weekendwerk
weekendwerk

Oké, terwijl jij aan de slag bent, zijn je vrienden misschien aan het feesten of relaxen. Toch heeft weekendwerk ook heel wat voordelen. Wij zetten er 6 op een rijtje.

1. Je spekt je spaarvarken

In het weekend werken, dat is geld verdienen en tegelijkertijd geld uitsparen! We rekenen het je even voor: terwijl je vrienden het shoppingcenter bestormen, de dag afsluiten met een dure cocktail en een etentje buiten de deur, blijft bij jou de knip op de portemonnee. Terwijl hun rekening in het rood gaat, tikken de centen in jouw spaarvarken erbij. Goed met geld – dat gaat vlot als je in het weekend werkt. 

2. Je verliest geen tijd

Aanschuiven in een overvolle supermarkt op zaterdag, dat is puur tijdverlies. Ongelofelijk hoeveel tijd (en stress) het scheelt als je niet – zoals iedereen – al je klusjes snel-snel in het weekend moet doen. Een vrije weekdag is dé hack om je work-life balans te verbeteren! Voortaan ga jij op een slome dinsdagmiddag naar de kapper en naar de post, bank of apotheker. Zonder de typische weekenddrukte gaat dat 3 keer sneller. Zo win je een portie échte vrije tijd!

3. Je skipt verplichte nummertjes 

Een verre nicht die trouwt, het 50-jarige huwelijksjubileum van je oersaaie nonkel en tante, de jaarlijkse mosselavond van de volleybalclub van je zus… jij geeft verstek, want je moet werken. Oh, zo jammer! Maar niet echt. JOMO - of de Joy of Missing Out – smaakte nog nooit zo heerlijk.

4. Je bent de Koning(in) van de Week

Hoe gaat dat spreekwoord weer? Wie laatst lacht, best lacht? Ben jij in het weekend nog het kneusje dat moet werken, dan geef je op je vrije weekdag je vrienden het nakijken. De maandagblues – die ken jij niet! Je werkt tijdens de week aan je conditie in een heerlijk lege sportschool, kunt bij het shoppen uit 3 paskamers kiezen en krijgt op restaurant de rode loper van het personeel. Jij geniet, terwijl anderen werken. Iedereen op z’n beurt, heet dat.

5. Je bent niet alleen

In de retail, in sommige productie-omgevingen, in de horeca... In heel wat jobs is weekendwerk ‘part of the deal’. Je staat er op zaterdag of zondag dus niet alleen voor – ook je collega’s zijn in hun weekend aan het werk. Dat creëert een fijn gevoel van samenhorigheid:  jullie zullen dat varkentje samen even wassen! Werken in het weekend mag een beetje plezant zijn. Waar zitten die teamplayers en jobtimisten? 

6. Vrije weekends zijn een feest

Heb je dan tóch een keer een vrij weekend, dan geniet je er dubbel en dik van. Waar anderen misschien in de val van de routine trappen, waardeer jij een vrij weekend 100%.

PS: Jobs genoeg zonder traditionele uren. Check onze vacatures en doorbreek de sleur!