tijd voor nieuwe job
tijd voor nieuwe job

Geen enkele job is perfect en iedereen heeft af en toe een baaldag. Logisch dus, dat je niet zomaar de brui geeft aan je werk. Maar soms slepen de twijfels en negatieve gevoelens lang aan. Dan wordt het tijd voor actie – koudwatervrees of niet. Herken je deze 6 signalen? Dan ben jij toe aan een nieuwe job!

1. Het plezier is weg 

Je stelt je op als het zonnetje in huis, wat zeggen we, de jobtimist op het werk - maar je collega’s lijken wel bewoners van het zwarte gat. Jullie hebben een ander gevoel voor humor, een tegengestelde manier van aanpakken én een mindset die dag en nacht verschilt. Vind je jezelf steeds minder terug in de bedrijfswaarden en -cultuur en voel je al je eerlijke optimisme wegsmelten? Hoog tijd dan om te veranderen van job! Een beetje werkplezier is écht niet teveel gevraagd.

2. De baas gebaart van krommenaas

Is het eeuwen geleden dat jij nog feedback hebt gekregen op je prestaties? Waardering, promotie of opslag – ben je de betekenis van die woorden vergeten? Omdat je ze toch nooit nodig hebt? Probeer dan niet wanhopig om positief op te vallen bij een blinde baas. Trek je conclusie en tel luidkeels tot tien: “Al wie niet wordt gezien… is weg!”

3. Je lichaam wil iets zeggen

Krijg je zondagavond al stress bij het idee dat je maandagochtend op het werk moet verschijnen? Geraak je ’s morgens amper uit bed en hyperventileer je wel eens? Negeer die signalen dan niet. Ook al fluistert er in je hoofd een stemmetje: ‘Deze job verdient goed en is vlakbij huis. Nog even volhouden!’… Als je lijf schreeuwt: ‘Het is genoeg geweest!’, dan is dat zo. Je kent toch de mantra’s tegen een burn-out?

4. Jij vindt je ‘flow’…maar niet op het werk

Soms moet het voelen alsof de tijd op het werk voorbij vliegt: je gaat dan helemaal op in wat je doet. Je komt in de flow wanneer je haalbaar werk doet dat toch prikkelt. Flow is een mix van vertrouwen (‘Ik kan dit!’) en uitdaging (‘Ik moet alles geven!’) en hangt vaak samen met je kerntalent. Ons geluksniveau piekt wanneer we creatief kunnen zijn op het werk. Heb jij geen flauw idee hoe flow zou voelen en is er geen ruimte om een eigen draai te geven aan je job? Dan hoor jij ergens anders thuis! Al eens aan deze jobs of een carrière in de retail gedacht?!

5. De bijzaak voelt als hoofdzaak

Meestal kies je een job die aansluit bij je harde of zachte vaardigheden, of waarin je nuttige skills zult verwerven. Je loon, je woon-werkverkeer of vakantiedagen zijn ook belangrijk, maar toch ondergeschikt. Goed fout gaat het, wanneer de jobinhoud – ofte: de hoofdzaak… - de bijzaak wordt. Of omgekeerd. Volstaat je loon niet om je rekeningen te betalen? Maakt dat eeuwige pendelen je doodongelukkig? Onderzoek dan of het beter kan!

6. De balans is zoek

Sommige werknemers krijgen altijd te veel taken. Voor anderen lijkt er nooit genoeg te doen. Of je nu verzuipt in het werk of met je vingers zit te draaien – lang mag die situatie niet duren. Voor je het weet heb je een burn-out of een bore-out. Ook de balans tussen werk en privé en de digistress moeten leefbaar blijven. Is dat niet het geval? Laat je privéleven dan niet langer kidnappen, maar zoek een nieuwe job!

PS: Ver hoef je niet te zoeken… Zag je deze vacatures al?