Met een tender opnieuw aan de slag

Tempo-Team Employability zet werkzoekenden uit de kansengroepen opnieuw op het goede spoor. Hoe langer je zonder werk zit, hoe moeilijker het wordt om opnieuw aan de slag te gaan. Daarom werkt Tempo-Team samen met VDAB aan een “Tender Intensieve Begeleiding en Bemiddeling” (TIBB) om langdurig werkzoekenden aan werk te helpen.

Wat is een Tender Intensieve Begeleiding en Bemiddeling?

Dat wil zeggen dat Tempo-Team in opdracht van VDAB zes maanden lang aan de slag gaat met een groot aantal langdurig werkzoekenden om hun loopbaan een nieuwe start te geven. Tempo-Team zorgt daarbij voor intensieve bemiddelings- en begeleidingstrajecten om duurzaam werk te vinden.

Wat houdt zo’n intensief traject in?

Onze ervaren Employability trajectbegeleiders staan de werkzoekenden bij in hun zoektocht naar werk en zorgen voor de nodige jobcoaching. Afhankelijk van de noden van de werkzoekende zorgt Tempo-Team ook voor sollicitatietraining en attitudevorming om de kans op een positieve sollicitatie te vergroten.

De resultaten

De eerste TIBB waarbij VDAB met Tempo-Team in zee ging, liep van 2011 tot 2013. Tempo-Team ging in die periode met 4.155 langdurig werkzoekenden uit de regio Limburg-Kempen aan de slag om hen aan duurzaam werk te helpen.

Het grote succes van de eerste tender leidde begin 2014 tot de start van een volgend tenderproject in samenwerking met VDAB. Bij deze tender helpt Tempo-Team van 2014 tot 2017 per jaar meer dan 3800 werkzoekenden uit Antwerpen, Boom, Gent, Deinze, Eeklo, Beringen, Hasselt, Sint-Truiden en Neerpelt aan werk.


dit project werd mede mogelijk gemaakt met de financiele steun van de Europese unie.