studentenwerk
studentenwerk

Wekelijks enkele uren of tijdens de schoolvakanties een periode voltijds? Studentenjobs zijn er in alle soorten en maten. Ook op jou wacht ergens de ‘perfect match’. Ga voor die job, want het lóónt om als student al eens te proeven van het werkleven. En dat bedoelen we niet louter financieel!

Het studentenleven bestaat uit méér dan cursussen doorploegen en examens afleggen. Je wil ook vrienden zien, reizen, feesten... en al wat werkervaring opdoen, waarom niet? Of wacht, die vraag geven we – zoals alles in het leven – een positieve twist. 5 redenen om voluit te gaan voor die studentenjob:

1. Ready-to-work 

Je weet wat ze zeggen: geen verschil is zo groot als dat tussen één en geen. Verschijn jij straks, aan het begin van je loopbaan, als compleet groentje zonder werkervaring aan de start? Of kan je, dankzij je studentenjob(s), zeggen dat je al hebt meegedraaid in een professionele omgeving? Dat laatste maakt een wereld van verschil! Alle starters moeten dezelfde basics ontdekken. En elke studentenjob – of je nu borden wast of tomaten inpakt – is een spoedcursus in deze 3 soft skills. Met enkele studentenjobs op je CV ben je zoals die avocado’s met een sticker in de supermarkt. Ripe and ready, klaar om monden te doen openvallen.

2. Vrijheid blijheid

Als student leer je geleidelijk op eigen benen staan. Je vraagt minder vaak toestemming aan mammie en pappie. Met je eigen cash koop je – figuurlijk – nog meer zelfstandigheid. Waar je je studentenloon ook aan spendeert – betaal je stoer je eigen studie of koop je eerder leuke extra’s? – het is altijd kicken om zelf geld te verdienen. Wel opletten: om fiscaal ten laste te blijven van je ouders, mag je niet meer verdienen dan het plafondbedrag. En om recht te hebben op een verminderde solidariteitsbijdrage, werk je per kalenderjaar maximaal 600 uren. Maar hey, wacht – niet afhaken! Tempo-Teams handige studentengids legt je alle regeltjes glashelder uit.

3. Omdat het kan

Vandaag is een studentenjob maatwerk van de strakste snit – onze consultants houden méér rekening met je wensen dan de gemiddelde Italiaanse kleermaker. Ben je vrij in het weekend, op weekavonden of tijdens de schoolvakanties? Goochel je dankzij deze slimme hacks met studies en een voltijdse job of presteer je maar een paar buitenschoolse uurtjes?  En werk je voor de leuke sfeer of om nuttige skills te verwerven? Welk type jobstudent je ook bent (doe de test!), er is altijd een vacature die bij je past. Meer dan ooit is werken voor studenten een realistische optie. Dat alleen al geeft toch zin om het te proberen? Vergelijk het met een middagje packrafting. Waarschijnlijk wilde je gewoon gaan wandelen, maar nu er tóch een opblaasbare kajak in je rugzak blijkt te zitten, geeft dat goesting in een tochtje met peddels. Gewoon, omdat het kan.

4. Verras jezelf 

Om jezelf keihard tegen te komen, hoef je niet te wachten tot je kunt inschrijven voor het nieuwste survivalprogramma op tv. Vertrek als jobstudent op ontdekkingsreis naar de professionele wereld – avonturen onderweg gegarandeerd! Begin je tocht bij coole jobs zoals strandwacht of cocktail shaker. Overwin daarna je koudwatervrees en proef van jobs met toekomst – zoals in de logistiek. Wie is er klaar voor Expeditie Magazijn? Neem een duik in onze vacaturebank met studentenjobs en voor je het weet ontdek je onverwachte talenten, diep in jezelf.

5. Hoe het danst

Wil je weten – om het met Marco Borsato te zeggen – hoe het danst buiten de veilige schoolmuren? Prima, laat ons de fun factor vooral niet vergeten. Sommige mensen werken voor het geld of voor de leuke collega’s... Maar bij Tempo-Team matchen we het liefst van al jobtimisten (die plezier hebben in hun werk) aan een passende job. Onze missie is geslaagd als je studentenjob smaakt naar meer. Want als je eenmaal gevoeld hebt hoe leuk een job kan zijn, ben je vast extra gemotiveerd om die studie af te ronden. Voilà, nu is zelfs je leraar blij!

PS: Ben je oud genoeg voor onze studentenjobs en hoe zit het met de kinderbijslag? Alle praktische info vind je onderstaande gids voor studenten.