curious_woman
curious_woman

Bij de Turnhoutse bedrijven Cartamundi en Van Genechten Packaging (VGP) houden ze er wel van om zichzelf uit te dagen. Beide bedrijven hebben zich nu voorgenomen om samen met HR-dienstverlener Tempo-Team op één dag maar liefst 40 nieuwe medewerkers te vinden. In plaats van de strijd aan te gaan met elkaar in een War for Talent, bundelen ze hun krachten voor een heuse ‘Joint Jobdag’. Iedereen uit de brede regio is welkom, technische scholing is immers niet vereist. Local hero - en vooral (flauwe) grappenmaker - Jeroen Verdick werd alvast ingeschakeld om vooraf een kijkje te gaan nemen in beide bedrijven.

Wat Cartamundi en VGP gemeen hebben? Beide zijn internationale bedrijven, met een rijke geschiedenis, gespecialiseerd in de grafische wereld en met een gerichte focus op groei en innovatie. In het industriepark Visbeek kunnen de buren bij wijze van spreken elkaars kantoren binnenkijken en nu blijken ze ook nog eens voor dezelfde uitdaging te staan.

Ze zoeken mensen, veel mensen, en dat blijken dan ook nog eens gelijkaardige profielen te zijn: gemotiveerde technische medewerkers, zoals (hulp) offset drukkers, technische operatoren, onderhouds- en storingstechniekers. Beide bedrijven willen deze mensen de komende maanden aan de slag zien gaan, aangezien er zo’n 40 werknemers na een lange loopbaan op pensioen gaan.

“In plaats van een ‘War for Talent’ in de regio aan te gaan tegen elkaar, besloten we al snel om de krachten te bundelen en samen op zoek te gaan naar technisch talent in onze regio,” zegt Thomas Van Wassenhove, VP Collectibles & Trading Card Games bij Cartamundi.

Geen technische scholing nodig

Tempo-Team organiseert als HR-dienstverlener de ‘Joint Jobdag’ en ziet vooral voordelen in de samenwerking. “Kandidaten kunnen meteen een kijkje nemen bij twee bedrijven om zo te zien wat best bij hun past,” zegt Leona De Bie, Business Manager Kempen bij Tempo-Team.

Noch bij Cartamundi, noch bij VGP is een technische scholing vereist voor de openstaande vacatures. Kandidaten kunnen zich inschrijven door te mailen naar Turnhout@tempo-team.be. Ze worden dan uitgenodigd voor een kennismaking en rondleiding in de productie van beide bedrijven,” vult De Bie nog aan.

Bij Cartamundi, één van de grootste speelkaarten- en bordspellenfabrikant ter wereld, met in het gamma onder andere Monopoly, Risk, UNO, Pokémon en Trivial Pursuit, staan zo’n 25 vacatures open. “We willen onze groei bestendigen en daarvoor hebben we nu eenmaal goeie, gemotiveerde mensen nodig”, licht Thomas Van Wassenhove van Cartamundi toe.  

Bij Van Genechten Packaging, gespecialiseerd in de productie van vouwkartonnen verpakkingen, worden een 15-tal nieuwe collega’s gezocht voor de Turnhoutse site. “We investeren voortdurend in zowel de nieuwste technologieën als in onze mensen. Deze combinatie vormt de sleutel van onze duurzame groei,” zegt Johan Jaubin, CTO van VGP. “Belangrijk is dat kandidaten een goed technisch inzicht en de juiste mentaliteit hebben. Een technische scholing is niet nodig want ze worden bij ons opgeleid en kunnen bij ons hun carrière tot bloei laten komen.”