winter_dip
winter_dip

Geen zin om uit bed te komen en nog minder om aan het werk te gaan? Berejaloers op egels, eekhoorns en andere winterslapers? Wij lokken je uit je nest en tonen je een eerste streepje lentezon. 4 tips om de moed erin te houden.

1. Fop je zingtuigen

Putje winter lijken de grijze dagen eindeloos. Maar zo moet je dat niet bekijken. De winter is toch gewoon het tussenstation tussen 2 geweldige zomers? Prikkel je zintuigen tijdens de werkdag met kleine dingen die je doen dromen. Sprenkel wat van je vakantieparfum op je zakdoek. Steek een grote schelp in je handtas en luister op de bus naar het geruis van de zee. Hang de kralenketting die je kocht op Mallorca om je nek of stofzuig in t-shirt. Vraagt een klant verbaasd wat dat te betekenen heeft? Prima, dan praten jullie over de zomer. Veel leuker toch dan over corona?

2. Doe de ajuin

Stijve vingers van de kou? Of juist een huid die trekt van de droge radiatorlucht binnen? Je lichaam heeft het hard te verduren door temperatuursverschillen. Kleed je daarom aan alsof je lasagne maakt: doe het laagje, na laagje, na laagje. Door te werken met kledinglagen kun je in de loop van de dag je werkoutfit bijsturen. En dat is goed voor je humeur! Mensen worden ‘ambetant’ als hun lichaamstemperatuur te hoog of te laag is.

3. Gezonde troost

Hoestje onder de leden? In de ban van de winterblues? Jij hebt tijdens je lunchpauze nood aan ‘comfort food’. En nee, dan hebben we het niet over vette pakken friet of grote emmers chocolade-ijs. Je haalt het meeste troost uit een hartige, gezonde warme hap. Verse soep, vegetarische lasagne of zelfs een restje Belgische stoofpot? Even opwarmen in de microgolf en het zonnetje schijnt weer. Het leven is beter met een volle maag.

4. Ga voor gezellig

Pin de juiste dingen op je winterse ‘moodboard’. Vergeet de verkeersellende, je ruwe wintervel en de grillige coronacijfers. Dit seizoen is óók het moment voor sneeuwballen, warme chocomelk en knappende haardvuren. Kies voor zachtheid om de donkere maanden mee te bestrijden. Draag overdag zachte gebreide stoffen, kruip ’s avonds onder een fluffy dekentje van fleece en wees mild voor jezelf en voor je naasten. Af en toe een minder dagje, dat hoort erbij. En na de winterdip komt de lentefun!