motivatie
motivatie

Smijt jij je volledig op de werkvloer? Of hou je - bewust of onbewust - een beetje energie achter voor je hobbies en liefsten? Doe de test en ontdek met hoeveel passie jij gaat werken. Met handige tips voor als het wat meer (of wat minder) mag zijn!

We verzamelden 15 uitspraken. Zet een kruisje wanneer je jezelf in een stelling herkent. Tel al je kruisjes samen en ontdek je type. Ben jij een workamust, een workalover of een workaholic?!

 1. “Een weekendje weg met de collega’s? Ik ga mee, ook al moet ik er andere plannen voor afzeggen. Netwerken is belangrijk en het gebeurt meestal buiten de werkuren.”
 2. “Als ik de loterij won, zou ik toch blijven werken. Mijn job is heel belangrijk voor mijn zelfbeeld.”
 3. “Over twee jaar vind je me in een andere functie. Ik heb een job met groeikansen gekozen en ga die 100% benutten.”
 4. “De tijd vliegt voorbij op het werk. Dat komt omdat ik compleet opga in wat ik doe.”
 5. “Ik kan mijn werk moeilijk loslaten. Na een drukke dag vol stress blijf ik eraan denken. Mijn huisgenoten laten me dan maar beter met rust.”  
 6. “Op het werk ben ik geen grijze muis. Ik wil uitblinken en dan moet je durven opvallen. Nieuwkomers weten na een week al wie ik ben!”
 7. “Ik heb het gevoel dat ik op mijn tippen loop op het werk. Ik kan me geen fouten permitteren. De lat ligt hoog.”
 8. “Ik vind dat ik nu meer leer dan op de schoolbanken. Mijn job laat mij groeien.”
 9. “Als ik over mijn werk vertel, krijg ik vaak de reactie: ‘Ik dacht al dat jij in die sector zou werken. Die job past hélemaal bij jou!” 
 10. “Ik kan me ergeren aan de term ‘work life balans’. Mijn werk staat niet naast of tegenover mijn leven! Het is een superbelangrijk deel ervan.”
 11. “Mijn favoriete quote? ‘Als je houdt van je job, hoef je in het leven geen dag te werken.’ Daarom steekt het me, dat ik mijn droomjob maar niet vind.”
 12. “Mijn werk is het probleem niet. Ik heb last van slapeloosheid/rugpijn/migraine/spierspanning/vermoeidheid: dààr zit het issue!”
 13. “Mijn vrienden van vroeger ben ik uit het oog verloren. Ik praat graag over mijn nieuwe job. We hebben geen raakvlakken meer.”
 14. “Mijn allergrootste nachtmerrie? Dat ik mijn ontslag krijg! Mijn werk is alles.”
 15. “Wat is dat toch? Al deze uitspraken zijn voor mij herkenbaar!”

Heb jij 4 kruisjes of minder? De workamust!

Werk waarin je kunt opgaan, dat je doet groeien, waar je trots op bent? Dat is Chinees voor jou. Jij werkt omdat het moet! Als je geen klik voelt met minstens 5 van de bovenstaande uitspraken, mis jij een stukje spanning en toewijding in je werkleven. Check of je risico loopt op een bore-out en kies bewust voor meer werkplezier! Je Tempo-Team consultant kan daar vast bij helpen.

Heb jij 5 tot 10 kruisjes? De workalover!

Jij houdt van je werk en hebt er plezier in. Welkom bij Team Jobtimist! Jij zet je in voor je job, maar zult je vrienden en familie er niet voor verwaarlozen. Je hebt oog voor je gezondheid en bredere interesses. Goed bezig!

Heb jij 11 kruisjes of meer? De workaholic!

In de uitsprakenlijst zitten een paar toxische stellingen. Van je werk houden is mooi, maar je kunt ook overdrijven. Teveel stress en te weinig aandacht voor de mensen in je omgeving, maken je kwetsbaar. Je job (of jouw prestaties als werknemer) hoeven niet perfect te zijn. Ga eens voor ‘goed genoeg’ en geniet ervan!