ziek op het werk
ziek op het werk

Oh jee, die had je niet zien aankomen! Ook voor uitzendkrachten zit het leven vol verrassingen. Check hier wat je moet doen in enkele veelvoorkomende, onverwachte situaties. Succes!

Ben je als uitzendkracht ingeschreven bij Tempo-Team? Dan zijn wij als uitzendbureau je werkgever, niet de onderneming waar je aan de slag gaat. Dat verklaart waarom je in de meeste onvoorziene omstandigheden contact op moet nemen met ons. 😊 Goed idee dus om het telefoonnummer van je Tempo-Team kantoor (dat staat onderaan je contract) op te slaan in je telefoon. Dan heb je het op stressmomenten meteen bij de hand!

Wat als... ik te laat kom of niet opdaag?

Oei, dit moet je absoluut vermijden. (Ook voor sollicitanten is het trouwens een no go om hun kat te sturen.) Als uitzendkracht verlies je hierdoor inkomen. Bovendien maak je geen goede indruk. Het kan natuurlijk om een geval van overmacht gaan. Breng zo snel mogelijk Tempo-Team op de hoogte van je vertraging of afwezigheid. Doe in de toekomst extra je best om op tijd te komen. Leg bijvoorbeeld ‘s avonds je spullen klaar op een vaste plek!

Wat als... ik zwanger ben?

Gefeliciteerd! Breng zo snel mogelijk Tempo-Team en je ziekenfonds op de hoogte van dit blije nieuws. Zoals elke andere werkneemster heb je recht op 15 weken zwangerschapsverlof. Die verplichte rustperiode start niet later dan 1 week voor je bevalling en eindigt niet vroeger dan 9 weken erna.

Wat als... ik een ongeval heb op weg naar of van het werk?

Verwittig onmiddellijk Tempo-Team. Bovendien moet je het ongeval laten vaststellen door de politie, de hulpdiensten 112 of getuigen. Dat moet ook wanneer het ongeval niet ernstig is. Noteer de identiteit van de getuigen of diensten altijd op het ongevallenformulier. 

Wat als... ik ziek word? 

Als je Tempo-Team meteen verwittigt, brengen wij onze klant op de hoogte. Vergeet niet om binnen de 2 dagen vanaf de dag van arbeidsongeschiktheid je doktersbriefje aan Tempo-Team te bezorgen. Breng ook je ziekenfonds op de hoogte. 

Wat als... ik een arbeidsongeval heb?

Een arbeidsongeval, hoe onschuldig ook, moet je altijd melden. Breng je Tempo-Team consultant onmiddellijk op de hoogte, zelfs als het gaat om een klein wondje. Vermeld datum, uur, plaats, aard en oorzaak van het ongeval en je verwondingen. Vermeld ook de naam en het adres van je ziekenfonds zodat de verzekeringsmaatschappij van Tempo-Team hen op de hoogte kan brengen. Laat je verzorgen en laat het ongeval vaststellen door een dokter of in het ziekenhuis. Bezorg de doktersbriefjes en de onkostennota’s zo snel mogelijk aan Tempo-Team. Als uitzendkracht verander je vaak van job. Daarom vraag je bij elke nieuwe opdrachtgever best naar de veiligheidsvoorschriften. Voorkomen is altijd beter dan genezen!

PS: Je loon als uitzendkracht in 7 vragen. 

PPS:  Wat als...deze vacatures je op het lijf zijn geschreven? Als de bliksem je killer CV sturen, natuurlijk!