colleas
colleas

Wat zou je werkdag er saai uitzien zonder je collega’s! Natuurlijk vind je de ene al wat leuker dan de andere, maar je zou niet meer zonder deze 10 typetjes kunnen:

1.     De organisator

Zonder de organisator loopt alles mis. Hij/zij is ontzettend gestructureerd en houdt alle planningen goed bij. Dus als jij je agenda weer eens bent vergeten of als je niet meer weet op welke werf je moet zijn, dan helpt  deze collega je uit de brand.

2.     Het feestbeest

Het feestbeest zorgt dat er altijd genoeg pintjes en flessen cava koud liggen in de koelkast. en grijpt elk excuus aan voor een feestje onder de collega’s: een e-mail van een tevreden klant, de levering van jullie nieuwe printer, de terugkeer van een collega uit ziekteverlof... Ook naast het werk zet het feestbeest graag de bloemetjes buiten. Geen wonder dat hij/zij af en toe met een hoofdpijntje achter zijn/haar bureau zit.

3.     De lolbroek

Als deze collega er niet zou zijn, dan zouden je werkdagen heel wat trager vooruitgaan. De lolbroek traint elke dag jouw lachspieren. De ene keer met een flauwe mop, de andere keer met  een stommiteit. En hij/zij kan ook ongelooflijk goed de baas imiteren.

4.     De roddelaar

Deze collega kent letterlijk álle roddels. Wil je graag weten wie er op het punt staat te trouwen of met wie de baas dit weekend naar zijn huisje in de Ardennen is geweest? Dan kan je zeker bij hem/haar terecht. De roddelaar vertelt zijn/haar sappigste roddels het liefst tijdens de lunchpauze, wanneer iedereen lekker kan meesmullen.

5.     De levende smiley

Hem/haar zal je nooit ongelukkig zien. Van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat werkt  hij/zij met een brede glimlach. Zoveel vrolijkheid werkt trouwens aanstekelijk. Je vindt het dan ook geweldig als jullie mogen samenwerken.

6.     De slimmerik

Heb je een probleem met je computer? Of weet je niet meer hoe je die ene berekening moet maken? Dan zal deze collega je graag helpen. Het is echt ongelooflijk hoeveel hij/zij weet! Deze slimmerik vindt  altijd een oplossing, hoe complex het probleem ook is. Probeer de bolleboos bij te benen met deze apps.

7.     De reddende engel

Op deze collega kan je rekenen als je het even moeilijk hebt. Wanneer je merkt dat je je deadlines niet haalt, staat hij/zij paraat om jou te helpen. De reddende engel zal die taak van jou wel overnemen, zodat je werkdruk een beetje lichter wordt. Deze collega wil je nooit meer kwijt.

8.     Het luisterend oor

Nog zo’n schat! De deur van het luisterend oor staat altijd wagenwijd voor je open. Heb je een rotdag op het werk, heeft jouw lief weer eens zijn/haar sokken in het rond laten slingeren of doet de koffiemachine superlastig? Dan is er maar één adres waar jij je verhaal kwijt kan.

9.     The sexy one

The sexy one heeft al heel wat harten doen smelten en hier en daar ook eentje doen breken. Je wou dat er meer van deze collega’s op je werkvloer rondliepen. Of misschien ook niet, want dan zou je je natuurlijk niet meer zo goed kunnen concentreren… :)

10. De Instaqueen (m/v)

De allernieuwste modetrends? Daar is de Instaqueen (m/v) volledig van op de hoogte. Hij/zij kan het niet laten om commentaar te geven op de outfits van de collega’s. Gelukkig krijg je ook iedere keer interessante tips en tricks om nog modieuzer te verschijnen op Instagram, euh sorry, op het werk.

PS: Deze collega’s jagen ons de kast op & vacatures om nieuwe collega’s te ontdekken.