Glipt de (werk)tijd je door de vingers als zandkorrels? Is jouw to-do lijst zo lang als de zee diep? Grijp de zomer aan om je te herpakken. Met deze slimme apps lukt het wel.

WAZE

Wie te laat komt op het werk neemt een valse start. Het lijkt of je de hele dag moet hollen om de verloren tijd in te halen. Installeer Waze op je smartphone en laat je niet meer verrassen door de file. Andere chauffeurs in je regio delen real-time verkeersinformatie met jou, zodat je op elk moment de beste route vindt. Ook samen rijden met collega’s wordt een makkie, wanneer je met Facebook verbindt.

RESCUETIME

En wààr zijn de uren van die dag weer naartoe? Als dat een vraag is die jij ’s avonds dikwijls stelt, dan is RescueTime iets voor jou! Deze app geeft je inzicht in je dagelijkse online gewoontes. Dus zoveel tijd zit jij op Facebook en zo vaak bezoek jij die grote webshop. Confronterend? Misschien… Maar ook de eerste stap om een pak productiever te worden.

HEADSPACE

Het hoofd koel houden op stressy momenten. Zelfs daarvoor is er een app! Headspace is jouw persoonlijke gids in een wondere wereld… Een paar minuten meditatie per dag en je voelt je minder opgejaagd, kunt je beter concentreren en ook beter inleven in anderen. Actrice Emma Watson is alvast fan van deze ‘mediteren voor drukbezette dummies’.

MYLIFEORGANIZED

Dit is er eentje voor controlefreaks. Met MyLifeOrganized verhef je lijstjes maken tot een kunst. Je kunt to do lists maken in de vorm van een boompje en taken eindeloos opdelen in subtaken. Nog beter: laat de app jouw lijstje opstellen. MyLifeOrganized vertelt je welke taak prioriteit heeft, op basis van de plaats waar je bent, de klusjes die op je wachten en hun onderlinge verband! 

PS: Meer apps, om je sneller en slimmer te maken. En onze vacatures natuurlijk, waarmee alles begint.