werkgeluk
werkgeluk

Het leven gaat rustig z’n gangetje. Je hebt alles om happy te zijn... en toch. Toch is er dat knagende, onrustige gevoel. De sleur heeft je te pakken. Jij hebt een shot avontuur nodig! Goed nieuws: je hoeft niet je hele (werk)leven overhoop te gooien. Breng wat spanning in je dagen met deze 9 tips. 

1. Ga op microavontuur

Weet je waarom mensen zo van citytrips houden? Een nieuwe omgeving en nieuwe ervaringen schudden ons wakker. Een microavontuur doet dat óók  – alleen hoef je er niet voor op mini-break. Al wat je nodig hebt, zijn een halve dag vrij en een handvol zotte inspiratie. Van nachtelijke strandwandelingen tot treinen met onbekende bestemming: let’s go!

2. Challenge een collega

Speelt de sleur zich vooral af tijdens de werkuren? Geef een toffe collega dan eens een onverwachte challenge. Zo ver als in de Netflix-serie Kärlek & Anarki kun je het beter niet laten komen, maar je bedenkt vast wel een opdracht die wat kleur brengt, zoals ‘Kom morgen werken in de kleren van je oma’.   

3. Verwittig je Tempo-Team consultant 

Werk jij als uitzendkracht? Dan heb je alle troeven voor een avontuurlijk werkleven op zak! Interimjobs zijn dé oplossing voor FLEX-persoonlijkheden, die van veel jobs willen proeven voor ze zich vastpinnen. Bespreek, je wensen met je Tempo-Team consultant en laat het avontuur beginnen.

4. Zeg dag tegen 9-to-5

Opstaan-werken-avondroutine-slapen. Zo’n elke-dag-hetzelfde patroon werkt verveling in de hand. Jobs in ploegendienst zorgen voor variatie. Voel de kick van de vroege shift of geniet juist een trage start als je met de late staat...  

5. Geef een onverwacht compliment

Heb jij vaste work buddies? Prima! Maar er zijn vast ook collega’s die je amper kent! Geef hen eens een compliment, dat doet altijd deugd. En wie weet ontdek je zo hun sprankelende persoonlijkheid? Nieuwe vrienden geven het leven een boost.  

6. Doorbreek het week-weekend ritme

In de week met z’n allen rondhollen en in het weekend met z’n allen stilstaan aan de kassa... Zucht! Onze maatschappij volgt een strak week-weekend ritme, met zaterdagstress tot gevolg in winkels, restaurants en kapperszaken. Met een weekendjob stap je uit dat rare systeem.  Reken maar dat zoiets je opfleurt.

7. Maak een ploeg voor het goede doel

Een beetje sleur is een luxeprobleem! Trommel wat collega’s op en zet samen jullie schouders onder een project voor het goede doel, zoals Kom op tegen kanker, de Warmste Week of JEZ! Je zult zien: iets goed doen geeft een goed gevoel. En het doorbreekt de sleur. Dubbele winst!

8. Doe een ja-dag

Ken je de film ‘Yes Day’ met Jenna Ortega uit 2021? Doe eens hetzelfde en zeg een hele dag ‘ja’ op elk voorstel dat je pad kruist. Een terrasje doen na het werk? De jaarlijkse teambuilding organiseren? Rolschaatsen op zondag? Ja, ja, ja! 

9. Druk je stempel op je job

Sluit je werk aan bij je talenten, maar doe je wel héél vaak dezelfde taak? Solliciteer dan niet meteen voor iets anders, maar zet je huidige job wat meer naar je hand. Kan je een nieuwe verantwoordelijkheid opnemen? Of wil je minder contact met klanten? Soms zorgt een kleine verandering voor die broodnodige portie spanning!

Ga op avontuur en ontdek onze vacatures!