snel-aan-de-slag
snel-aan-de-slag

Geen zin om maanden te solliciteren? Vacatures te over voor deze 10 jobs. Check welke jou aanspreekt en grijp je kans!

1. Magazijnier of orderpicker

Jouw job versus de stappenteller? 1-0! Als orderpicker of magazijnier is ‘blijven gaan’ je motto. Terwijl je producten scant, labelt of sorteert, ben je de hele dag druk bezig. Je loopt van de laadplaats naar de stockvoorraad en vult onderweg nog wat dozen. 

2. Technieker

Heb jij techniek in de vingers? Dat is een sterke troef! Heel wat bedrijven zoeken technici voor preventief onderhoud of plotse herstellingen… Een hogeschool- of A2-diploma (elektriciteit, mechanica of elektromechanica) is mooi meegenomen, maar geen must. Vaak krijg je een uitgebreide training van collega’s. Je werkdagen zitten vol afwisseling en uitdaging en je loonpakket mag er zijn. 

3. Operator

Om operator in ploegdienst te worden, heb je geen hoog diploma nodig, maar wel een bijzondere mix van talenten. Ben jij een kruising tussen een Handige Harry/Henriëtta en een Pietje/Petra Precies?  Check dan snel onze 7 redenen om machine-operator te worden. Het zijn echt niet alleen nachtraven en vroege vogels die graag in shiften werken. Ook werkende mama Lolita is fan: “Mijn work-life balans zit beter dan ooit.” Fit blijven in ploegendienst doe je zo.

4. Winkelbediende

Was jij als kind al in de weer met een speelgoedkassa of houten winkeltje? Hou je van mensen bedienen, rekken vullen en meedraaien in een straf team? Veelzijdige, commerciële medewerkers zijn altijd in trek. In supermarkten en warenhuizen zijn er trouwens volop kansen om door te groeien.

5. Teamleider

Van nature een haantje de voorste? Goed nieuws: geboren leidersfiguren maken – ook zonder diploma – vlot carrière als ploegbaas of teamleader. Met wat ervaring in de retail kom je ver! Mensen coachen en leerrijke feedback geven, de kwaliteit en veiligheid screenen, het overzicht bewaren… saai is de job van teamleader allerminst. Of zoals Jolinde zegt: “Een bore-out zul je niet krijgen.”

6. Chauffeurs

Voor sommige profielen loopt alles op wieltjes. Magazijniers of orderpickers met ervaring en ambitie groeien vaak door tot heftruck- of vorkliftchauffeur. Ben je in het bezit van een rijbewijs C of C+E? Dan rollen bedrijven maar wat graag de rode loper voor je uit! Volgens Ismail is vrachtwagenchauffeur een droomjob: “Ik ben vriendelijk, rijd veilig, probeer op tijd te leveren en heb verder geen zorgen aan mijn hoofd.” 

7. Keukentovenaar

Droom jij van een culinaire topcarrière à la Sergio Herman of Wout Bru? Ben jij geboren om in de keuken te staan in de rol van sausbereider, deegbereider of keukenhulp? Van keukenverantwoordelijke in een speeltuin tot kok bij KFC: met je magische gerechten tover je een mooie loopbaan voor jezelf tevoorschijn...

8. Dakwerker

Als metser of dakwerker sta je in weer en wind op de werf, maar je hebt een job met zonnefactor 30 en op je werkplek waait er altijd een frisse wind. Ook als werfleider of bouwplaatsmachinist heb je geen last van muffe kantoorlucht en adem je altijd vrijuit. 

9. Helpdesk medewerker

Heb jij sterke soft skills en ben je slim in de omgang met mensen? Dan schuilt er een geboren contact center agent of customer service medewerker in jou. Je kunt de job al eens uitproberen als student – de uurroosters laten zich goed combineren met studies (zeker met deze hacks).

10. Management Assistant of Receptionist

Wat zouden directieleden zijn zonder hun onmisbare rechterhand? Welk bedrijf kan het stellen zonder warme glimlach aan het onthaal? Deze jobs vergen een mix van stressbestendigheid, organisatietalent en communicatieve skills. Hou jij het hoofd koel in stresserende situaties – denk 93 telefoontjes in 3 uur? Sta je graag in contact met mensen en voel je hen correct aan? 

PS: Schrijf een killer CV voor je 3 favo jobs uit bovenstaand lijstje en maak je klaar voor die nieuwe job!