Uuhhh… wat is een heftruckchauffeur precies?!

De naam zegt het al: een heftruckchauffeur is iemand die een heftruck bestuurt. Dat doe je in een magazijn in de logistiek. Als heftruckchauffeur is het jouw taak om te zorgen dat zware goederen en producten snel op de juiste plek in het magazijn komen. Het verschil met een reachtruckchauffeur zit ‘m in de truck en de zitpositie: een heftruck heeft een minder lange arm en je zit in een gewone zitpositie. In ieder magazijn staat er wel een heftruck voor een chauffeur. Ook bij jou in de buurt! 

Wat doet een heftruckchauffeur?

Als heftruckchauffeur zijn dit je belangrijkste taken:

• Veilig rijden door het magazijn: racen, karren, scheuren en als eerste finishen? 🏁 Dát mag alleen op het circuit. In het magazijn rijd je veilig en rustig. Zo blijft het magazijn het veiligst. En heb je het meeste werkplezier!

• Vervoeren van bestellingen: jij bent degene die de zorgvuldig ingepakte pakketjes van de orderpickers vervoert naar de lader en lossers. Yes, weer een order klaargezet voor verzending! 📦

• Overleggen: met je collega’s en teamleider. Hoeveel pakketten moeten er vandaag de deur uit? Zijn er vrachtwagens die op een bepaald tijdstip weg moeten? Belangrijke vragen die een antwoord nodig hebben! 

• Duidelijke werkwijze: iedereen weet precies wat er wordt verwacht! En natuurlijk hoe alles werkt. Zo werk je vlot, efficiënt, veilig én met plezier! ⛑️

Check alle vacatures
1

De werkdag van een heftruckchauffeur

Als heftruckchauffeur weet je iedere dag precies waar je aan toe bent. En je collega’s in het magazijn? Daar kan je vlot een grapje mee maken. Tijdens de lunch is er altijd wel iemand met een sterk verhaal. Leuk toch?! 🤡 

Als heftruckchauffeur werk je vaak in ploegen. Deze starten of heel vroeg in de ochtend (lees: vier of vijf uur), ‘s middags pas (lees: één of twee uur) of zelfs ‘s nachts (lees: tien uur). Jahaaa, je moet soms vroeg uit de veren of soms laat door. Maar daar krijg je ook weer leuke ploegenpremies voor! 🤑

2

Wat schuift het? Gemiddelde salaris van een heftruckchauffeur 🤑

Afhankelijk van jouw ervaring kan je als fulltime heftruckchauffeur gemiddeld ongeveer tussen de € 14 à € 18 bruto per uur verdienen. Mooi salaris toch?! Daar kun je wel iets mee! 😉 

De arbeidsvoorwaarden verschillen natuurlijk per werkgever. Ga je via Tempo-Team aan de slag? Dan kan je altijd rekenen op:

 • Goed salaris, ka-ching! 💰
 • 20 of meer vakantiedagen 🏖️
 • Vakantiegeld
 • Voordelen met onze Teamdeals
 • De workout zit er al in tijdens werktijd! 🏋️
 • Keuze om parttime of fulltime te werken of als bijverdienste en student
 • Toegang tot honderden opleidingen en trainingen! Psst.. helemaal gratis. 🎓

Psssttt… als je in ploegen werkt krijg je soms een premie, check dat even bij je werkgever! Weten wat bruto netto geeft? Check dan zeker deze online tool. Daarnaast kan je naast jouw salaris ook rekenen op andere extralegale voordelen. 

heftruck_cariste_job
heftruck_cariste_job
3

Wat voor heftruckchauffeurs zijn er?

Er zijn niet veel verschillende soorten heftruckchauffeurs, al lijkt één beroep er wel heel erg op:

 • Reachtruckchauffeur: in deze functie ben je de chauffeur van een reachtruck! Dit is een truck die heel hoog kan reiken, zo haal jij alles van de hoge stellingen af. Lijkt dit je wel wat? Stijg dan naar grote hoogtes en klim achter het stuur van je eigen reachtruck! Psssttt… bij sommige vacatures kun je zowel reach- als heftruckchauffeur worden!
4

Heftruckchauffeur worden? Deze opleidingen en certificaten heb je nodig

Je mag niet zomaar op zo’n flinke truck: je hebt een opleiding heftruckchauffeur en een heftruckcertificaat nodig! Heb je die al? Dan heb je een streepje voor en kan je direct door naar de heftruck-vacatures

Nog geen certificaat te pakken? Geen probleem! Wij helpen je je certificaat te halen. Neem hiervoor contact op met een kantoor in jouw buurt

👉 Altijd met een glimlach naar werk, wie wil dat nu niet? Daarom investeren we bij Tempo-Team in jouw toekomst met relevante opleidingen: het grootste aanbod online trainingen! Je vindt ze in je My Jobspace account.

5

Volg gratis trainingen voor je persoonlijke ontwikkeling

Wil je een nóg betere werknemer worden? Dan hebben we bij Tempo-Team speciaal voor jouw GoodHabitz!! Volg één van onze opleidingen en blijf jezelf ontwikkelen! Denk bijvoorbeeld aan:

 • Teamwork: samenwerken in het magazijn is heel belangrijk!
 • Zelforganiserende teams: om problemen op de werkvloer te voorkomen, is het belangrijk dat iedereen weet wat ze moeten doen.
 • En natuurlijk de werkplezier-training! Niet te missen als Tempo-Teamer.

👉 Werk jij (nog) niet via Tempo-Team? Dan heb je met een account toegang tot alle gratis online trainingen. Dat is ook fijn! Schrijf je hier snel in.

6

Hé topper! 👋🏽 Dit zijn de doorgroeimogelijkheden van een heftruckchauffeur

Ben je al een tijdje flink aan het scoren als heftruckchauffeur en ben je benieuwd wat je nog meer kan doen? Wel, mogelijkheden zat! 

 • Boven jezelf uitstijgen? Groei dan door tot teamleader logistiek! Je laat van je horen en vertelt iedereen in het team wat hij of zij moet doen. Zo loopt het proces altijd soepeltjes. Ga ervoor!
 • Of haal je reachtruckcertificaat en word multi-inzetbaar. Geen verdieping te hoog voor jou!
 • Houd je van afwisseling? Word dan magazijnmedewerker! Zo ben je van alle magazijnen thuis. 😉
7

Checklist: aan deze eigenschappen en competenties herken je een echte heftruckchauffeur 🤩

Heftruckchauffeur zijn is fun, maar je moet er ook flink wat chauffeurskills en ruimtelijk inzicht voor in huis hebben! Daarnaast is het ook belangrijk dat je:

8

Deze bedrijven moet je gezien hebben als heftruckchauffeur

Ze zorgen ervoor dat dagelijks klanten over de hele wereld blij worden gemaakt met hun producten en diensten. Van mode en interieur spullen, tot aan speelgoed! Alles komt voorbij bij deze logistieke bedrijven. Heb jij binnenkort een enorme pallet aan leuke legos op je heftruck? Misschien wel! Ontdek snel onze jobs bij deze topwerkgevers. 

9

Flexibel of vast werk als heftruckchauffeur?

De meeste heftruckchauffeurs werken fulltime. Wil je graag parttime werken? Dat kan ook! In de logistiek werken is vaak erg flexibel. Bij sommige bedrijven bepaal je zelfs per week of maand hoeveel uur je werkt. Voor alle contracttypes kun je bij Tempo-Team terecht! Check er alles over hier

10

Waarom werken als heftruckchauffeur via Tempo-Team?

Werken via Tempo-Team is cool! En dat niet alleen, je krijgt namelijk ook:

 • Veel vacatures bij grote en bekende bedrijven.
 • Werk voor starters en ervaren medewerkers op ieder opleidingsniveau.
 • Jij maakt de keuze. Jij bepaalt waar en wanneer je werkt, wij regelen het!
 • Een flink aanbod aan opleidingen en trainingen. Voor ieder wat wils.
 • Persoonlijke begeleiding. Wij staan altijd voor je klaar.
 • Een vooruitzicht. Mensen die via Tempo-Team werken ontwikkelen zich door de jaren heen en klimmen steeds hogerop.
   
plezier_werkvloer
plezier_werkvloer
11

Sla jouw job als heftruckchauffeur aan de haak met onze sollicitatietips

Sollicitatiebrief, cv, op gesprek… Wat komt er allemaal kijken bij een sollicitatie en wat mag je écht niet vergeten? Via onze blog zetten we alle tips en kennis voor je op een rijtje. Zo wordt solliciteren supersimpel!

Check alle sollicitatietips
12

FAQs

Dit zijn de veelgestelde vragen over heftruckchauffeurs.

thank you for subscribing to your personalised job alerts.