operator
operator

Klaar om een nieuwe kant van jezelf te ontdekken? Misschien schuilt er wel een straffe machine operator in jou! Na een korte opleiding kun je meteen aan de slag. We geven je 7 redenen om de sprong te wagen. Welke overtuigt jou?

Onbekend maakt onbemind, zegt het spreekwoord. Voor de job van machine operator is dat zeker waar. Als je zou weten wat deze droomjob inhoudt, zou je vast als eerste op de knop drukken: “Ik ben kandidaat!” Lees snel verder. Deze kans wil je niet laten schieten...

1. Je houdt van een ‘2-in-1’

Geen diploma of ervaring maar wel goesting in een technische job? Dan ben je bij Tempo-Team aan het juiste adres. Voor een paar grote klanten in de regio Antwerpen-Kempen-Limburg zoeken we kandidaat-machine operatoren. Schrijf je online in en wij contacteren je telefonisch. We kijken of we je in één beweging aan een opleiding én een job kunnen matchen. Van een superdeal gesproken.

2. Thuiswerk is niets voor jou

Een machine operator is iemand die machines bedient, controleert, instelt en ombouwt. Je raadt het al: geen job om vanuit je thuiskantoor te doen. Jij werkt ‘on site’ en krijgt je training ‘on the job’.  Door jou loopt de productie in de fabriek dag en nacht op wieltjes. Da’s niet niks – daarom werk je doorgaans in ploegendienst met andere productiehelden.

3. Technische feeling? Dat heb je!

De kneepjes van het vak? Die gaan we je leren. Wat jij meebrengt zijn je motivatie en feeling voor techniek. Handige Harry (of Henriëtta) is niet voor niets je bijnaam. Op termijn leer je zelfstandig een machine te bedienen. Ook het basisonderhoud neem jij voor je rekening. Dat schrikt je niet af. Integendeel, het zit je in de vingers!

4. Je werkt met je hoofd en je handen

Twee handen die van aanpakken weten en een goed stel hersens. Dat zijn jouw troeven in een notendop. In de job van machine operator komen ze allebei van pas. Je zorgt hands-on dat de grondstoffen correct in de machine gaan, zodat de producten er perfect uitkomen. Merk je een afwijking op, dan signaleer je het aan je leidinggevende. Kwaliteit, daar draait het om bij jou.

5. Afwisseling is je ding

Als machine operator heb je een afwisselende job. “Op 6 jaar tijd leerde ik 7 machines bedienen,” vertelt Yannick. “Elke dag moet ik een bepaalde machine bevoorraden en bedienen. Het is mijn verantwoordelijkheid dat de eindproducten in orde zijn. Ik verpak die in palletten en maak ze klaar voor verzending naar klanten. Op één machine kunnen we verschillende producten maken. Als we wisselen van product, moet ik de machine ombouwen.” Griezel jij net als Yannick bij het idee van een saaie job? Dan moet je het echt eens als operator proberen!

6. Diep in jou zit een Pietje Precies

Als operator ben je de ‘machinist’ van een machine. Jij zorgt dat de machine blijft draaien en de fabrieksband blijft rollen. Een portie nauwkeurigheid en een scheut verantwoordelijkheidszin heb je dus zeker nodig. Hygiëne- en veiligheidsvoorschriften neem je serieus. Eigenlijk ben je een dubbelagent: Handige Harry/Henriëtte meets Pietje/Petra Precies.

7. Je bent klaar om te knallen

Machine operator is een knelpuntberoep. Met de werkzekerheid zit het alvast goed. Het is een van de mooiste jobs in een productie-omgeving, en dat zie je in de voorwaarden en het verloningspakket. Ben jij klaar om een stap vooruit te zetten in je carrière?