fietsen-naar-werk
fietsen-naar-werk

Ruik je dat? De lente hangt in de lucht! Hoog tijd om komaf te maken met die winterkilo’s en die witte benen. Hoe? Door met de fiets te gaan werken, tiens.

Fietsen is goed voor je portemonnee

Dat een auto veel geld kost, hoeven we je niet meer te vertellen. Onderhoud, brandstof, verzekering… Een fiets is niet alleen een pak goedkoper in aanschaf en onderhoud, veel bedrijven geven een fietsvergoeding aan werknemers die op een stalen ros naar het werk komen.

Fietsen is goed voor je figuur

Door een uur te fietsen aan een gemiddeld tempo van 20 km/uur verbrand je zomaar even 560 calorieën per uur. Zo kan je straks zonder schuldgevoel een stuk taart nemen als er weer eens een collega jarig is.

Fietsen is goed voor je humeur

Stond je vroeger met een knoop in je maag en net geen moordneigingen in de file, dan trap je nu fluitend langs velden en wegen. Natuurlijk daglicht en een verse lading zuurstof kunnen wonderen doen voor je humeur. Had je toch een baaldag op je werk? Trap het (van je) af!

Fietsen is goed voor je longen

Verrassend, maar waar: fietsers ademen minder vervuilende deeltjes in dan automobilisten. In de auto is de lucht 2 tot 8 keer meer vervuild dan buiten.

Fietsen is goed voor het milieu

Door je auto in te ruilen voor een (elektrische) fiets, draag je je steentje bij aan het milieu.

Fietsen is goed voor je zelfbeeld

Door een dagelijks retourtje naar je werk in te bouwen, maak je van beweging een routine die net zo normaal wordt als slapen en ademen. De kans dat je het volhoudt wordt zo een pak groter dan wanneer je je na een drukke dag nog uit de zetel moet hijsen en naar het fitnesscentrum slepen. Jij opgeven? Not anymore!

Fietsen is goed voor het bedrijf

Uit onderzoek blijkt dat mensen die regelmatig met de fiets naar het werk rijden, zich minder vaak ziek melden.

Ook zin om elke dag naar het werk te fietsen? Vind hier een job bij jou in de buurt!