Uuhhh… wat doet een logistiek manager precies?!

Magazijnen zoemen van de bedrijvigheid. Heftrucks sjezen van links naar rechts, orderpickers lopen op en neer en pakketten worden - “hey, voorzichtig!” - op pallets geladen. Iemand moet dat allemaal in goede banen leiden. Jahaaa… dat doet een logistiek manager! 

De logistiek manager of teamleider logistiek. Een job met vele namen, maar nog meer verantwoordelijkheden! Je maakt de planning, werft, coacht medewerkers, stuurt je collega’s aan en strooit natuurlijk met complimenten! Van inpakken tot transporteren: jij overziet het hele logistieke proces van begin tot eind!

Check alle vacatures
1

De werkdag van een logistiek manager: plannen, leidinggeven en luisteren

Naast een planwonder, ben je als logistiek manager ook een echt mensenmens. Je collega’s komen naar jou toe als ze ergens mee zitten, of als ze iets willen leren. Onder het genot van een lekker kopje koffie gaan jullie in gesprek over hoe je het werk van je collega nóg leuker kan maken. De combinatie van logistieke werkzaamheden en het begeleiden van een team maakt je werk juist uitdagend, zo gaat het nooit vervelen! In jouw team werk je bijvoorbeeld samen met logistiek medewerkers, orderpickersheftruckchauffeursmagazijniers en teamleiders.

Als logistiek manager zijn dit je belangrijkste taken:

 • Roosters maken: je verdeelt de taken zó over je collega’s dat het magazijn tiptop draait.
 • Coachen van je medewerkers: je bent er niet alleen om je collega’s aan te sturen. Ze kunnen overal mee naar je toe komen. Zit een collega even niet zo lekker in z’n vel? Dan gaan jullie samen op zoek naar een oplossing.
 • Nieuwe medewerkers zoeken: je kent je team als de beste. Wie anders dan jij kan het beste het nieuwe orderpick- of heftrucktalent binnenslepen? Duhh.. niemand dus!
 • Goederen checken: voordat er een product vervoerd kan worden, controleer je of het in goede staat is. Check! Dubbelcheck! Karren maar met die vracht. 🚚
 • Klachten afhandelen: het kan niet altijd goed gaan. Is een opdrachtgever niet tevreden met het logistieke proces? Dan neem je de klacht in behandeling en kijk je hoe het in de toekomst beter kan. Van fouten leer je! 💪
 • Collega’s aansturen: als chef magazijn heb je een bak aan ervaring. Deze ervaring deel je met je medewerkers. Zo worden het allemaal logistieke toppers. En heb je even tijd? Dan help je natuurlijk een handje mee!
2

Wat schuift het? Gemiddelde salaris van een logistiek manager 🤑

Als fulltime logistiek manager verdien je gemiddeld ongeveer tussen de €25 à €30 bruto per uur afhankelijk van ervaring. Mooi salaris toch?! Daar kun je een hele hoop pintjes voor drinken! Schol! 😉 De arbeidsvoorwaarden verschillen natuurlijk per werkgever. Ga je via Tempo-Team aan de slag? Dan kan je altijd rekenen op:

 • Goed salaris, ka-ching! 💰
 • 20 of meer vakantiedagen 🏖️
 • Vakantiegeld
 • Voordelen met onze Teamdeals
 • De workout zit er al in tijdens werktijd! 🏋️
 • Keuze om parttime of fulltime te werken
 • Toegang tot honderden opleidingen en trainingen! Psst.. helemaal gratis 🎓

Psssttt… als je in ploegen werkt krijg je soms een premie, check dat even bij je werkgever! Weten wat bruto netto geeft? Check dan zeker deze online tool. Daarnaast kan je naast jouw salaris ook rekenen op andere extralegale voordelen.

logistic_manager
logistic_manager
3

Wat voor logistiek managers zijn er?

Iedere logistiek manager heeft dezelfde taken: het controleren van de voorraad, het aansturen van een team, het zoeken van personeel en het bestellen van producten. Welke producten, team en voorraad dat zijn? Dat verschilt! Heel veel bedrijven hebben een logistiek manager nodig. Je kan dus o-ve-ral aan de slag. Kies dan ook voor een werkgever waar je iets mee hebt, of dat nu je favoriete kledingmerk is of de fabrikant van jouw lievelingssnack!  

4

Logistiek manager worden? Deze opleidingen en certificaten heb je nodig

Er bestaan specifieke opleidingen in logistiek management, maar vaak groei je door tot manager binnen je vak. Heb je veel ervaring opgedaan, bezit je de juiste competenties, vaardigheden en natuurlijk heel veel kennis? 🧠 Grote kans dat je opvalt en teamleader of logistiek manager kan worden.

Toch zijn er opleidingen die goed van pas komen. Heb je een opleiding in de richting van logistiek management of projectmanagement gevolgd? Pluspunt! Daar word je namelijk klaargestoomd voor leidinggevende functies. 

Zie je het zitten om alles uit jezelf te halen en door te groeien? Dan hebben we bij Tempo-Team speciaal voor jouw GoodHabitz! Er zijn trainingen op het vlak van persoonlijke kracht, talen, commerciële en digitale vaardigheden, communicatie, leiderschap, veiligheid en gezondheid, management en teamwork en Office. Het is aan jou de keuze! 

👉 Altijd met een glimlach naar werk, wie wil dat nu niet? Daarom investeren we bij Tempo-Team in jouw toekomst met relevante opleidingen: het grootste aanbod online trainingen! Je vindt ze in je My Jobspace account.

👉 Werk jij (nog) niet via Tempo-Team? Dan heb je met een account toegang tot alle gratis online trainingen. Da’s ook fijn! Schrijf je hier snel in.

5

Checklist: aan deze eigenschappen en competenties herken je een echte logistiek manager 🤩

De belangrijkste eigenschap van een logistiek manager? Je bent een strategisch meesterbrein! Je bedenkt de meest efficiënte logistieke plannen en zorgt ervoor dat ze nageleefd worden. Zo maak je van ieder logistiek proces een logistiek succes! 💪 Benieuwd naar de rest van de eigenschappen die passen bij een logistiek manager? Check ze hier!

 • Leiderschapskwaliteiten: je bent een geboren leider. Je bent comfortabel met een leidinggevende rol en houdt ervan om je team op sleeptouw te nemen!
 • Stressbestendig: je hebt als logistiek manager een heleboel verantwoordelijkheden. Het is jouw verantwoordelijkheid dat alles in het magazijn soepel verloopt. Gelukkig ga jij wel lekker om met die werkdruk en houdt je altijd je hoofd koel
 • Communicatief sterk: als logistiek manager heb je contact met allerlei betrokken partijen: leveranciers, teamleiders, medewerkers en meer. Je bent altijd vriendelijk en geduldig en je kan een boodschap goed overbrengen. Je team bestaat vaak uit mensen met allerlei verschillende culturele achtergronden. Jij vindt dit superleuk en kan met iedereen overweg!
 • Leergierig: je bent altijd op zoek naar verbeterpunten in het proces. Je luistert goed naar je medewerkers, en neemt klachten serieus. Jouw missie: van het magazijn een perfect geoliede machine maken!
6

Deze bedrijven MOET je gezien hebben als logistiek manager

Ze zorgen ervoor dat dagelijks klanten over de hele wereld blij worden gemaakt met hun producten en diensten. Van mode en interieur spullen, tot aan speelgoed! Alles komt voorbij bij deze logistieke bedrijven. Ontdek snel onze jobs bij deze bedrijven. 

7

Flexibele of vaste job als logistiek manager?

Als logistiek manager heb je bijna altijd een vaste job. Zo leer je het magazijn, het productieproces en je medewerkers het best kennen. Dat is natuurlijk hard nodig als logistiek manager.

Zin om voor een topwerkgever te knallen in het magazijn? Tempo-Team helpt je graag! Voor alle contracttypes kun je bij Tempo-Team terecht! Check er alles over hier

8

Waarom werken als logistiek manager via Tempo-Team

Werken via Tempo-Team is leeeeeuk! En dat niet alleen, je krijgt namelijk ook:

 • Veel vacatures bij grote én bekende bedrijven.
 • Werk voor starters en ervaren medewerkers op ieder opleidingsniveau.
 • Jij maakt de keuze. Jij bepaalt waar en wanneer je werkt, wij regelen het!
 • Een flink aanbod aan opleidingen en trainingen. Voor ieder wat wils.
 • Persoonlijke begeleiding. Wij staan altijd voor je klaar.
 • Een vooruitzicht. Mensen die via Tempo-Team werken ontwikkelen zich door de jaren heen en klimmen steeds hogerop.
plezier_werkvloer
plezier_werkvloer
9

Sla jouw job als logistiek manager aan de haak met onze sollicitatietips

Sollicitatiebrief, cv, op gesprek… Wat komt er allemaal kijken bij een sollicitatie en wat mag je écht niet vergeten? Onze specialisten en recruiters hebben al hun tips en kennis voor je op een rijtje gezet. Zo wordt solliciteren supersimpel!

Check alle sollicitatietips
10

FAQs

Dit zijn de veelgestelde vragen over logistiek managers.

thank you for subscribing to your personalised job alerts.