Uuhhh… wat is een operator precies?!

Een operator is iemand die alle machines soepel laat lopen. Zo lossen operators bijvoorbeeld storingen op en voeren ze kwaliteitscontroles uit. Ook onderhouden ze machines en stellen ze deze per product af. Als operator maak je dus van chocola en karamel een marsreep en zorgt ervoor dat gist met hop een heerlijk biertje wordt. Hoppa! 🏃

Elke dag is weer iets anders als operator. Welke fouten ga je vandaag fixen? Als operator ben je multi-inzetbaar en daardoor onmisbaar voor je collega’s. Doordat je je bezighoudt met het hele proces, zie je ze namelijk dagelijks voorbij komen voor een koffietje of een vraag. Gezellig! 💬

In het magazijn zorg je er verder voor dat iedereen lekker op z’n plek zit en het gehele proces goed verloopt. Je werkplek varieert dus continu: het ene moment zit je achter de computer op kantoor, daarna lig je onder een machine en even later leer je de nieuwe operator alle knepen van het vak. Jij sjeest dus de hele dag door!

Check alle vacatures
1

De werkdag van een operator

Als operator werk je in ploegendiensten, vandaar ook de ploegenoverdracht. Dat betekent dat je op verschillende dagen en tijden werkt, maar wel volgens een vast ritme. Die machines moeten natuurlijk 24/7 blijven draaien! Dit betekent dat je ook af en toe in het weekend en ‘s avonds werkt bij bepaalde werkgevers. 

Als operator zijn dit je belangrijkste taken:

 • Repareren van kleine defecten aan machines: als operator ben je een echte fixer! Sleutel hier, schroevendraaier daar, jij weet precies hoe je ieder probleem oplost.
 • Kwaliteitscontrole: gaat alles efficiënt genoeg? En volgens richtlijnen? Draaien we genoeg productie? Hoe zien de producten eruit? Ga zo nog maar even door…
 • In- en afstellen van machines: tegenwoordig werkt veel geautomatiseerd, maar die machines moeten nog wél goed afgesteld worden. Dit doe je als operator. Er komt dus ook een beetje computerwerk bij kijken! 
 • De ploegenoverdracht: in productie werken ze met diverse ploegen. Bijvoorbeeld een ochtend- en avondploeg! Als operator zorg je dat de volgende ploeg precies weet wat er aan de hand is. Zo blijven de machines lekker draaien en ga jij met een gerust hart naar huis!
 • Schoonmaken en onderhoud: machines draaien 24/7 door. Ze moeten dus ook weleens worden schoongemaakt! Doekje erbij, muziek aan en gaaaaan! Ook check je meteen even of alle onderdelen nog in goede staat zijn. 
2

Wat schuift het? Gemiddelde salaris van een operator 🤑

Als fulltime operator verdien je gemiddeld ongeveer tussen de € 15 à € 20 bruto per uur afhankelijk van ervaring. Mooi salaris toch?! Daar kun je heel wat mee kopen! 😉  

De arbeidsvoorwaarden verschillen natuurlijk per werkgever. Ga je via Tempo-Team aan de slag? Dan kan je altijd rekenen op:

 • Goed salaris, ka-ching! 💰
 • 20 of meer vakantiedagen 🏖️
 • Vakantiegeld
 • Voordelen met onze Teamdeals
 • De workout zit er al in tijdens werktijd! 🏋️
 • Keuze om parttime of fulltime te werken of als bijverdienste en student
 • Toegang tot honderden opleidingen en trainingen! Psst.. helemaal gratis. 🎓

Psssttt… als je in ploegen werkt krijg je soms een premie, check dat even bij je werkgever! Weten wat bruto netto geeft? Check dan zeker deze online tool. Daarnaast kan je naast jouw salaris ook rekenen op andere extralegale voordelen. 

operator_job
operator_job
3

Wat voor operators zijn er?

Als operator is het goed én leuk om jezelf te specialiseren. Vind je het proces interessant? proces + operator = procesoperator.

 • Procesoperator: als procesoperator beheer je het hele productieproces. Je stuurt de machines aan van achter de computer en schakelt de machine-operators in als er een machine kapot is. Jij doet er alles aan om de lopende band draaiende te houden!
4

Operator worden? Deze opleidingen en certificaten heb je nodig

Voor een functie als operator heb je meestal geen specifieke opleiding nodig. Direct starten? Kan gewoon! Toch nog vragen? Neem hiervoor contact op met een kantoor in jouw buurt

👉 Altijd met een glimlach naar werk, wie wil dat nu niet? Daarom investeren we bij Tempo-Team in jouw toekomst met relevante opleidingen: het grootste aanbod online trainingen! Je vindt ze in je My Jobspace account.

5

Hé topper! 👋🏽 Dit zijn de doorgroeimogelijkheden van een operator

Doorgroeien of promotie maken? Jazekerrrr! Bijvoorbeeld naar de volgende functies:

6

Checklist: aan deze eigenschappen en competenties herken je een echte operator 🤩

Als operator is het in ieder geval belangrijk dat je techniek interessant vindt. Een beetje technisch inzicht is ook geen overbodige luxe! Want wanneer je dat in je mars hebt, kan je elk productieproces naar een nóg hoger niveau tillen. Verder zijn deze eigenschappen en competenties kenmerkend voor een operator:

7

Deze bedrijven moet je gezien hebben als operator

Ze zorgen voor de productie van producten die we dagelijks nodig hebben of consumeren. Van yoghurt tot chocolade tot onderdelen voor de auto-industrie. Alles komt voorbij bij deze productiebedrijven. Ontdek snel onze jobs bij deze bedrijven. 

8

Flexibele of vaste job als operator?

De meeste operators werken fulltime, maar je kan ook heel goed parttime aan de slag. Wij verklappen je: het is een topjob! Bijvoorbeeld om te combineren met je studie, je gezin of die ene leuke hobby. Zin om snel even te cashen tijdens je vakantie? Werken als operator is ook perfect als studentenjob! Zin om voor een topwerkgever te knallen? Tempo-Team helpt je graag!  Het is maar net wat je zelf wilt en aankan. Voor alle contracttypes kun je bij Tempo-Team terecht! Check er alles over hier

9

Waarom werken als operator via Tempo-Team?

Werken via Tempo-Team is leeeeeuk! En dat niet alleen, je krijgt namelijk ook:

 • Veel vacatures bij grote én bekende bedrijven.
 • Werk voor starters en ervaren medewerkers op ieder opleidingsniveau.
 • Jij maakt de keuze. Jij bepaalt waar en wanneer je werkt, wij regelen het!
 • Een flink aanbod aan opleidingen en trainingen. Voor ieder wat wils.
 • Persoonlijke begeleiding. Wij staan altijd voor je klaar.
 • Een vooruitzicht. Mensen die via Tempo-Team werken ontwikkelen zich door de jaren heen en klimmen steeds hogerop.
plezier_werkvloer
plezier_werkvloer
10

Sla jouw job als operator aan de haak met onze sollicitatietips

Sollicitatiebrief, cv, op gesprek… Wat komt er allemaal kijken bij een sollicitatie en wat mag je écht niet vergeten? Via onze blog zetten we alle tips en kennis voor je op een rijtje. Zo wordt solliciteren supersimpel!

Check alle sollicitatietips
11

FAQs

Dit zijn de veelgestelde vragen over operators.

thank you for subscribing to your personalised job alerts.