Mighty_Jimm
Mighty_Jimm

Ooit goochelde hij met interimjobs en trainingschema’s. Vandaag stoomt hij zich klaar voor de Olympische Spelen. Maak kennis met de nieuwe Tempo-Team ambassadeur: b-boy Mighty Jimm.

quote icon

Mijn geheim? Ik maakte werk van mijn passie.

Mighty Jimm
Breakdancer

Tempo-Team heeft een nieuwe ambassadeur – en wat voor één! Breakdancer Mighty Jimm heeft talent, ambitie en een energieniveau zo hoog als de skyline van Dubai. Doet hij daar deze zomer een Olympische medaille voor België bovenop? Tijd om bij te praten met de flexibele b-boy.

Dimitrios Grigoriu, aka Mighty Jimm (25) – Jimmy voor de vrienden - , leeft vandaag zijn beste leven. Hij kan focussen op zijn passie en is voltijds bezig met breakdancen. Droomjob? Ja! Vanzelfsprekende carrièrekeuze? Nee! Speciaal voor Tempo-Team vertelt de b-boy uit Borgerhout hoe hij fulltime ‘breaker’ werd...

‘Een sport én een cultuur’

Mighty Jimm: “Mijn vader is Grieks, mijn moeder Belgisch. Ik groeide op in een klein Grieks dorpje en was zes toen ik de hiphop-scene ontdekte. Ik wist meteen dat ik daar wilde bijhoren voor de rest van mijn leven! Break is voor mij méér dan een sport. Het is een vibe, een cultuur en hangt samen met de muziek. Mijn moves zijn mijn creaties, het is hoe ik mij uitdruk en waarmee ik mijn stempel wil nalaten. Breakdance is een sport met een professioneel kader, maar daarbinnen is er plaats voor esthetiek.” 

Drie jobs tegelijk

Om werk te maken van zijn passie, trok Dimitrios eerst naar de Griekse grootstad Tessaloniki en in 2016 naar Nederland: “Een carrière als breaker moet je geleidelijk opbouwen. In het begin deed ik drie jobs tegelijk. Ik werkte drie à vier dagen in interimjobs via Tempo-Team. Ik was orderpicker in een magazijn en dispatcher in een groot plantenbedrijf. Ik nam er graag overuren bij: zo haalde ik het maximum uit een werkdag. Daarnaast gaf ik workshops danstheater en zetelde ik in jury’s – om naam te maken in het wereldje. Het geld dat ik verdiende én de tijd die overbleef, investeerde ik in mezelf. Ik trainde keihard, vaak in mijn eentje, met behulp van een paar apps.”

Breakdance? Big in Belgium!

En toen kreeg hij een telefoontje uit België. Breakdance was – net als surfen en skateboarden – aangekondigd als nieuwe sporttak voor de Spelen van 2024 en Dimitrios-slash-Mighty Jimm stond op de radar van de Belgische coaches: “Het zou fantastisch zijn om me te plaatsen voor Parijs. We gaan er voluit voor met Olympisch Plan België. De coaches zijn top, de trainingen op hoog niveau en we krijgen mooie kansen. Ons land is in opmars, maar de concurrentie – vooral van Amerika, Japan en Rusland – blijft groot.”

Skills voor het leven

Dit voorjaar komen er twee superbelangrijke wedstrijden aan voor Mighty Jimm. Als hij zich in Shanghai en Boedapest weet te qualificeren, kan hij deze zomer met Team Belgium naar de Olympische Spelen. Maar eerst vliegt hij nog naar Japan voor een internationale testwedstrijd: “Daar heb ik veel zin in. Ik wil de nieuwe moves waarop ik getraind heb, uitproberen in een wedstrijd - under pressure. Het is een kans om te experimenteren en heel muzikaal te bewegen.” Onze Olympische hoop vliegt de wereld rond, en voelt zich er klaar voor: “Ik heb ontzettend veel geleerd in de tijd toen ik met flexibele jobs goochelde. Goed kunnen samenwerken, met geld leren omgaan, me aanpassen aan wisselende omstandigheden – dat zijn skills voor het leven.” 

Flashback/Toekomstdroom

Eind 2022 stond Mighty Jimm op een prestigieus breakdance event in New York City en in 2023 werd hij zesde op het wereldkampioenschap: “Ik heb al veel mooie herinneringen en een paar knappe trofees in mijn kast. Maar wat ik het meeste koester, zijn de trainingskampen. Ik hou van het ritme van eten-trainen-slapen-repeat – en van de samenhorigheid met de mensen rond mij. We hebben één doel en delen onze vermoeidheid. Dat is prachtig.” Toch staan er nog dromen op de bucket list: “Ik waardeer waar ik nu sta, maar mik altijd een trapje hoger. Ik droom van een ticket voor Parijs, een Olympische medaille en een paar grote wedstrijden. Maar wat ik vooral wil, is mijn footprint nalaten. Dat mensen in de break-wereld me herkennen aan mijn eigen identiteit en stijl.”

Tempo-Team gelooft erin en geeft Mighty Jimm graag een (sponsor)duwtje in de rug. Want de b-boy belichaamt de ‘Tempo’ in Tempo-Team 😊 Hij is flexibel, vindingrijk en hongerig om het beste van zichzelf te geven. Helemaal Tempo-Team!

PS: Heb jij net als Mighty Jimm een passie die je wil combineren met flexibele, afwisselende jobs? Dan ben je een FLEX-type – en helpen we je bij Tempo-Team graag aan werk op jouw maat!  

PPS: Ook welkom trouwens, als je klaar bent om je tanden te zetten in vast werk. FLEX of FIX – bij Tempo-Team garanderen we werkplezier voor iedereen.