Draai deze zomer op volle toeren met jobstudenten

Deze zomer op volle toeren blijven draaien? Schakel jobstudenten in en overbrug zorgeloos de vakantieperiode.

Jobstudenten aanwerven: goed voor iedereen

Waarom jobstudenten inzetten iedereen gelukkig stemt:

  • U bent zeker dat u de vakantieperiodes snel en flexibel kunt opvangen. Mét een gemotiveerde kracht die grondig gescreend wordt. 
  • Uw medewerkers vertrekken met een gerust hart op vakantie. Ze weten dat hun werk gebeurt en dat ze bij hun terugkomst dus niet tegen achterstand aankijken. Dat bespaart hen meteen een pak stress
  • Uw klanten merken niets van de vakantieperiodes van uw werknemers. Ze krijgen de dienstverlening die ze gewoon zijn en waarderen dat.

475 uur per jaar hulp krijgen van 1 jobstudent 

Jobstudenten aanwerven is sinds vorig jaar heel wat aantrekkelijker geworden. Vroeger mocht uw tijdelijke kracht maar 50 dagen werken − waarbij een halve dag toch werd beschouwd als een volledige.

Niet logisch, daarom schrijft de wet nu úren voor. Dat zijn er 475 per kalenderjaar. Zo kunt u samen met de jobstudenten een optimale planning maken. Tijdens de lesuren en andere schoolactiviteiten mag u ze uiteraard niet laten werken.

Het hele jaar door op volle kracht

Jobstudenten inschakelen is niet alleen interessant tijdens vakantieperiodes. Ze kunnen een uitstekende uitkomst zijn om flexibel in te spelen op pieken of tijdelijke onderbezetting. 

Nieuw talent testen

In tijden van war for talent bieden jobstudenten u de kans om nieuw talent in actie te zien. Mogelijk kunnen ze op lange termijn een versterking van uw teams betekenen. Werkt er voor u een jobstudent die heel wat in zijn/haar mars heeft?

Hebt u er al eens aan gedacht om zijn/haar studentenjob te ‘upgraden’? Dé manier om te zien welk talent u in de kuip hebt.

Bij Autogrill: jobstudent wordt assistent-manager
Zo bood Autogrill, uitbater van enkele horecazaken op Brussels Airport, jobstudente Kelly Hoogaert (zaalmedewerker en kassabediende) in 2017 de kans om van juli tot december als assistent-manager te werken.

Rechtenstudente Kelly ging ervoor en kijkt positief terug op de ervaring: ‘Ik heb veel bijgeleerd en het staat natuurlijk mooi op mijn cv.’ Iedereen tevreden: de kans is groot dat Kelly deze zomer weer extra verantwoordelijkheden opneemt.

Jobstudenten zoeken én vinden voor elke functie

Geen idee waar gemotiveerde en bekwame jobstudenten te zoeken? Schakel een uitzendkantoor in dat ze gemakkelijk voor u vindt. In welke branche ook: Office, Logistics, Industry, Horeca… Onze jobstudenten zijn meteen inzetbaar (dankzij onze uitgebreide database) en grondig gescreend.

Bovendien regelen wij alles voor u. Zoals een contract dat voldoet aan alle wettelijke vereisten en veiligheidsvoorschriften. Én we zorgen ervoor dat het loon correct én tijdig uitbetaald wordt − dat spreekt vanzelf.

Jobstudenten nodig? Speel ons snel uw vacature door. Dan gaan wij voor u op zoek.