loistiek-teamwork
 loistiek-teamwork

Word je blij van perfecte labels, een overzichtelijk magazijn en een vlotte pakjesservice? Dan is een logistieke job zeker iets voor jou. Je doet veel meer dan goederen gezwind laten doorstromen van punt A naar punt B. Als logistiek medewerker heb je een job vol Afwisseling en Beweging.

Zegt het jou wel iets, werken als orderpicker, magazijnmedewerker, hef- of reachtruckchauffeur, foreman of logistiek planner? Dan is er goed nieuws! Heel wat logistieke bedrijven in de buurt zoeken extra handen. 5 redenen om je kans te wagen:

1. Job in beweging

Is ‘blijven gaan’ je motto en was stilzitten als kind de ergste straf? Dan is een job als orderpicker of magazijnier je op het (beweeglijke) lijf geschreven! Terwijl jij producten scant, labelt of sorteert, ben je de hele dag druk bezig. Je loopt van de laadplaats naar de stockvoorraad en vult onderweg nog wat dozen. Your job is your work-out, letterlijk! Als kers op de taart werk je in een sector in beweging. In alle uithoeken van de wereld wachten mensen of bedrijven op voeding, kleding, medicijnen of machine-onderdelen. Jij zorgt dat ze niet tevergeefs uitkijken naar hun levering per vliegtuig, boot, trein of vrachtwagen.

2.Opgepast: variatie!

Elke dag hetzelfde doen, gaat al snel vervelen en vreet aan je werkplezier. Daar is gelukkig geen gevaar voor in de logistiek. Van schoolboeken via batterijen tot bananen – er gaan heel uiteenlopende producten door je handen. Je wordt ingezet op verschillende afdelingen en moet goederen nu eens ‘receiven’ en dan weer ‘processen’ of ‘picken’: Celien (19) legt je het verschil graag uit. De aanpak van elke supervisor en de sfeer in elk team is weer anders. Er zit zelfs variatie in de technologie die je ondersteunt! Soms werk je met handscanners, soms met een systeem van voice picking: “Zo’n gesprek met een computer is best leuk,” zegt Jonas (20).

3. Lage drempel, hoge vlucht

Van de schoolbanken recht naar het magazijn? Dat kan! Je hebt weinig voorkennis nodig om een job als orderpicker te scoren. Als je flexibel en nauwkeurig bent, van aanpakken weet en graag doorwerkt, dan heb je de kwaliteiten op zak om carrière te maken in de logistiek. Doorgroeien kán in deze sector, als je kansen durft grijpen. Vraag maar aan Alcheikh (30), die zocht naar het juiste moment om te vragen of hij de opleiding tot reachtruckchauffeur mocht volgen. Uiteindelijk stelde zijn supervisor het zelf voor, nog vóór Alcheikh zich kandidaat kon stellen! In logistieke bedrijven kun je opklimmen tot stockbeheerder, foreman, heftruckchauffeur of supervisor. Er zijn heel wat wegen omhoog...

4. Beste van 2 werelden

Een job bij de internationale spelers in je achtertuin – dat is het beste van twee werelden. Je kunt aan de slag bij lokale topwerkgevers als Danone of Pauwels Sauzen. Als je de Scandinavische aanpak verkiest, ga je voor een job bij Atlas Copco of DSV. Ook bij Kuehne+Nagel, Nike en Albert Heijn krijg je een venster op de wereld. Vroege vogels en nachtraven zijn trouwens even welkom in de logistiek. Vaak werk je in twee ploegen: sta je met de vroege (6 tot 14u), dan kun je ’s middags een terrasje doen; sta je met de late (14 tot 22u), dan slaap je ’s morgens lekker uit. Shiftwerk is voor heel wat mensen het geheim van een gezonde work-life balans! Vraag maar aan mama-van-twee Lolita...

5. Menselijk aspect

Zeg niet dat we je niet gewaarschuwd hebben: in magazijnen en warehouses hangt een unieke, dynamische sfeer. De logistiek trekt energieke en sociale types aan, die het verschil maken met hun goede soft skills. Dus draai je graag mee in een leuke ploeg en geniet je van contact met collega’s? Scroll dan snel door onze logistieke vacatures! Er wacht een job op jou, ergens tussen A en B.