Uuhhh… wat doet een teamleader precies?!

Een team zonder leider, dat is als een auto zonder stuur! Als teamleader stuur je een team aan binnen het bedrijf waar jij werkt. Dat kan in de zorg zijn, maar ook in de logistiek of retail. Net wat je leuk vindt! Aan wat voor team je ook leiding geeft, jij zorgt ervoor dat elk lid precies weet wat hij of zij moet doen. En dat niet alleen: je bent ook eindverantwoordelijk voor alle output. Jij motiveert en coacht jouw team en bent hét aanspreekpunt. Een hoop verantwoordelijkheden dus. Die uitdaging ga jij aan!

Check alle vacatures
1

De werkdag van een teamleader: plannen, organiseren en lekker veel motiveren!

Als teamleader kan je overal aan de slag. En als we zeggen overal, bedoelen we ook OVERAL! Van een winkel tot aan een ziekenhuis, van een redactie tot aan een school. Als teamleader leid jij:

 • Het team: jij wilt natuuuurlijk dat jouw team optimaal presteert! Dat doe je door jouw teamleden aan te sturen, ze te motiveren en te coachen. Zijn er onduidelijkheden? Dan schiet jij meteen te hulp! 
 • De planning: overzicht en duidelijkheid; daar houd je van! Als teamleader ben je dan ook verantwoordelijk voor de planning. Zo weet iedereen precies wat hij of zij moet doen, wanneer het af moet zijn en wat daarvoor nodig is.
 • Het werk: is het werk af? Dan check ben jij de check-check-dubbelcheck. Je wil  namelijk dat er altijd topwerk geleverd wordt! Kan er nog iets beter, of is alles tiptop in orde? ✅
 • De doelstellingen: wat de doelstellingen ook zijn, korte of lange termijn: je motiveert je team om deze te behalen!
 • De oplossingen: waar werk en mensen samen gaan, komen nou eenmaal problemen voor. Geen probleem voor jou als teamleader, jij bent er voor jouw team en zoekt een passende oplossing!
 • De sfeer: een goede sfeer is het halve werk! Een fijne werkomgeving maakt je collega’s ook een stuk blijer. En laat dat nou weer voor betere werkprestaties zorgen… win-win!
2

Wat schuift het? Gemiddelde salaris van een teamleader 🤑

Als fulltime teamleader verdien je gemiddeld ongeveer tussen de €25 à €30 bruto per uur afhankelijk van ervaring en ook de sector waar je werkt. Mooi salaris toch?! Daar kun je al wat leuke reisjes voor boeken! 😉 Let op: dit kan natuurlijk per vacature en bedrijf verschillen, check het altijd voor de zekerheid even bij de vacature waar je op solliciteert. Weten wat bruto netto geeft? Check dan zeker deze online tool. Daarnaast kan je naast jouw salaris ook nog rekenen op andere extralegale voordelen. 

De arbeidsvoorwaarden verschillen natuurlijk per werkgever. Ga je via Tempo-Team aan de slag? Dan kan je altijd rekenen op:

 • Goed loon, ka-ching! 💰
 • 20 of meer vakantiedagen 🏖️
 • Vakantiegeld
 • Voordelen met onze Teamdeals
 • Keuze om parttime of fulltime te werken 
 • Toegang tot honderden opleidingen en trainingen! Psst.. helemaal gratis 🎓
teamleader
teamleader
3

Wat voor teamleaders zijn er?

Er zijn teamleaders en leidinggevenden in allerlei soorten, kleuren en geuren! Het hangt volledig af van je ervaring, kennis, vaardigheden en natuurlijk de sector waarin je werkt. Zo zijn er onder andere: 

4

Teamleader worden? Deze opleidingen en certificaten heb je nodig

Er bestaat geen specifieke opleiding tot teamleader of leidinggevende. Vaak groei je door tot teamleader binnen je vak. Heb je veel ervaring opgedaan, bezit je de juiste competenties, vaardigheden en natuurlijk heel veel kennis? 🧠 Grote kans dat je opvalt en teamleader wordt!

Toch zijn er opleidingen die goed van pas komen voor teamleaders. Heb je een opleiding in de richting van bijvoorbeeld bedrijfsmanagement of projectmanagement gevolgd? Pluspunt! Daar word je namelijk klaargestoomd voor leidinggevende functies. 

Zie je het zitten om alles uit jezelf te halen en door te groeien? Dan hebben we bij Tempo-Team speciaal voor jouw GoodHabitz! Er zijn trainingen op het vlak van persoonlijke kracht, talen, commerciële en digitale vaardigheden, communicatie, leiderschap, veiligheid en gezondheid, management en teamwork en Office. Het is aan jou de keuze! 

👉 Altijd met een glimlach naar werk, wie wil dat nu niet? Daarom investeren we bij Tempo-Team in jouw toekomst met relevante opleidingen: het grootste aanbod online trainingen! Je vindt ze in je My Jobspace account.

👉 Werk jij (nog) niet via Tempo-Team? Dan heb je met een account toegang tot alle gratis online trainingen. Da’s ook fijn! Schrijf je hier snel in.

5

Hé topper! 👋🏽 Dit zijn de doorgroeimogelijkheden van een teamleader

Ben je teamleader? Dan heb je al groei meegemaakt! Goed bezig! Heb je nog meer jaren ervaring op zak en ben je klaar voor de volgende stap? Groei dan door tot manager:

 • Manager: het grote verschil is dat je als teamleader aanstuurt en als manager bestuurt. Als manager begeleid je nog steeds collega’s, maar daarnaast ben je meer strategisch bezig. Zo maak je belangrijke beslissingen over het bedrijfsbeleid, de financiën en de bijbehorende doelstellingen. 
6

Checklist: aan deze eigenschappen en competenties herken je een echte teamleader 🤩

Als teamleader heb je een uitgebreid pakket aan eigenschappen en competenties. Je bent uiteraard een natuurlijke leider, hebt ijzersterke communicatieskills en veel vakkennis! Verder is een goede teamleader:

7

Deze bedrijven MOET je gezien hebben als teamleider

Hieronder kan je een paar van onze topklanten vinden waar je aan de slag kan als teamleader. Deze vacatures zijn een aanrader en scoren sterk op tevredenheid! Zo weet je zeker dat er mensen werken met véél werkplezier, goede arbeidsvoorwaarden en werkzekerheid. Wie wil dat nou niet?! 

8

Flexibele of vaste job als teamleader?

Als teamleader heb je het bijna voor het kiezen! In iedere branche zijn er namelijk wel teams die aangestuurd moeten worden. Het ligt er dan ook aan waar jij aan de slag gaat. In de meeste sectoren werk je fulltime van maandag tot en met vrijdag, wanneer jouw collega’s ook aan het werk zijn. 

Maar ga je als teamleader in de zorg of de logistieke sector werken? Daar draait alles 24/7 door en moet je flexibel(er) zijn met soms arbeid in ploegen. Je kiest zelf hoe vaak je deze uit wilt voeren. Het is maar net wat je zelf wilt en aankan. Voor alle contracttypes kun je bij Tempo-Team terecht! Check er alles over hier

9

Waarom werken als teamleader via Tempo-Team

Werken via Tempo-Team is leeeeeuk! En dat niet alleen, je krijgt namelijk ook:

 • Veel vacatures bij grote én bekende bedrijven.
 • Werk voor starters en ervaren medewerkers op ieder opleidingsniveau.
 • Jij maakt de keuze. Jij bepaalt waar en wanneer je werkt, wij regelen het!
 • Een flink aanbod aan opleidingen en trainingen. Voor ieder wat wils.
 • Persoonlijke begeleiding. Wij staan altijd voor je klaar.
 • Een vooruitzicht. Mensen die via Tempo-Team werken ontwikkelen zich door de jaren heen en klimmen steeds hogerop.
plezier_werkvloer
plezier_werkvloer
10

Sla jouw job als teamleader aan de haak met onze sollicitatietips

Sollicitatiebrief, cv, op gesprek… Wat komt er allemaal kijken bij een sollicitatie en wat mag je écht niet vergeten? Via onze blog zetten we alle tips en kennis voor je op een rijtje. Zo wordt solliciteren supersimpel!

Check alle sollicitatietips
11

FAQs

Dit zijn de veelgestelde vragen over teamleaders.

thank you for subscribing to your personalised job alerts.