love_colours
love_colours

Taylor Swift zingt in één van haar hits dat ze geen gouden juwelen nodig heeft. Van de liefde van haar leven krijgt ze net zo graag een ring van papier! Geen beter motto voor Valentijn: zelfgemaakte cadeautjes zijn oprecht en origineel. Verras je liefste met deze DIY tips.

Hartvormige ontbijtwafeltjes

Je hoeft geen keukenprins(es) te zijn om wafeltjes in hartvorm te bakken. Een pakje kant-en-klare wafelmix en het juiste wafelijzer – meer heb je niet nodig. Sta als eerste op, dek de tafel met rode servetten en theelichtjes en bak een stapel wafels. Nog wat gesneden aardbeien erop en een toefje slagroom. Deze Valentijn begint heerlijk!

Liefdevolle snackbox

We blijven in het thema ‘Liefde gaat door de maag’. Moet je liefste op Valentijn werken? Vul dan een snackbox (bv. een kleine schoendoos) met alles waar hij/zij van houdt. Zoet of zout? Gezond of bommetjes calorieën? Alles mag, zolang je lief er maar graag van smult. Verstop een briefje tussen het lekkers. Maak de verrassing af door de box te versieren. Bijvoorbeeld met rood papier en enkele foto’s van jullie samen. 

Hoogstpersoonlijke handzeep

Geef je Romeo of Julia eens een originele handzeep. Je schat heeft vast een favoriet drankje. Is de fles NONA, Jack Daniels of mini-prosecco bijna leeg? Spoel ze dan uit, vul ze met een navulling vloeibare zeep (beschikbaar bij de meeste merken) en bestel online een losse pomp voor een zeepdispenser (let op de doorsnede, zodat de pomp op de fles past). Zo’n stoere zeepfles oogt grappig én verspreidt de geur van de liefde 😊

Trio verwen-bons

Zijn jullie al een tijdje samen? Dan weet je vast waar je partner van geniet en waar hij/zij een hekel aan heeft. Gebruik die kennis bij het schrijven van drie huisgemaakte cadeaubons. Beloof dat je een massage zult geven, meegaat naar de motorcross of de tassen zult dragen bij het solden-shoppen. Bied aan om het vuilnis buiten te zetten, de schoenen te poetsen of vroeg op te staan met de kinderen terwijl het niet je beurt is. Liefde zit in kleine dingen. Elkaar een plezier doen is meer waard dan mooie woorden!

Valentijnsboom

Maken jullie het graag gezellig en missen jullie in februari nog altijd de sfeer van de kerstdagen? Begin jullie eigen traditie en versier de woonkamer met Valentijn in 50 tinten roze, compleet met Valentijnsboom. Haal de kerstboom voor één dag weer boven of vul een grote vaas met wintergroene takken. Decoreer met hartjes, suikerstokken en stoute pluimpjes. Vergeet de mistletoe niet op te hangen. Een passionele kus op Valentijn is wel het minste!

 PS: Ook leuk: samen goede voornemens maken voor jullie nieuwe liefdesjaar. Met deze tips hou je ze vol!