Uuhhh… wat doet een management assistant precies?!

Als management assistant ondersteun je een manager of directielid door administratieve en secretariële taken op je te nemen. Je bent het visitekaartje van de afdeling en zorgt dat de werkdag van een drukbezette manager gestructureerd verloopt. Van de telefoon aannemen tot afspraken inplannen en vergaderingen organiseren: jij fixt het allemaal!

Het allerleukste aan deze functie? Je hebt keuze uit superveel bedrijven om voor te werken. Bij grote bedrijven staat er vaak een manager aan het hoofd van elke afdeling, die héél blij wordt van een rechterhand. ✋ Je assisteert bijvoorbeeld de manager van de afdeling HR, communicatie of sales. Net wat jou het leukst lijkt!

Check alle vacatures
1

De werkdag van een management assistant: bellen, plannen en voorbereiden

 Als management assistant is iedere dag anders! ‘s Ochtends check je als eerst de mailbox en werk je de administratie bij. Daarna bereid je een vergadering voor, terwijl je tussendoor de telefoon aanneemt én klanten ontvangt. Zo zie je maar: je werkdag zit vol met uiteenlopende taken. En naast je manager zijn er natuurlijk nog veel meer collega’s met wie je op kantoor gezellig samenwerkt. Denk aan assistent managers van andere afdelingen, financieel administratief medewerkers en projectleiders. Zie jij jezelf wel in de schoenen van een management assistant staan? 

Benieuwd naar de taken van een assistant manager? Dit zijn de belangrijkste: 

 • Agendabeheer: je plant afspraken in en werkt de agenda van de manager elke dag bij. 📅  Een meeting met wie, waar en hoe laat? Jij weet het! Jij bent de baas over de agenda. Klinkt goed, toch? 
 • Telefoon aannemen: het telefonische contact loopt vaak via jou. Met je klantvriendelijke stem sta je de bellers te woord en verbind je ze door als dat kan. 📞
 • Vervoer en zakenreizen regelen: afspraak? Zakenreis? Lunch buiten de deur? Als de manager ergens heen moet, regel jij het vervoer en een hotel. Yesss, ook de taxi- en vliegticket services heb je onder je sneltoetsen. 
 • Administratie bijhouden: alle post, belangrijke mailtjes, klantgegevens en financiële afspraken houd je netjes bij. Heb je goedkeuring nodig? Dan regel je die handtekening en zorg je dat je snel verder kan! ✍️
 • Vergaderingen voorbereiden: vóór een vergadering stel je een gespreksagenda op met de belangrijkste punten en deelt ‘m met iedereen die erbij zit. Ook reserveer je de vergaderruimte en zorg je dat ‘ie er piekfijn uit ziet. Bloemetje op tafel, koud water en een vers broodje tussendoor? 🥪 Komt voor de bakkerrr! 
 • Aanspreekpunt voor je collega’s: als collega’s van een andere afdeling iets van jouw manager nodig hebben, regel jij het voor ze. En wordt er vanuit het management iets besloten? Dan communiceer jij dat naar de rest van het team. Je bent dus een belangrijke spil in het (communicatie)web. 🕸️
 • Evenementen en bijeenkomsten organiseren: staat er een evenement, een workshop of andere bijeenkomst op de planning? Leuk! Want het is jouw taak om het van A tot Z te regelen. Of je dit nu helemaal zelf doet of er mensen voor inhuurt: met jouw organisatietalent wordt het een gegarandeerd succes. 🎉
 • Klanten ontvangen: de klanten en afspraken ontvang je met een grote glimlach én een heerlijke kopje koffie. ☕ 
2

Wat verdient een management assistant? Dit is het gemiddelde salaris 🤑

Als fulltime management assistant verdien je gemiddeld ongeveer tussen de €25 à €30 bruto per uur afhankelijk van ervaring. Mooi salaris toch?! Daar kun je al wat leuke reisjes voor boeken! 😉 Let op: dit kan natuurlijk per vacature en bedrijf verschillen, check het altijd voor de zekerheid even bij de vacature waar je op solliciteert. Weten wat bruto netto geeft? Check dan zeker deze online tool. Daarnaast kan je naast jouw salaris ook nog rekenen op andere extralegale voordelen. 

De arbeidsvoorwaarden verschillen natuurlijk per werkgever. Ga je via Tempo-Team aan de slag? Dan kan je altijd rekenen op:

 • Goed loon, ka-ching! 💰
 • 20 of meer vakantiedagen 🏖️
 • Vakantiegeld
 • Voordelen met onze Teamdeals
 • Keuze om parttime of fulltime te werken
 • Toegang tot honderden opleidingen en trainingen! Psst.. helemaal gratis 🎓
hr-call
hr-call
3

Wat voor management assistants zijn er?

De ene assistent manager functie is de andere niet. Zo zijn je werkzaamheden afhankelijk van het bedrijf en de afdeling waar je werkt. Deze rollen kom je vaak tegen:

   

4

Management assistant worden? Deze opleidingen en certificaten heb je nodig

Om als management assistant aan de slag te gaan, heb je minstens een diploma in het ASO onderwijs nodig. Afhankelijk van de functie kan het hebben van een bachelor in bijvoorbeeld office management een voorwaarde zijn. 

Vaak krijg je ook een opleiding of stage aangeboden van je werkgever. Ieder bedrijf en zijn administratie werken namelijk anders. In deze opleiding leer je meestal over het reilen en zeilen van het bedrijf en de interne procedures die je moet volgen. Ben jij er klaar voor?

Zie je het zitten om alles uit jezelf te halen en door te groeien? Dan hebben we bij Tempo-Team speciaal voor jouw GoodHabitz! Er zijn trainingen op het vlak van persoonlijke kracht, talen, commerciële en digitale vaardigheden, communicatie, leiderschap, veiligheid en gezondheid, management en teamwork en Office. Het is aan jou de keuze! 

👉 Altijd met een glimlach naar werk, wie wil dat nu niet? Daarom investeren we bij Tempo-Team in jouw toekomst met relevante opleidingen: het grootste aanbod online trainingen! Je vindt ze in je My Jobspace account.

👉 Werk jij (nog) niet via Tempo-Team? Dan heb je met een account toegang tot alle gratis online trainingen. Da’s ook fijn! Schrijf je hier snel in.

5

Hé organisator! 👋🏽 Dit zijn de doorgroeimogelijkheden van een management assistant

Klaar om door te groeien? Misschien is één van de volgende functies wel de perfecte volgende stap voor jou:

 • Directiesecretaresse: een directiesecretaresse is de assistent van een of meerdere directieleden. Je taken komen grotendeels overeen met die van een management assistant, alleen heb je als directiesecretaresse nog meer verantwoordelijkheden! Van agendabeheer tot ondersteuning bij vergaderingen en het organiseren van evenementen: een directiesecretaresse kan het allemaal! 💪
 • Projectleider: vind je het leuk om collega’s aan te sturen en is plannen jouw grootste talent? Dan is de functie projectleider op jouw lijf geschreven! Naast plannen en aansturen houd je ook het budget in de gaten, los je eventuele problemen op en heb je contact met de klant. In de bouw, mode, techniek, sportwereld of toch ict? Jij kiest!
 • Personal assistant: als personal assistent regel en plan je werkzaamheden voor iemand anders, zodat diegene zich kan focussen op de belangrijkste taken. Binnen een groot bedrijf, voor een beroemdheid of bij iemand thuis. Personal assistants kom je overal tegen. 
6

Checklist: aan deze eigenschappen en competenties herken je een echte management assistant 🤩

Een management assistant is van alle markten thuis. Je weet precies wat er op de werkvloer speelt én wat er op de agenda staat. Maar ehhh, herken jij je ook in de volgende competenties en eigenschappen?

7

Flexibele of vaste job als management assistant?

De meeste management assistants hebben een vaste job en werken voor één of meerdere managers bij hetzelfde bedrijf. Een flexibele job als management assistant is minder gebruikelijk, maar ook zeker mogelijk! Laat het ons weten! Voor alle contracttypes kun je bij Tempo-Team terecht! Check er alles over hier

8

Waarom werken als management assistant via Tempo-Team

Werken via Tempo-Team is leeeeeuk! En dat niet alleen, je krijgt namelijk ook:

 • Veel vacatures bij grote én bekende bedrijven.
 • Werk voor starters en ervaren medewerkers op ieder opleidingsniveau.
 • Jij maakt de keuze. Jij bepaalt waar en wanneer je werkt, wij regelen het!
 • Een flink aanbod aan opleidingen en trainingen. Voor ieder wat wils.
 • Persoonlijke begeleiding. Wij staan altijd voor je klaar.
 • Een vooruitzicht. Mensen die via Tempo-Team werken ontwikkelen zich door de jaren heen en klimmen steeds hogerop.
plezier_werkvloer
plezier_werkvloer
9

Sla jouw job als management assistant aan de haak met onze sollicitatietips

Sollicitatiebrief, cv, op gesprek… Wat komt er allemaal kijken bij een sollicitatie en wat mag je écht niet vergeten? Via onze blog zetten we alle tips en kennis voor je op een rijtje. Zo wordt solliciteren supersimpel!

Check alle sollicitatietips
10

FAQs

Dit zijn de veelgestelde vragen over management assistants.

thank you for subscribing to your personalised job alerts.