5 manieren om van autonomie een automatisme te maken

Zelf beslissen, zelf realiseren. Dat is voor veel mensen een grote motivator om er elke dag met veel plezier in te vliegen. Hoe stimuleert u uw medewerkers om zelf de touwtjes in handen te nemen? En hoever mag die autonomie gaan?

Zelf hun agenda beheren. Zelf mee bepalen waar en wanneer ze werken. Zelf de taken die ze krijgen, invullen. 

Het maakt uw medewerkers gelukkiger, productiever, meer betrokken en minder geneigd om uw bedrijf te verlaten.

Positief voor retentie en een troef voor rekrutering, dus. Maar hoe werkt dat in de praktijk, uw mensen autonomie geven? En hoe helpt u hen daarbij zonder de regie helemaal uit handen te geven? 

Wij reiken u alvast 5 adviezen aan.

1. Geef ruimte binnen een duidelijk kader

Autonomie is ruimte krijgen, maar ook geven als manager. Altijd binnen een helder kader en met duidelijke doelstellingen.

Geef dus de richting aan, leg de spelregels uit, maak goede afspraken. En laat uw mensen binnen deze krijtlijnen werken.

Ruimte geven, dat is ook: mensen van thuis uit laten werken of vanuit een flexplek in hun regio. Met deze praktische checklist laat u hen het meeste uit thuiswerk halen.

2. Vertrek vanuit vertrouwen

Autonomie vertrekt altijd vanuit vertrouwen. In twee richtingen: de manager kijkt niet voortdurend over de schouder mee en de medewerker neemt verantwoordelijkheid op voor zijn projecten, voor zijn job.

Het maakt minder uit hoe iemand juist een taak realiseert, als het maar goed gedaan is. Als hij of zij de doelstellingen maar behaalt.

3. Fouten maken, mag

Een cultuur van angst smoort elke vorm van creativiteit in de kiem

Organisaties die willen innoveren en groeien, laten hun mensen dan ook initiatief nemen. Lukt het? Dan geeft dat veel energie. Lukt het niet? Dan pak je het de volgende keer anders aan.

De Post-it®, hét succesproduct van het concern 3M, kwam er omdat medewerkers 15% van hun werktijd aan persoonlijke projecten mochten besteden. Van initiatief nemen gesproken! 

bron: https://www.entrepreneur.com/article/254030

4. Reik de juiste tools aan

Autonoom werken, betekent niet geïsoleerd werken en zomaar doen wat je wil. Zorg ervoor dat uw mensen verbonden blijven met hun collega’s en met u. 

Reik hen tools aan om efficiënt zelfstandig en samen te werken. Denk aan: Skype, Google Hangouts, ...

Ook belangrijk: zet in op interne communicatie en geef hen met de juiste opleidingen voldoende bagage mee om hun job goed te doen. 

Dat leren is trouwens niet meer zo strak afgebakend. Vandaag kiezen medewerkers zo veel mogelijk zelf hun leermoment via modulair en online leren. Autonomie, toch?

5. Laat uw mensen niet los

Autonomie werkt niet zonder input en coaching. Ga dan ook regelmatig het gesprek aan met uw mensen.

Niet per se formeel, maar gewoon aan de koffiemachine. Om open en eerlijk te weten waar ze staan, waar ze tegenaan lopen en hoe u eventueel kunt begeleiden.

Het juiste evenwicht tussen ruimte geven en talent managen, kan voor u het verschil maken in rekrutering en retentie vandaag. De moeite waard, niet?

Lees meer:

Beter werken

Zeker weten! Ga aan de slag met deze 11 praktische tips

Beter werken

Zeker weten! Ga aan de slag met deze 11 praktische tips
meer

Good Practices, Praktijk

Het coronavirus loert nog steeds om de hoek. Nu heel wat mensen op vakantie gaan naar het buitenland, is het gevaar voor een verhoogd risico op corona besmettingen reëel. Een systeem van kleurcodes...

Good Practices, Praktijk

Het coronavirus loert nog steeds om de hoek. Nu heel wat mensen op vakantie gaan naar het buitenland, is het gevaar voor een verhoogd risico op corona besmettingen reëel. Een systeem van kleurcodes...
meer

Beter werken

De fietstocht naar het werk. Het wandelingetje van de bushalte tot kantoor. Die trap tot op de 4e verdieping. Dat valt allemaal weg als je medewerkers thuiswerken. Hoe krijg je hen in beweging? Wed...
meer