welke_jobs
welke_jobs

Size matters, daar hoef je niet over te grinniken. Zeker bij bedrijven! De omgeving waar je werkt, beïnvloedt je werkplezier bijna even sterk als de inhoud van je job en de teamspirit van je collega’s!  Waar de ene floreert in een start-up, komt een ander beter tot z’n recht in een multinational. Doe de test en ontdek welk type bedrijf past bij jou!

KMO is king (m/v/x)

Een bedrijf met 50 werknemers of minder is echt iets voor jou, want...

  • ... je speelt graag kort op de bal en geniet ervan als de dingen vooruitgaan. Doe jou maar een klein-maar-fijn team en korte beslissingslijntjes. 
  • ...afwisseling geeft je een kick. In een klein bedrijf zijn de rollen niet in steen gebeiteld. Je springt bij waar het moet (die afwasmachine laadt zichzelf niet uit...), maar ook waar het kan (ja, jij zult de bedrijfsinsta wel beheren!) Jobcrafting, iemand?
  • ... je hebt een losse aanpak en een persoonlijke stijl. Een stijve bedrijfscultuur, met grote machtsverschillen, past niet bij jou. Dat zit een stukje in de Belgische aard, maar pas toch op dat je beleefd blijft tegen de baas

Niet te klein, niet te groot = perfect

Een middelgroot bedrijf met 50 à 250 werknemers is voor jou ideaal, want...

  • ... je kijkt naar je hele loonplaatje en waardeert een leuke bonus of extralegaal voordeel. Grote(re) bedrijven bieden die vaker aan. Er zijn ook meer groeikansen.
  • ... je bent een gezelligheidsdier van het type ‘hoe meer zielen, hoe meer sfeer op het werk.’ Elke dag dezelfde 8 gezichten? Nee, bedankt. Voor jou graag minstens een kantine vol leuke collega’s! 
  • ... je houdt het wél graag persoonlijk en overzichtelijk. De beste feedback krijg je van vertrouwde gezichten. En je wilt je ideeën met het team bespreken en niet posten in een anonieme bus.

Groot, groter, best

Jij gaat niet voor minder dan een multinational met 250+ werknemers, want...

  • ... je bent een ambitieus beestje en komt daar rond voor uit. In een internationaal bedrijf kan je vlot van afdeling of functie switchen, snel doorgroeien en promotie maken. Bij grote spelers in de retail en de logistiek zit jij als een vis in het water.
  • ... het ‘power by numbers’-idee zie jij ook op je loonbrief. Hoe groter een bedrijf, hoe meer diverse voordelen het kan regelen voor z’n werknemers. Je kent de Team Deals van Tempo-Team toch?!
  • ... het bedrijfsgebouw is – letterlijk en figuurlijk – jouw wereld met z’n restaurant of fitness, stille ruimtes en/of groene setting. 

PS: Bekijk onze jobs eens door de S/M/L-bril!