niet-stilstaan-jobs
niet-stilstaan-jobs

Dus jij hebt geen zittend gat? Jij blijft liever in beweging dan vast te roesten aan een bureaustoel? Trek dan snel je sneakers aan en ga voor die job met ingebouwde work-out!

  • Orderpicker of magazijnier: Terwijl jij producten scant, labelt of sorteert, ben je de hele dag druk in de weer. Je loopt van de laadplaats naar de stockvoorraad en vult onderweg nog wat dozen. Zo leg je behoorlijke afstanden af op het werk. Jonas (20), orderpicker bij Kuehne + Nagel Logistics: “Mijn gsm houdt dat bij. Ik stap 17 à 20 km per dag.”
  • Onderhoudstechnicus: Waar is die storing? Hier is die storing! En de taaktechnicus mag het komen oplossen… Als onderhoudstechnieker in een grote fabriek ben je al gauw verantwoordelijk voor tientallen machines. Je snelt van de ene productielijn naar de andere en houdt ook de algemene nutsvoorzieningen in het oog. Jouw stappenteller maakt overuren!
  • Dakdekkers en andere bouwjobs: Je evenwicht bewaren? Gewichten tillen? Trappenlopen of op ladders klimmen? Sommige mensen oefenen erop in de fitness. Wie werkt in de bouw, doet het dag in dag uit. En zolang alles veilig gebeurt, zijn die fysieke inspanningen alleen maar gezond.
  • Verkoopmedewerker: Even lekker gaan zitten – dat is er niet bij in de retail. Klanten helpen, rekken aanvullen, de winkel op orde houden… Jij staat de hele dag op je voeten. Werk je in een kledingzaak, dan word je zelfs omringd door spiegels en kan je op een rustig moment even losgaan op een opzwepende radio-hit. Dichter bij een les Zumba komt een werkdag niet.
  • Horecajobs: Sneller, verder, kelner. Als dienster of ober ren je de benen onder je lijf vandaan. Aan tafel zes willen ze nog twee koffies, terwijl tafel tien wenkt om de rekening te betalen en de borden van tafel zeven net de keuken verlaten. Kan jij dat allemaal onthouden en krijg je de bestellingen overal tijdig gebracht? Dan ben jij een snelle denker met gevleugelde voeten!

PS: Trek eens een spurtje doorheen onze vacaturebank en kijk welke jobs jouw hoge energiepeil kunnen bijbenen.