plezier_werkvloer
plezier_werkvloer

De beste job is de job die je graag doet. Daarom vinden we werkplezier bij Tempo-Team zo belangrijk! Alles begint met je eigen, positieve kijk op de zaken. Maar ook de sfeer op het werk telt mee. Welke elementen maken een prettige werksfeer? En hoe draag jij je steentje bij?

Als jobtimist (van welk type ook...) heb jij een zonnige ingesteldheid.  Je vliegt zonder uitstelgedrag in je taken. Je bent er voor je collega’s. En als je ochtendhumeur of de maandagblues toch eens hun tanden tonen, dan fluit jij ze terug als een volleerde leeuwentemmer. Goed bezig! Jammer genoeg maakt één zwaluw nog geen lente en één jobtimist geen inspirerende werkplek. Kan de sfeer rondom jou op het werk wel wat zonniger? Dan is dit het klavertjevier van werkpuntjes:

1. Het wij-gevoel

Allemaal met een uitgestreken gezicht aan de eigen bureau of machine? Van een sfeerkiller gesproken... Samenhorigheid is het eerste ingrediënt van een toffe vibe op de werkplek. Zorg dat jullie elkaar als collega’s echt leren kennen en hang de ‘Tien Geboden van de Fijne Collega’ ergens goed zichtbaar op. Onthoud dat betrouwbaarheid dé eigenschap is die we in collega’s waarderen – en geef een gemeend complimentje als iemand straalt. 

2. Kleine tradities

Was het leven een cupcake, dan zijn rituelen de sprinkels. Is je carrière een cappuccino, dan zijn de tradities onder collega’s het tekeningetje in melkschuim. We kunnen het grote belang van kleine sfeermomentjes niet genoeg benadrukken (of met eten vergelijken). Even de sleur doorprikken doet wonderen voor het werkplezier. Van de jaarlijkse teambuilding en eindejaarsparty, over het afscheid of de traktatie van een collega, tot zelfs Karaoke Friday of jullie zomerse fotobooth: zo’n initiatieven zijn geen tijdverlies maar sfeerwinst! 

“Even de sleur doorbreken doet wonderen voor het werkplezier”

3. Pauzes met pit

Het is geen tafereel dat werkplezier uitstraalt: iemand die eenzaam z’n boterhammen binnenduwt en daarbij gewoon doorwerkt. Neem pauzes, people! Laad die batterijen weer op. Gewoon even nietsdoen is een belangrijke to do op je dagelijkse lijstje. Je pept er niet alleen je concentratie mee op, je geeft ook een positief signaal aan je collega’s. Als jullie kwaliteitsvolle pauzes (zoals deze) nemen, zegt dat iets over de bedrijfscultuur. Bij jullie tellen - naast efficiëntie - ook welzijn en werkplezier. Gelukkig maar!

4. Geloof in licht

Sommige mensen vinden werkplezier maar iets lichtzinnigs. Ze zijn meer bezig met deadlines, targets en evaluaties: de serieuze zaken in een carrière! Maar juist als het ernstig wordt, is het cruciaal dat de sfeer op het werk je ondersteunt. Op zo’n moment houden de humor en openheid van collega’s je recht. Het lucht op om samen te lachen, je verhaal kwijt te kunnen... Noem werkplezier en -sfeer dus nooit bijzaken. Het zijn de fundamenten die je rechthouden in een storm!  

PS: Heerst in jullie team een open sfeer voor culturele diversiteit? En wie staat open voor deze diverse vacatures?!