welke-studentenjob
welke-studentenjob

Bijna klaar met de examens? Tijd om werk te maken van die studentenjob! Zorg dat je deze zomer fluitend naar je werk trekt en ga voor een job die écht bij je past. Hoe? Met onze superonwetenschappelijke, absoluut mega-betrouwbare test!

Beantwoord de volgende vragen zo eerlijk mogelijk en noteer je antwoord:

Dit is jouw ideale vakantiedag:

A – luieren op het strand of dansen op een festivalweide
B – een nieuwe stad ontdekken of een nieuw gerecht proeven
C – al eens piepen in de cursussen van volgend schooljaar
D – shoppen zonder stoppen en dan een dure cocktail

Je vrienden omschrijven jou als:

A – gezellig en chill als een otter
B – Mister YOLO of Miss Out of the Box
C – gefocust en gedreven
D – on trend

Later als je groot bent, word jij:

A – iemand die werkt om te leven en niet leeft om te werken
B – iemand met ervaring en massa’s straffe verhalen (allemaal zélf beleefd!)
C – iemand die het beste van zichzelf geeft, altijd
D – iemand die de goede dingen van het leven kent… en kan betalen

Deze uitspraak is op jouw lijf geschreven:

A – Maak van je hobby je beroep en je hoeft geen dag in je leven te werken
B – Je moet alles minstens één keer proberen
C – Een dag niets geleerd is een dag niet geleefd
D – "Mensen die denken dat geluk niet te koop is, weten gewoon niet waar te shoppen."

Vooral antwoord A?

Jij bent een sfeerbeest! Je wil gerust de hele zomer werken, zolang er maar vakantie vibes hangen rondom jou. In het zonnetje, tussen de mensen steek jij graag je handen uit de mouwen. Je hebt een vakantiejob nodig waarin je je kunt amuseren. Voor jou geen strakke scheidslijn tussen werk en privé.

Ideale jobs voor jou – Een attractie bemannen in een pretpark, lunch serveren op de luchthaven of flyeren op de zeedijk? In deze studentenjobs zit de sfeer gegarandeerd goed!

Vooral antwoord B?

Jij bent een vlinder! Je wil overal eens van proeven in het leven. Een studentenjob is voor jou een experiment: een blik in een werkwereld die je niet kent, een kans om mensen te ontmoeten buiten je gewone kringetje.

Ideale jobs voor jou – Alles buiten je comfortzone! Poetsen in een bejaardentehuis, bijklussen in de bouw of meedraaien met ‘de vroege’ in een vleeswarenfabriek? Jij staat open voor elke verrassende studentenjob, op voorwaarde dat je ze nog nooit hebt gedaan…

Vooral antwoord C?

Jij bent een Shetland-paardje! Ook al ben je klein (jong), je kunt en wilt draven. Jij bent de miniatuurversie van het volwassen werkpaard. Als jij een studentenjob kiest, dan doe je dat met focus. Welke skills zul je verwerven? Hoe helpt het je carrière vooruit?

Ideale jobs voor jou – Of je nu inspringt als hulpboekhouder, helpt bij het stockbeheer of basic support levert als jobstudent IT… Op het einde van de zomer staat er niet alleen iets extra op je bankrekening. Ook je CV oogt beter met deze jobs.

Vooral antwoord D?

Jij bent een cash-koe! Jouw zomer draait niet om je studentenjob. Dat is slechts het middel. Jouw doel is die reis naar dat hippe eco-resort/de nieuwste iPhone/een goedgespekt spaarvarken. Jij komt ervoor uit: pas als het goed betaalt, kruip jij uit je pijp.

Ideale jobs voor jou – Ploegenpremie? Zaterdagpremie? Maaltijdcheques? Jobs met dat beetje extra hebben jouw voorkeur. Wat maakt het jou uit of je werkt als productiearbeider, winkelbediende of orderpicker?