Uuhhh… wat doet een hr medewerker precies?!

Als hr medewerker ben je een echte allrounder en sta je met een proactieve houding voor iedereen klaar binnen het bedrijf. Je bent de helpende hand van de hr adviseur en samen zorg je ervoor dat alle personeelszaken tiptop in orde zijn. Zo weet jij alles van wet- en regelgeving, ben je een echte administratieve duizendpoot én hengel je nieuwe toppers voor het bedrijf binnen. 🎣 Een super afwisselende functie binnen human resources!

Zonder olie kan de motor niet draaien, daarom vind je vacatures voor de functie hr medewerker echt overal. Van het ziekenhuis tot aan kantoor: je bent op elke plek gewild! Je vindt dus snel een vacature en werkplek die bij je past.

Check alle vacatures
1

De werkdag van een hr medewerker: bellen, overleggen en plannen

Als hr medewerker ben je de hele dag met mensen bezig. Met jouw communicatie én sociale skills vink jij de taken af. ✅ Zo bel je met een potentiële nieuwe werknemer, ben je in gesprek met je directe collega’s én stem je met de hr-adviseur af hoe jullie een nieuwe wetgeving gaan doorvoeren binnen het bedrijf. Dit vind jij heerlijk om te doen, want jij krijgt energie van anderen!

2

Belangrijkste taken als hr medewerker

 • Werven van nieuwe collega’s: van het schrijven van een pakkende vacaturetekst tot het opstellen van een arbeidscontract: je bent betrokken bij het hele recruitmentproces. Je bent het middelpunt van het bedrijf, dus weet precies wat voor nieuwe collega bij het team past!
 • Bijhouden ziekteverzuim: voelt een collega zich ziek? Dan meldt ‘ie zich bij jou. Dit kan soms ook voor langere tijd zijn. Als hr medewerker zorg je dat deze collega’s de juiste hulp krijgen. Natuurlijk ken jij alle regels uit het verzuimbeleid. 
 • Salarisadministratie uitvoeren: een belangrijke taak is zorgen dat alle werknemers het juiste cijfertjes op hun rekening krijgen 💰. Wie waar recht op heeft? Jij weet het als geen ander! 
 • Arbeidscontracten opstellen en beëindigen: je bent altijd up-to-date van de laatste wet- en regelgeving. Komt er een nieuwe collega bij of neemt een collega afscheid? Jij zorgt dat ook de kleine lettertjes op de contracten he-le-maal kloppen! 📝
 • Vragen beantwoorden: jij bent het aanspreekpunt voor werknemers bij onduidelijkheden over personeelszaken. Waar moet een declaratie worden ingeleverd? En hoe zit het met de uitbetaling van vakantiedagen? Jij hebt al deze kennis in huis!
3

Wat schuift het? Gemiddelde loon van een hr medewerker 🤑

Als fulltime hr medewerker verdien je gemiddeld ongeveer tussen de €25 à €35 bruto per uur afhankelijk van ervaring. Mooi salaris toch?! Daar kun je al wat leuke reisjes voor boeken! 😉 Let op: dit kan natuurlijk per vacature en bedrijf verschillen, check het altijd voor de zekerheid even bij de vacature waar je op solliciteert. Weten wat bruto netto geeft? Check dan zeker deze online tool. Daarnaast kan je naast jouw salaris ook nog rekenen op andere extralegale voordelen. 

De arbeidsvoorwaarden verschillen natuurlijk per werkgever. Ga je via Tempo-Team aan de slag? Dan kan je altijd rekenen op:

 • Goed loon, ka-ching! 💰
 • 20 of meer vakantiedagen 🏖️
 • Vakantiegeld
 • Voordelen met onze Teamdeals
 • Keuze om parttime of fulltime te werken
 • Toegang tot honderden opleidingen en trainingen! Psst.. helemaal gratis 🎓
hrm-call
hrm-call
4

Wat voor hr medewerkers zijn er?

Hr medewerkers heb je in alle soorten en maten. De één is een kei in bijhouden van het personeelsbestand, terwijl de ander een strakke planning uitrolt 📆. Benieuwd welke functies er in de hr zijn? We hebben deze voor je op een rij gezet:

 • HR officer: een hr-officer bewaart als geen ander het overzicht en focust zich vooral op personeelsadministratie. Komt er een nieuwe collega bij? Of gaat er juist iemand weg? Jij bent ervan op de hoogte en zorgt dat dit proces soepel verloopt.
 • HR generalist: als hr-generalist doe je van alles! Zo zit je het ene moment in een sollicitatiegesprek en het andere moment duik je de cijfers in van afgelopen maand.
 • HR assistent: de naam zegt het al; je maakt vooral het werk van hr-adviseurs en officers een stuk makkelijker. Je ondersteunt bij de administratie, juridische vraagstukken én notuleert bij vergaderingen.
5

Hr medewerker worden? Deze opleidingen en certificaten heb je nodig

Om aan de slag te gaan als hr medewerker heb je minimaal een bachelordiploma nodig. De studie Human Resource Management (HRM) sluit daar perfect op aan. Ook met een studie Toegepaste Psychologie of Bestuurskunde kan je aan de slag met de juiste werkervaring. Diploma in de pocket? 📚 Dan kan je solliciteren

Vaak krijg je ook een opleiding of stage aangeboden van je werkgever. Ieder bedrijf en zijn HR werken namelijk anders. In deze opleiding leer je meestal over het reilen en zeilen van het bedrijf en de interne procedures die je moet volgen. Ben jij er klaar voor?

Zie je het zitten om alles uit jezelf te halen en door te groeien? Dan hebben we bij Tempo-Team speciaal voor jouw GoodHabitz! Er zijn trainingen op het vlak van persoonlijke kracht, talen, commerciële en digitale vaardigheden, communicatie, leiderschap, veiligheid en gezondheid, management en teamwork en Office. Het is aan jou de keuze! 

👉 Altijd met een glimlach naar werk, wie wil dat nu niet? Daarom investeren we bij Tempo-Team in jouw toekomst met relevante opleidingen: het grootste aanbod online trainingen! Je vindt ze in je My Jobspace account.

👉 Werk jij (nog) niet via Tempo-Team? Dan heb je met een account toegang tot alle gratis online trainingen. Da’s ook fijn! Schrijf je hier snel in.

6

Hé topper! 👋🏽 Dit zijn de doorgroeimogelijkheden van een hr medewerker

Ga je al even mee als hr medewerker? En zie je het wel zitten om meer verantwoordelijkheid op je bord te krijgen? Dan is het tijd om door te groeien! Check hier welke doorgroeimogelijkheden er zijn:

 • HR manager: ben je een geboren leider? Dan is doorgroeien tot hr-manager iets voor jou! Als hr-manager geef je leiding aan het hr-team én zorg je dat er een goede sfeer hangt binnen het bedrijf. Roept iemand teamuitjes? Ook daar denk je over mee!
 • HR adviseur: als hr-adviseur is je voornaamste taak - je raadt het al - adviseren rondom personeelszaken. Denk aan de in- en uitstroom van werknemers, hun ontwikkeling, de verzuimbegeleiding, personeelsplanning, salarisadministratie en ga zo maar door.
7

Checklist: aan deze eigenschappen en competenties herken je een echte hr medewerker 🤩

Ben jij assertief en oplossingsgericht? Top! Dat zijn handige eigenschappen om te bezitten als hr medewerker. Jij wilt elke vraag beantwoorden en bent pas blij als je collega’s tevreden zijn. Welke eigenschappen zijn nog handig? Wat dacht je van:

 • Aanpassingsvermogen: een gat in de planning brengt jou niet van je stuk. Je schakelt namelijk snel van de oude naar de nieuwe situatie. Door overzicht te bewaren en de juiste collega’s in te schakelen, is het zo gefixt!
 • Oplettend: een hr medewerker is altijd op de hoogte van wat er zich afspeelt op de werkvloer. Je maakt met iedereen een praatje en bent geïnteresseerd in je collega’s. Nieuwe updates te horen gekregen? Dit neem je gelijk mee in je werk. 
 • Behulpzaam: voelt een collega zich ziek of speelt er iets thuis? Jij bent een luisterend oor en zoekt naar een geschikte oplossing. Je hebt namelijk altijd het beste met je collega’s voor.
 • Sociaal: je voelt je als een vis in het water tussen grote groepen mensen 🐟. Je houdt van gezelschap en stapt met gemak op nieuwe mensen af. Zo onderhoud je ook nog een groot netwerk. Dat is altijd handig!
8

Flexibele of vaste job als hr medewerker?

Als hr medewerker werk je vaak fulltime. Liever minder werken? Laat het ons weten! Voor alle contracttypes kun je bij Tempo-Team terecht! Check er alles over hier

9

Waarom werken als hr medewerker via Tempo-Team

Werken via Tempo-Team is leeeeeuk! En dat niet alleen, je krijgt namelijk ook:

 • Veel vacatures bij grote én bekende bedrijven.
 • Werk voor starters en ervaren medewerkers op ieder opleidingsniveau.
 • Jij maakt de keuze. Jij bepaalt waar en wanneer je werkt, wij regelen het!
 • Een flink aanbod aan opleidingen en trainingen. Voor ieder wat wils.
 • Persoonlijke begeleiding. Wij staan altijd voor je klaar.
 • Een vooruitzicht. Mensen die via Tempo-Team werken ontwikkelen zich door de jaren heen en klimmen steeds hogerop.
plezier_werkvloer
plezier_werkvloer
10

Sla jouw job als hr medewerker aan de haak met onze sollicitatietips

Sollicitatiebrief, cv, op gesprek… Wat komt er allemaal kijken bij een sollicitatie en wat mag je écht niet vergeten? Via onze blog zetten we alle tips en kennis voor je op een rijtje. Zo wordt solliciteren supersimpel!

 Check alle sollicitatietips
11

FAQs

Dit zijn de veelgestelde vragen over hr medewerkers

thank you for subscribing to your personalised job alerts.