Uuhhh… wat doet een logistiek bediende?!

Als logistiek bediende ben je de brug tussen het magazijn, de klanten en de leveranciers. Daarnaast zorg je ervoor dat alle collega’s hun afspraken nakomen. Zo neem je de telefoon op, plan je afspraken en lever- en laadtijden in. Ook handel je alle leveringen en processen in het magazijn goed af én zorg je voor het uitsturen van offertes. 

Zoals de naam al verklapt, doe je dus de administratie voor het logistieke proces. Het is namelijk - naast kantoorwerk - ook veel rondlopen over de vloer om dingen te regelen. Zo spreek je de hele dag door je gezellige collega’s! 

Check alle vacatures
1

De werkdag van een logistiek bediende: bellen, bijhouden en uitsturen

Yuuup, logistiek bediende is dus een erg afwisselende job. Je weet nooit wat de dag je brengt. Is er een heftruck kapot? Dan komen de heftruckchauffeurs bij jou. Klopt de laadplek niet en staat er nog een andere vrachtwagen? Je fixt het meteen door een andere plek aan te wijzen en de planning te veranderen. Redder in nood!

In deze functie kan je aan de slag op iedere plek die met logistiek te maken heeft. Zo is er altijd wel een topbedrijf in de buurt! En je collega’s? Die zijn allemaal verschillend, maar dat maakt het juist zo gezellig! Orderpickersheftruckchauffeursmagazijniers en teamleiders. Verzameluuuuuun! 

Als logistiek bediende zijn dit je belangrijkste taken:

 • Telefoon opnemen: dagelijks contact met leveranciers en klanten is nodig, zodat je bijvoorbeeld de laad- en losplaatsen afstemt en die doorgeeft aan je collega’s.  
 • Administratie doen: een magazijn gaat 24/7 door. Genoeg administratie dus! Je houdt dit allemaal netjes bij.
 • Plannen: je denkt mee met de planning en beschikbaarheid van de magazijnmedewerkers. Daarnaast plan je ook de afspraken van logistieke managers en teamleiders in. Gelukkig heb je logistieke planners die je hierbij helpen!
 • Agenda’s bijhouden: nadat de afspraken zijn gepland, houd je ze ook bij. De teamleider zit namelijk niet elke dag zelf achter de computer! 
 • Offertes uitsturen: yessss, je houdt je ook nog een klein beetje bezig met financiën. Je staat de afdeling bij door af en toe offertes te maken en naar klanten te sturen. 
2

Wat schuift het? Gemiddeld loon van een logistiek bediende 🤑

Als fulltime logistiek bediende verdien je gemiddeld ongeveer tussen de €15 à €20 bruto per uur afhankelijk van ervaring. Mooi salaris toch?! Daar kun je een hele hoop pintjes voor drinken! Schol! 😉 De arbeidsvoorwaarden verschillen natuurlijk per werkgever. Ga je via Tempo-Team aan de slag? Dan kan je altijd rekenen op:

 • Goed salaris, ka-ching! 💰
 • 20 of meer vakantiedagen 🏖️
 • Vakantiegeld
 • Voordelen met onze Teamdeals
 • Keuze om parttime of fulltime te werken
 • Toegang tot honderden opleidingen en trainingen! Psst.. helemaal gratis 🎓

Psssttt… als je in ploegen werkt krijg je soms een premie, check dat even bij je werkgever! Weten wat bruto netto geeft? Check dan zeker deze online tool. Daarnaast kan je naast jouw salaris ook rekenen op andere extralegale voordelen.

leren_boek_learning
leren_boek_learning
3

Logistiek bediende worden? Deze opleidingen en certificaten heb je nodig

Er bestaan specifieke opleidingen in logistiek. Heb je veel ervaring opgedaan, bezit je de juiste competenties, vaardigheden en natuurlijk heel veel kennis? 🧠 Grote kans dat je opvalt om aan de slag te gaan als logistiek bediende. 

Toch zijn er opleidingen die goed van pas komen. Heb je een opleiding in de richting van logistiek management gevolgd? Pluspunt! Daar word je namelijk klaargestoomd.

Zie je het zitten om alles uit jezelf te halen en door te groeien? Dan hebben we bij Tempo-Team speciaal voor jouw GoodHabitz! Er zijn trainingen op het vlak van persoonlijke kracht, talen, commerciële en digitale vaardigheden, communicatie, leiderschap, veiligheid en gezondheid, management en teamwork en Office. Het is aan jou de keuze! 

👉 Altijd met een glimlach naar werk, wie wil dat nu niet? Daarom investeren we bij Tempo-Team in jouw toekomst met relevante opleidingen: het grootste aanbod online trainingen! Je vindt ze in je My Jobspace account.

👉 Werk jij (nog) niet via Tempo-Team? Dan heb je met een account toegang tot alle gratis online trainingen. Da’s ook fijn! Schrijf je hier snel in.

4

Checklist: aan deze eigenschappen en competenties herken je een echte logistiek bediende 🤩

Je geniet ervan om dagelijks te passen en meten in agenda’s van anderen. Daarom is het fijn als je nauwkeurig werkt en goed bent in tijdmanagement. Daarnaast is het ook handig als je als logistiek bediende…

 • Hard kan en wil werken: de logistiek staat nooit stil. Er is altijd wel iets te doen en dat vind jij alleen maar leuk! 
 • Communicatief vaardig bent: je hangt de hele dag door aan de telefoon en houdt klanten en leveranciers tevreden. Daar zijn flink wat communicatieskills voor nodig!
 • Affiniteit hebt met logistiek: omdat je middenin een magazijn werkt, is het belangrijk dat je alles wat hiermee te maken heeft interessant vindt. Zo blijft je werk altijd leuk!
 • Probleemoplossend bent: heftruck kwijt? Planning te strak? Je ziet geen problemen, maar alleen oplossingen en voert die dan ook uit! 
5

Deze bedrijven MOET je gezien hebben als logistiek bediende

Onze Tempo-Teamers hebben speciaal voor jou uitgezocht wat de àller, àller, àllerleukste werkgevers van België zijn. Ze zorgen ervoor dat dagelijks klanten over de hele wereld blij worden gemaakt met hun producten en diensten. Van mode en interieur spullen, tot aan speelgoed! Alles komt voorbij bij deze logistieke bedrijven. Ontdek snel onze jobs bij deze bedrijven. 

6

Flexibele of vaste job als logistiek bediende?

Als logistiek bediende sta je vaak ‘s ochtends vroeg op de vloer, en ben je eind van de middag al lekker op tijd klaar. Dit wordt wel vier of vijf dagen in de week van je verwacht, omdat je relaties onderhoudt, telefoontjes opneemt en de planning kent. Wanneer je werkt is dus best flexibel, omdat je ‘s ochtends vroeg of ‘s avonds laat kan werken, terwijl het aantal uren wekelijks hetzelfde is!

Ben jij gek op jouw vrijheid en wil je jouw leven flexibel indelen? Of wil je liever een vaste basis? En zoek je parttime werk of wil je fulltime werken? Voor alle contracttypes kun je bij Tempo-Team terecht! Check er alles over hier

7

Waarom werken als logistiek bediende via Tempo-Team

Werken via Tempo-Team is leeeeeuk! En dat niet alleen, je krijgt namelijk ook:

 • Veel vacatures bij grote én bekende bedrijven.
 • Werk voor starters en ervaren medewerkers op ieder opleidingsniveau.
 • Jij maakt de keuze. Jij bepaalt waar en wanneer je werkt, wij regelen het!
 • Een flink aanbod aan opleidingen en trainingen. Voor ieder wat wils.
 • Persoonlijke begeleiding. Wij staan altijd voor je klaar.
 • Een vooruitzicht. Mensen die via Tempo-Team werken ontwikkelen zich door de jaren heen en klimmen steeds hogerop.
plezier_werkvloer
plezier_werkvloer
8

Sla jouw job als logistiek bediende aan de haak met onze sollicitatietips

Sollicitatiebrief, cv, op gesprek… Wat komt er allemaal kijken bij een sollicitatie en wat mag je écht niet vergeten? Onze specialisten en recruiters hebben al hun tips en kennis voor je op een rijtje gezet. Zo wordt solliciteren supersimpel!

Check alle sollicitatietips
9

FAQs

Dit zijn de veelgestelde vragen over logistiek bediendes.

thank you for subscribing to your personalised job alerts.