hybride werken
hybride werken

Hybride werken is niet langer een trend. Tegenwoordig is het heel gewoon om wekelijks enkele dagen thuiswerk af te wisselen met momenten op kantoor. Zucht jij wel eens als je de verplaatsing naar het werk moet maken? Bedenk dan hoeveel voordelen een dag onder collega’s heeft!

Sinds corona hebben we het thuiswerken in de vingers. We kennen de voordelen: minder tijdverlies in de file, een betere work-life balans, minder verplaatsingskosten (niet onbelangrijk in deze dure tijden) ... Team Thuiswerk heeft heel veel  fans. Toch mag je de kracht van een kantoordag niet onderschatten!

1. Samen is plezanter

Mensen zijn geen robots die mechanisch een to-do lijst afvinken. Voor ons mag er al eens een grap, een babbel bij de koffiemachine of een lunch in goed gezelschap bij! Gezellig face-to-face contact met de collega’s verhoogt het werkplezier. Wanneer valt die volgende kantoordag?

2. Er is licht op kantoor...

Alleen is maar alleen, zeker in de donkere maanden. Ben jij vatbaar voor de herfstdip en sukkelt je sociale leven wel eens in winterslaap? Dan is het alleen maar gezond om regelmatig op het werk te verschijnen. Een vaste dagroutine en wat sociaal contact doen wonderen voor je positieve ingesteldheid. Weg donkere gedachten!

3. ... en verwarming

Deze keer hebben we het niet over het warme wij-gevoel onder collega’s. Deze keer gaat het over wie de energierekening betaalt! Thuis ben jij dat – en dat voel je tegenwoordig in je  portemonnee. Op kantoor daarentegen... 

4. Trager is zinvol

Op kantoor ervaar je meer prikkels en meer afleiding. Waarom zou dat een nadeel zijn? Veel ideeën worden beter door ze even te laten rijpen. Door ze met anderen te bespreken en vanuit diverse invalshoeken te bekijken. Met de steun van een goed team kun je uitstijgen boven jezelf. En wat telt voor jou: dat je snel-snel klaar bent of dat je mooie prestaties neerzet?

5. Vier is voor kantoor

We gaan het niet ontkennen: een korte, krachtige video call heeft zeker z’n waarde. Al weet je het waarschijnlijk uit ervaring. Vanaf vier deelnemers dreigt de chaos... of de totale stilte. Wil je input van iedereen en een vergadering vol creatieve vonken? Dan steek je de koppen best samen in eenzelfde ruimte. 

6. Moeilijk gaat ook

Ook lastig online: delicate feedback geven of gevoelige topics aankaarten. Eigenlijk alle gesprekken waarbij lichaamstaal en oogcontact belangrijk zijn. Oog in oog op kantoor gaan zo’n moeilijke besprekingen toch een tikkeltje makkelijker. Op kantoor staat je sociale intelligentie meer op scherp dan thuis in je bubbel.

PS: Vacatures voor kantoorwerk én voor jobs waarbij je NIET moet stilzitten. Ontdek ze snel!