overal nodig! Misschien wel bij jouw lievelingsrestaurant om de hoek? 🧽

Check alle vacatures
1

Wat schuift het? Gemiddelde salaris van een afwasser 🤑

Als fulltime afwasser verdien je gemiddeld ongeveer tussen de € 11 à € 15 bruto per uur afhankelijk van ervaring. Mooi salaris toch?! Daar kun je flink wat terrasjes mee doen! 😉 Let op: dit kan natuurlijk per vacature en bedrijf verschillen, check het altijd voor de zekerheid even bij de vacature waar je op solliciteert. Weten wat bruto netto geeft? Check dan zeker deze online tool. Daarnaast kan je naast jouw salaris ook rekenen op extralegale voordelen. 

De arbeidsvoorwaarden verschillen natuurlijk per werkgever. Ga je via Tempo-Team aan de slag? Dan kan je altijd rekenen op:

 • Goed salaris, ka-ching! 💰
 • 20 of meer vakantiedagen 🏖️
 • Vakantiegeld
 • Voordelen met onze Teamdeals
 • Keuze om parttime of fulltime te werken of als bijverdienste en student
 • Toegang tot honderden opleidingen en trainingen! Psst.. helemaal gratis 🎓
2

Hé spoelheld! 👋🏽 Dit zijn de doorgroeimogelijkheden van een afwasser

Zijn er doorgroeimogelijkheden voor afwassers? Echt wel! Groei als afwasser door naar de keuken of ga voor een andere functie in het restaurant of hotel. Zo krijg jij steeds meer verantwoordelijkheden. En meer loon natuurlijk! Meer weten over de doorgroeimogelijkheden naar horeca-medewerker.

3

Checklist: aan deze eigenschappen en competenties herken je een echte afwasser 🤩

Aan de schrob als afwasser? Dan is het belangrijk dat je nauwkeurig bent! Etensresten op borden zijn een dikke neen en glazen die niet schitteren komen er bij jou niet door. Daarnaast zijn dit eigenschappen die bij jou passen:

 • Actief reageren: borden nodig? Komen eraan! Meer vorken? Onderweg. Jij staat altijd klaar om je afwasplannen te wijzigen. 🍽️
 • Stressbestendigheid: stress? Dat woord komt niet voor in jouw woordenboek. Als afwasser is het op piekmomenten hard werken. Jij werkt gewoon lekker door en zorgt dat er constant genoeg van alles schoon is! Dan is stress onnodig. 💨
 • Nauwkeurig: jij meet alles precies goed uit zodat het rekje volstaat en laat nooit servies vallen. Scherven brengen … rommel! 
 • Accuraat: jij zorgt dat alles écht schoon is wanneer het de spoelkeuken verlaat.
 • Zelfstandig: bij jou hoeft de kok niet te zeggen wat je moet doen, want je gaat lekker en op tempo zelf aan de slag! Jij stopt niet totdat de afwas weg is, dat is namelijk jouw taak.
 • Samenwerken: drukke dag? Dan was je samen af! Jij drogen zij voorspoelen? Yess! Ook met de koks werk jij nauw samen. Het team is als een geoliede machine! En doordat je zo lekker samenwerkt met collega’s, bouw je ook een fijne band op met elkaar. Leeeuk!
horeca_afwasser
horeca_afwasser
4

Flexi-job als afwasser of liever vast aan de slag?

Als afwasser in de horeca kan je zowel parttime als fulltime aan de slag. Het is maar wat je zelf wilt en aankan. Voor alle contracttypes kun je bij Tempo-Team terecht! Check er alles over hier. Bovendien kun je op elke dag van de week werken. Afhankelijk van de plek waar je werkt, kun je ook nog kiezen of je overdag, ‘s avonds of ‘s nachts aan de bak wil. Ideaal wanneer je deze flexi-job wilt combineren met een studie, je gezinsleven of andere hobby’s dus! Meer tijd tijdens je vakantie van school? Ook dan is een bijverdienste of studentenjob als afwasser in de horeca een enorm goed idee! 

5

Afwasser worden? Deze opleidingen en certificaten heb je nodig

Om als afwasser aan de slag te gaan heb je geen specifieke opleiding nodig. Zolang je servicegericht bent kan je in de horeca aan de slag. Wil je je goed voorbereiden op je eerste job in de horeca? Dan hebben we bij Tempo-Team speciaal voor jouw GoodHabitz! Er zijn trainingen op het vlak van persoonlijke kracht, talen, en commerciële vaardigheden. 

👉 Altijd met een glimlach naar werk, wie wil dat nu niet? Daarom investeren we bij Tempo-Team in jouw toekomst met relevante opleidingen: het grootste aanbod online trainingen! Je vindt ze in je My Jobspace account.

👉 Werk jij (nog) niet via Tempo-Team? Dan heb je met een account toegang tot alle gratis online trainingen. Da’s ook fijn! Schrijf je hier snel in.

6

Waarom werken als afwasser via Tempo-Team

Werken via Tempo-Team is leeeeeuk! En dat niet alleen, je krijgt namelijk ook:

 • Veel vacatures bij grote én bekende bedrijven.
 • Werk voor iedereen.
 • Jij maakt de keuze. Jij bepaalt waar en wanneer je werkt, wij regelen het!
 • Een flink aanbod aan trainingen. Voor ieder wat wils.
 • Persoonlijke begeleiding. Wij staan altijd voor je klaar.
 • Een vooruitzicht. Mensen die via Tempo-Team werken ontwikkelen zich door de jaren heen en klimmen steeds hogerop.
plezier_werkvloer
plezier_werkvloer
7

Sla jouw job als afwasser aan de haak met onze sollicitatietips

Sollicitatiebrief, cv, op gesprek… Wat komt er allemaal kijken bij een sollicitatie en wat mag je écht niet vergeten? Via onze blog zetten we alle tips en kennis voor je op een rijtje. Zo wordt solliciteren supersimpel!

Check alle sollicitatietips
8

FAQs

Dit zijn de veelgestelde vragen over afwassers

thank you for subscribing to your personalised job alerts.