jingle bells
jingle bells

Wijst de kalender alweer richting december, maar staat je hoofd nog niet naar de feesten? Deze tips brengen je in partystemming. 

Sommige mensen zingen half november al luidkeels mee met Mariah Carey. Anderen hebben wat meer tijd nodig om warm te lopen voor de feesten. Welk type je ook bent, deze tips schudden je partymood wakker. En dat mag wel, in de donkerste maand van het jaar!

1. Zet je zintuigen op Kerst

Met een drukke job en een gevulde sociale kalender vliegt de tijd voorbij. Kan je écht niet geloven dat de eindejaarsdagen alweer voor de deur staan? Geef je zintuigen dan de juiste briefing! Een geurkaars met toetsen van dennenhout stuurt feestsignalen naar je neus. Een lepel kaneel of karamel in je koffie seint K-E-R-S-T naar je smaakpapillen. Masseer je oren met een aangepaste Spotify playlist: we denken aan sleebelletjes, engelengezang en de kersthits van Mariah, Kelly en Wham! Nog even met je vingers in een schapenvelletje woelen – en je gaat vast spontaan je lelijke kersttrui zoeken...  

2. Zeg het met licht

Verwen je ogen met een zee van flikkerende lichtjes. Of je in deze periode nu Chanoeka, Divali of Kerstmis viert... in bijna elke religie of cultuur staan brandende kaarsen (of LEDjes 😊) symbool voor verbondenheid en hoop. Trommel wat vrienden of familie op en stook samen een (veilig) vuurtje. Binnen rond de open haard, of buiten bij een vuurkorf: gezelligheid verzekerd. 

3. Vlieg in omgekeerde richting

In het vliegtuig zegt de stewardess: “Zet eerst je eigen zuurstofmasker op voor je een ander helpt.” In de slee van de kerstman roepen de elfjes precies het tegenovergestelde: “Doe iets attents voor een ander en je X-mas spirit krijgt meteen een boost!” Bak bijvoorbeeld koekjes voor je tofste klanten of check deze website en ga als vrijwilliger een dagje soep maken, koffie schenken of oude mensen gezelschap houden. Van een dankbare glimlach wordt iedereen blij!

4. Geef met je hart

Als je niet oplet, is december een peperdure maand. Cadeautje hier, feestje daar – je bankrekening kleurt al gauw zo rood als de muts van de kerstman. En zo zakt ook je stemming onder nul. Laat je niet gek maken: een beetje gezelligheid hoeft niet duur te zijn. Geef je vrienden persoonlijke, handige cadeaubons – bijvoorbeeld voor een huisbereide maaltijd of een avondje babysitten. En als je niet op restaurant kunt, geef je toch gewoon een themafeestje bij je thuis?! 

5. Bekijk het door kinderogen

Als volwassenen hebben we soms het gevoel dat we alles al eens hebben gezien of gedaan. Wéér die boom decoreren, wéér dat feestmenu koken – moet dat nu echt?! In veel families krijgt de feestvreugde een nieuwe injectie als er (klein)kinderen komen. Want die zijn jong, vol verwondering en dat werkt aanstekelijk. Waarom zou je die houding niet je hele leven aanhouden? #happyhack: stop met alles vanzelfsprekend te vinden. Tel met kinderlijk enthousiasme af naar de feestdagen. 

6. Maak een nieuwe traditie

De feestdagen van 2020, in volle tweede coronagolf, waren de vreemdste in jaren. Dat grote familiediner rond de kerstboom? Die party in een volle club? Plots waren alle bestaande tradities strikt verboden! Dat was gek, maar zette ook de deur op een kier voor een nieuwe aanpak. Misschien staat je feestvreugde op een laag pitje omdat je bent uitgekeken op je ‘gewone’ manier van feesten? Dan is dit het moment om een frisse, nieuwe traditie te starten! Kerstpicknick? Camping X-mas? Verkwikkende boswandeling op Nieuwjaarsdag? Laat je creativiteit de vrije loop en maak er iets leuks van... 

Tempo-Team @Home wenst je fijne feestdagen!