Uuhhh… wat doet een administratief medewerker precies?!

Als administratief medewerker ben je verantwoordelijk voor de administratie van een bedrijf. Je ondersteunt een afdeling, manager of baas en helpt bij alle organisatorische taken. Je bent dus onmisbaar voor iedere organisatie! Jij bent hét aanspreekpunt van je bedrijf. Bellen met de baas? Pas met jouw toestemming! Meeting inschieten? Wel, dat heb je gisteren al gedaan! Facturen niet betaald? Jij zit erachteraan! Wat je precies doet als administratief medewerker, hangt af van het bedrijf waarvoor je werkt. 

Check alle vacatures
1

Werkdag van een administratief bediende: agenda’s beheren, bellen en bezoekers ontvangen

Als administratief medewerker is geen dag hetzelfde! Je start met een heerlijk kopje koffie terwijl je je computer opstart en je mail en agenda checkt. Hierna ren je door naar een meeting waar je de notulen maakt. “Wat was dat superbelangrijke ding dat we besproken hebben?” Jij weet het! 

En daar houdt het niet bij op. ‘s Middags maak je reserveringen voor zakendiners en -reisjes. Daarnaast plan je nieuwe afspraken in en zorg je dat het kantoor organisatorisch tip top in orde is!  Dankzij jou blijft het bedrijf draaien, en de agenda’s gevuld!

Bijna elk bedrijf heeft een administratief bediende nodig. Grote kans dat je dus op steenworp afstand van huis aan de slag kunt! Dat is toch de droom? Daarnaast werk je niet alleen. Oh nee, jij hebt een heel secretariaat achter je staan. Samen lachen om de nieuwste nieuwtjes! Yesssss. Zoals Dolly Parton ruim veertig jaar geleden al zong: je werktijden zijn over het algemeen van 9:00 tot 17:00 uur. 

Financieel administratieve taken: 

 • Klantenadministratie: jij bent verantwoordelijk voor de financiële klantenadministratie. Welke klant heeft er nog een factuur openstaan en welke zijn al betaald? Voor de directie een vraag, voor jou een weet! 
 • Personeelsadministratie: in sommige bedrijven ben je als administratief medewerker verantwoordelijk voor de personeelsadministratie. Jij weet precies wie er een weekje naar de zon is, wie er een griepje heeft en wie met verlof gaat.
 • Salarisadministratie: bij andere bedrijven ben je soms ook verantwoordelijk voor de salarisadministratie. Jij zorgt ervoor dat iedereen het juiste bedrag op zijn bankrekening ziet! 💸

Ondersteunende administratieve taken:

 • Telefoon opnemen: of je nu voor een afdeling, management of de gehele organisatie werkt: in ieder bedrijf is er wel een rinkelende telefoon 📞. Aan jou de taak die op te nemen. Zo ben jij hét visitekaartje van het kantoor.
 • Afspraken inplannen: jij ondersteunt een afdeling, manager of baas. Afhankelijk van het bedrijf waarin je werkt, beheer je de agenda van medewerkers, plan je zakendiners en fix je de meest originele verjaardagscadeaus.
 • Notuleren: jij zit bij iedere vergadering en zorgt ervoor dat iedereen achteraf nog precies weet wie, wat, wanneer heeft gezegd. Jij zorgt ervoor dat er niks vergeten wordt!
 • Mensen aan de juiste personen binnen het bedrijf koppelen: komt er een belletje of mailtje binnen? Jij weet direct de juiste persoon binnen het bedrijf te vinden die het op kan pakken! De spin in het web, dat ben jij!
2

Wow, check hier het salaris van een administratief medewerker! 🤑

Als fulltime administratief bediende verdien je gemiddeld ongeveer tussen de €15 à €20 bruto per uur afhankelijk van ervaring. Mooi salaris toch?! Daar kun je al wat leuke reisjes voor boeken! 😉 Let op: dit kan natuurlijk per vacature en bedrijf verschillen, check het altijd voor de zekerheid even bij de vacature waar je op solliciteert. Weten wat bruto netto geeft? Check dan zeker deze online tool. Daarnaast kan je naast jouw salaris ook nog rekenen op andere extralegale voordelen. 

De arbeidsvoorwaarden verschillen natuurlijk per werkgever. Ga je via Tempo-Team aan de slag? Dan kan je altijd rekenen op:

 • Goed loon, ka-ching! 💰
 • 20 of meer vakantiedagen 🏖️
 • Vakantiegeld
 • Voordelen met onze Teamdeals
 • Keuze om parttime of fulltime te werken
 • Toegang tot honderden opleidingen en trainingen! Psst.. helemaal gratis 🎓
office_job
office_job
3

Wat voor administratieve medewerkers zijn er?

Doet iedere administratief medewerker hetzelfde? Natuurlijk niet! Grofweg kun je deze beroepsgroep in drieën delen: 

4

Administratief bediende worden? Deze opleidingen en certificaten heb je nodig

Om als administratief medewerker aan de slag te gaan, heb je minstens een diploma in het ASO onderwijs nodig. Afhankelijk van de functie kan het hebben van een bachelor of masterdiploma ook een voorwaarde zijn. 

Vaak krijg je ook een opleiding of stage aangeboden van je werkgever. Ieder bedrijf en zijn administratie werken namelijk anders. In deze opleiding leer je meestal over het reilen en zeilen van het bedrijf en de interne procedures die je moet volgen. Ben jij er klaar voor?

Zie je het zitten om alles uit jezelf te halen en door te groeien? Dan hebben we bij Tempo-Team speciaal voor jouw GoodHabitz! Er zijn trainingen op het vlak van persoonlijke kracht, talen, commerciële en digitale vaardigheden, communicatie, leiderschap, veiligheid en gezondheid, management en teamwork en Office. Het is aan jou de keuze! 

👉 Altijd met een glimlach naar werk, wie wil dat nu niet? Daarom investeren we bij Tempo-Team in jouw toekomst met relevante opleidingen: het grootste aanbod online trainingen! Je vindt ze in je My Jobspace account.

👉 Werk jij (nog) niet via Tempo-Team? Dan heb je met een account toegang tot alle gratis online trainingen. Da’s ook fijn! Schrijf je hier snel in.

5

Hé kanjer! 👋🏽 Dit zijn de doorgroeimogelijkheden van een administratief medewerker

Doorgroeien als administratief medewerker? Dat kan! Afhankelijk van wat voor soort administratief werk je doet, zijn er verschillende doorgroeimogelijkheden:

 • Directiesecretaresse of management assistent: in deze functie ondersteun je de directie of management-afdeling. Je beheert agenda’s, mail en de telefoon. Niets ontgaat jou. Jij bepaalt wat wel of niet bij de directie terecht komt. Een superverantwoordelijke job dus! 
 • Boekhouder: administratief medewerker in de financiële sector? Groei door tot boekhouder! Na deze promotie ben je verantwoordelijk voor de boekhouding van een bedrijf, daaronder vallen ook de salarisadministratie en belastingaangiftes. 🚀
6

Checklist: aan deze eigenschappen en competenties herken je een echte administratief medewerker 🤩

Ben jij dé perfecte planner, houd je altijd overzicht en is alles tot in de puntjes georganiseerd? Dan beschik jij over de basisvaardigheden en competenties van een administratief medewerker! Maar… welke zijn dat dan? 

7

Flexibele of vaste job als administratief medewerker?

Als administratief medewerker werk je vaak fulltime. Liever minder werken? Laat het ons weten! Voor alle contracttypes kun je bij Tempo-Team terecht! Check er alles over hier

8

Waarom werken als administratief medewerker via Tempo-Team

Werken via Tempo-Team is leeeeeuk! En dat niet alleen, je krijgt namelijk ook:

 • Veel vacatures bij grote én bekende bedrijven.
 • Werk voor starters en ervaren medewerkers op ieder opleidingsniveau.
 • Jij maakt de keuze. Jij bepaalt waar en wanneer je werkt, wij regelen het!
 • Een flink aanbod aan opleidingen en trainingen. Voor ieder wat wils.
 • Persoonlijke begeleiding. Wij staan altijd voor je klaar.
 • Een vooruitzicht. Mensen die via Tempo-Team werken ontwikkelen zich door de jaren heen en klimmen steeds hogerop.
plezier_werkvloer
plezier_werkvloer
9

Sla jouw job als administratief medewerker aan de haak met onze sollicitatietips

Sollicitatiebrief, cv, op gesprek… Wat komt er allemaal kijken bij een sollicitatie en wat mag je écht niet vergeten? Via onze blog zetten we alle tips en kennis voor je op een rijtje. Zo wordt solliciteren supersimpel!

Check alle sollicitatietips
10

FAQs

Dit zijn de veelgestelde vragen over administratief medewerkers.

thank you for subscribing to your personalised job alerts.