verfrissend-zelfgemaakt
verfrissend-zelfgemaakt

Op hete zomerdagen zorg je zelf voor verkoeling! Deze frisse hapjes en drankjes zijn in een handomdraai gemaakt. Ga jij voor een lekkere mocktail, een origineel ijsje of een koude pastasalade? Met deze recepten tover je in 1, 2, 3 iets cools uit je mouw...

1. Zomerse Mocktail: Cranberry Cooler

Waarom? Cranberry- of veenbessensap is een superfood. Het boost je immuunsysteem, laat je huid stralen en houdt je tandvlees gezond. Bovendien is het ijsgekoeld superlekker.  

Wat heb je nodig? 250 ml cranberrysap, 150 ml sinaasappelsap, 250 ml citroenlimonade, een blik lychees op sap, 4 takjes rode bessen, ijsblokjes

Hoe maak je het? Giet het sap van de lychees in een cocktail shaker. Hou de vruchten apart en snij in reepjes. Giet ook het cranberry- en sinaasappelsap en de citroenlimonade in de shaker. Voeg de ijsblokjes toe en goed schudden. Werk af met enkele takjes rode bessen en stukjes lychee. 

2. Origineel Waterijsje: Frozen Yoghurt Framboos

Waarom? Zelfgemaakte waterijsjes zijn pure nostalgie. Ze verkoelen je lippen, tong en gehemelte én frissen je geheugen op. Zo smaakte vakantie in je kindertijd!

Wat heb je nodig? Een bakje frambozen (200 gr), 200 ml Griekse yoghurt, 35 ml volle melk, vloeibare honing

Hoe maak je het? Prak de frambozen onder de yoghurt en de melk en ga er even met een staafmixer door. Zoet royaal bij met honing - met het invriezen neemt de zoete smaak vanzelf af. Giet de yoghurt in de ijsvormpjes en plaats een nacht in de vriezer. Er is vast nog wat plaats tussen de meal preps...

3. Verrassend pastaslaatje: Veggie Ruc-ohlala

Waarom? Een koude pastasla is altijd lekker. ’s Middags als gezonde lunch, ’s avonds als bijgerecht bij de barbecue en ver na middernacht als energiefix na uren op de dansvloer...

Wat heb je nodig? 500 gr penne, een potje zongedroogde tomaten, 1 mozzarella, 80 gr Parmezaanse kaas, 75 gram rucola-sla, rozijntjes, pistachenoten, 2 eetlepels groene pesto, 2 eetlepels olijfolie

Hoe maak je het? Kook de penne zoals aangegeven op de verpakking. Snij de zongedroogde tomaatjes en de bol mozzarella in kleine stukjes. Giet de gekookte pasta af en meng er de olijfolie onder. Voeg de mozzarella, Parmezaanse kaas, rucola en zongedroogde tomaten toe en roer goed om met de groene pesto. Garneer verrassend met rozijntjes en pistachenoten.