Uuhhh… wat is een magazijnier precies?!

Wel, iemand die in het magazijn werkt, werkt binnen de logistiek! Jij zorgt ervoor dat een product van a naar de b(estelbus) gaat, voorraden op orde zijn, ladingen en bestellingen op de juiste plek staan en nog veel meer. Met jouw inzet verloopt alles vlekkeloos! Je werkt nauw samen met de orderpickers en helpt hen soms bij het werk, jij bent namelijk van alle markten thuis! 

Check alle vacatures
1

De werkdag van een magazijnmedewerker

Als magazijnier ben je een manusje-van-alles in het magazijn. Je hoort vanzelf waar je vandaag nodig bent! Inladen? Sorteren? Of bijspringen op de picking? Jij doet ‘t gewoon.

Ook vind jij het leuk om samen te werken met verschillende afdelingen; Martine van de heftruck? Die heeft altijd de leukste grapjes. Orderpicker Youssef? Hij complimenteert jou altijd! Als magazijnier werk jij vaak in ploegendiensten. Zo heb jij de eerste to-do lijst al af vóór de rest van België hun ontbijt heeft gehad. Of haal jij je innerlijke avondmens naar boven. En werk jij nog lekker door nadat je naar de sportschool geweest bent en een heerlijk frisdrankje dronk in de zon op het terras.

Als magazijnmedewerker voer je taken uit zoals:

 • Laden/lossen: vrachtwagens in- en uitladen. Hoppa, gelijk je work-out erin!
 • Sorteren en stickeren van goederen: leg jij alle pakketjes op de juiste plek? Zo weten orderpickers precies waar ze welk product vinden.
 • Orders verzendklaar maken: juiste producten pakken, check, check, dubbelcheck en gaan met dat pakket! Zo worden klanten thuis superblij. 📦
 • Producten controleren en kwaliteit controleren: check of alle producten erin zitten, of ze heel zijn, werkend ennn hoppa! Op de post met dat pakket.
 • Geretourneerde producten verwerken: kan dit product terug in het rek? Of is het klaar voor de schroothoop? Jij sorteert de teruggekomen pakketjes.
 • Alles administratief bijhouden en inventariseren: is er een product dat altijd is uitverkocht? Bestel daar dan wat meer van! Jij weet altijd precies hoeveel er in- en uitgaat.
 • Voor een veilig, schoon, netjes en vooral gezellig magazijn zorgen: lekker bijpraten met je collega’s tijdens het opruimen!
2

Wat schuift het? Gemiddeld loon van een magazijnier 🤑

Als fulltime magazijnier verdien je gemiddeld ongeveer tussen de € 13 à € 16 bruto per uur afhankelijk van ervaring. Mooi salaris toch?! Daar kun je flink wat leuke pakketjes van bestellen! 😉 Let op: dit kan natuurlijk per vacature en bedrijf verschillen, check het altijd voor de zekerheid even bij de vacature waar je op solliciteert. Weten wat bruto netto geeft? Check dan zeker deze online tool. Daarnaast kan je naast jouw salaris ook rekenen op ploegenpremies en andere extralegale voordelen. 

De arbeidsvoorwaarden verschillen natuurlijk per werkgever. Ga je via Tempo-Team aan de slag? Dan kan je altijd rekenen op:

 • Goed loon, ka-ching! 💰
 • 20 of meer vakantiedagen 🏖️
 • Vakantiegeld
 • Voordelen met onze Teamdeals
 • De workout zit er al in tijdens werktijd 🏋️
 • Keuze om parttime of fulltime te werken of als bijverdienste en student
 • Toegang tot honderden opleidingen en trainingen! Psst.. helemaal gratis 🎓
magazijnier-magasinier
magazijnier-magasinier
3

Wat voor magazijniers zijn er?

Er zijn niet zozeer soorten magazijniers, maar jouw werk sluit vaak wel naadloos aan op andere functies binnen het magazijn. Dit maakt dan ook dat je best even een keer als orderpicker of lader/losser kan inspringen als het nodig is. Taakje hier, taakje daar... jij doet het gewoon!

Maar wat zijn die andere functies dan precies?

4

Magazijnier worden? Deze opleidingen en certificaten heb je nodig

Deze functie kan je doen zonder diploma! Wanneer je start als magazijnier, krijg je vaak een cursus aangeboden van je werkgever. Ieder magazijn werkt namelijk anders. In deze cursus leer je meestal over de veiligheid en de machines. Zo blijven jij en je collega’s veilig en weet je meteen hoe alles werkt. Goed bezig!

Zie je het zitten om alles uit jezelf te halen en door te groeien? Dan hebben we bij Tempo-Team speciaal voor jouw GoodHabitz!!  Er zijn trainingen op het vlak van persoonlijke kracht, talen, commerciële en digitale vaardigheden, communicatie, leiderschap, veiligheid en gezondheid, management en teamwork en Office. Het is aan jou de keuze! 

👉 Altijd met een glimlach naar werk, wie wil dat nu niet? Daarom investeren we bij Tempo-Team in jouw toekomst met relevante opleidingen: het grootste aanbod online trainingen! Je vindt ze in je My Jobspace account.

👉 Werk jij (nog) niet via Tempo-Team? Dan heb je met een account toegang tot alle gratis online trainingen. Da’s ook fijn! Schrijf je hier snel in.

5

Hé topper! 👋🏽 Dit zijn de doorgroeimogelijkheden van een magazijnier

Alle functies in het magazijn staan met elkaar in verbinding. Ben je nu magazijnmedewerker? Een logische stap om vanaf hier door te groeien is naar heftruck- of reachtruckchauffeur. Dit is ook nog eens supermakkelijk, want Tempo-Team biedt veel opleidingen aan! 

Hou je toch meer van de baan? Ga dan aan de slag als chauffeur B, chauffeur CE of bijrijder! Tot slot kan je altijd nog teamleider of logistiek medewerker worden. Hierbij houd je het overzicht en de planning in de gaten. Veel verantwoordelijkheid en veel variatie in werk. Let’s go met Tempo-Team! 🚀

6

Checklist: aan deze eigenschappen en competenties herken je een echte magazijnier 🤩

Jij bent superflexibel en van alle markten thuis. Er zijn namelijk altijd verschillende klussen die opgepakt moeten worden. Jij vindt het dus geen probleem om te schakelen! ⛓️

Ook moet je:

7

Deze onderstaande bedrijven moet je gezien hebben als magazijnier

Ze zorgen ervoor dat dagelijks klanten over de hele wereld blij worden gemaakt met hun producten en diensten. Van mode en interieur spullen, tot aan speelgoed! Alles komt voorbij bij deze logistieke bedrijven. Heb jij binnenkort een enorme pallet aan leuke legos op je heftruck? Misschien wel! Ontdek snel onze jobs bij deze topwerkgevers. 

8

Flexibel of vast werk als magazijnier?

Als magazijnier werk je vaak fulltime en in ploegen. Dit betekent dat je van ‘s ochtends vroeg tot de middag werkt, of van eind van de middag tot ‘s nachts, of in sommige gevallen ‘s nachts. Je kiest zelf hoe vaak je deze uit wilt voeren. Het is maar net wat je zelf wilt en aankan. Voor alle contracttypes kun je bij Tempo-Team terecht! Check er alles over hier

9

Waarom werken als magazijnier via Tempo-Team?

Werken via Tempo-Team is cool! En dat niet alleen, je krijgt namelijk ook:

 • Veel vacatures bij grote en bekende bedrijven.
 • Werk voor starters en ervaren medewerkers op ieder opleidingsniveau.
 • Jij maakt de keuze. Jij bepaalt waar en wanneer je werkt, wij regelen het!
 • Een flink aanbod aan opleidingen en trainingen. Voor ieder wat wils.
 • Persoonlijke begeleiding. Wij staan altijd voor je klaar.
 • Een vooruitzicht. Mensen die via Tempo-Team werken ontwikkelen zich door de jaren heen en klimmen steeds hogerop.
   
plezier_werkvloer
plezier_werkvloer
10

Sla jouw job als magazijnier aan de haak met onze sollicitatietips

Sollicitatiebrief, cv, op gesprek… Wat komt er allemaal kijken bij een sollicitatie en wat mag je écht niet vergeten? Via onze blog zetten we alle tips en kennis voor je op een rijtje. Zo wordt solliciteren supersimpel!

Check alle sollicitatietips
11

FAQs

Dit zijn de veelgestelde vragen over magazijniers.

thank you for subscribing to your personalised job alerts.