voordelen_uitzendwerk
voordelen_uitzendwerk

Op zoek naar een leuke job? Kom eens langs bij Tempo-Team – wij helpen je graag aan een goede match. Werken als uitzendkracht heeft meer voordelen dan je denkt. Wat vind je van deze 7?

1. Jij bent de baas

As in: jij hebt de controle. Wil je veel en vaak werken? Dan ga je volop aan de slag. Wil je studies combineren met een job? Yes, you can! Ben je toe aan een break of heb je wat tijd nodig voor je gezin? Dan neem je even geen volgende job aan. Een gat in je CV is geen ramp, als je het maar kunt verklaren. Interimwerk is een flexibele vorm van werken, doe er je ding mee. 

2. Al doende leer je (bij)

Elk bedrijf heeft z’n eigen manier van werken, z’n eigen systemen en elk team heeft een uniek DNA. Dat betekent dat je op elke job weer iets nieuws bij kunt leren. Voor je weet, ben je een kei in Excel of in manoeuvreren met een vorkheftruck. Ook je sociale intelligentie schiet omhoog door samen te werken met verschillende collega’s. Kortom: zo’n waaier interimopdrachten is goed voor je harde én softe skills.

3. Je kunt van alles proeven …

Nog een voordeel: je leert jezelf beter kennen. De meeste mensen moeten enkele jobs uitproberen voor ze weten welke écht bij hen past. Misschien ben je net afgestudeerd, heb je lange tijd niet gewerkt, of wil je een nieuwe weg inslaan zonder precies te weten welke... Interimwerk laat je toe om te proeven van jobs en te ontdekken wat je nu eigenlijk graag doet en goed kunt…
 4. … en doet ervaring op

En is die job of dat bedrijf niet echt je ding, dan heb je toch mooi weer wat ervaring op zak. Je CV wordt er alleen maar straffer door. Na een aantal interimjobs zal niemand je nog op typische ‘startersfouten’ betrappen. Integendeel, jij weet hoe je als nieuwkomer indruk maakt.

5. Gratis netwerk

Door steeds nieuwe collega’s te hebben, bouw je moeiteloos een professioneel netwerk uit. En zoals je weet, zijn real-life vrienden, collega’s en kennissen nog nét iets behulpzamer dan digitale contacten. Of je er nu van droomt om te werken met je lief of familie ... of juist niet – het is altijd goed om je te omringen met actieve mensen en andere jobtimisten.

6. Netjes geregeld

Als tijdelijke werkkracht heb je net zo goed recht op zaken als ziekteverlof, vakantiegeld en pensioen. Bovendien worden je zaakjes netjes voor je geregeld door Tempo-Team. Jij kent de basics van het uitzendcontract toch? Als iemand beweert dat je maar een tijdlang tijdelijke jobs mag doen, moet je fake news radar loeihard afgaan!

7. Vast kan ook

Ben je na een aantal korte opdrachten toe aan wat meer zekerheid? Vertel het aan je Tempo-Team consultant en hij/zij zoekt mee naar een vaste job of langlopende opdracht waar jij je tanden in kunt zetten. Succes verzekerd! Bovendien is er altijd een kans dat je – zoals Fouad en Celien - als tijdelijke kracht een vast contract krijgt aangeboden. 

PS: Overtuigd? Kijk dan snel tussen onze onderstaande vacatures.